0.8 C
Vaslui
30-nov.-2022

Sute de bârlãdeni prezenți la sfințirea Bisericii Petru și Pavel din Bârlad! Un copil a lesinat în timpul slujbei (VIDEO, FOTO)

- Advertisement -

SFINTIRE… Pe 13 noiembrie, în fata bisericii Sfintii Petru si Pavel, situatã între blocuri, în partea de Sud a Bârladului, s-au strâns sute de credinciosi care au participat la slujbã si au asteaptat ca la finalul ei sã poatã trece prin Altar. Este singura datã când femeilor li se permite sã treacã prin Sfântul Altar, mai precis la slujba de sfintire a unei Biserici. În timpul slujbei, unui copil de 13 ani i s-a fãcut rãu si a lesinat. Acesta a fost scos de jandarmi si dus pe brate pânã la ambulantã.

Trei înalte fete bisericesti au oficiat la Bârlad slujba de sfintire a Bisericii cu hramurile Sfintii Apostoli Petru si Pavel si Sf. Grigorie Palama. Începând cu ora 9.00, au sosit la slujba de sfintire Înaltpreasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Preasfintitul Pãrinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, si Preasfintitul Ignatie, Episcopul Husilor.

Copil cãzut din picioare, dus pe umeri de un jandarm la ambulantã!

În timpul slujbei, unui copil de 13 ani i s-a fãcut rãu si a lesinat. Din fericire, la fata locului se afla Ambulata privatã a Parohiei Odaia Bursucani, din comuna Grivita. Din cauza aglomeratiei, copilul a fost luat pe umeri de un jandarm si dus rapid la ambulantã. „În data de 13 noiembrie, în jurul orei 11.20, s-a prezentat în Compartimentul de Primiri Urgente un copil de 13 ani, adus de echipajul SAJ din loc public, cu o stare lipotimicã în antecedente. Copilul este constient, stabil hemo-dinamic. Dupã anamneza si investitiile paraclinice s-a decis conduita terapeutica, fiind externat, cu recomandarea ca în cel mai scurt timp pãrintii sã meargã la un consult amãnuntit la Spitalul de copii <<Sf. Maria>> din Iasi”, a precizat managerul spitalului bârlãdean, Ciprian Cosmin Feraru.

 Vrednicia, rãsplãtitã celor doi preoti din aceastã nouã parohie din Bârlad!

La finalul slujbei a fost ceremonia de acordare a „Vredniciei” celor care au participat la ridicarea acestei biserici, printre care a fost pomenit preotul Constantin Marin, fost paroh al Bisericii Sf. Mina, care a început constructia Bisericii Petru si Pavel. Dupã decesul pãrintelui Constantin Mina, aceastã muncã a fost preluatã de fiul sãu, pãrintele Iustin. Au mai primit distinctii preotul Ciprian Aurelian Tacu, ca binecuvântare Sfântã din partea Mitropoliei Moldovei si a Bucovinei, pãrintele Constantin Marin, plecat la Ceruri, si pentru fiul sãu Iustin Marin, care a primit distinctia de econom Stavrofor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.