spot_img
20.8 C
Vaslui
29-mai-2023

Sute de cadre didactice vasluiene susțin Examenul de Titularizare!

spot_imgspot_img
- Advertisement -
COMPETIȚIE… În județul Vaslui, 639 candidați participă la examenul de titularizare pentru cele 2428 posturi disponibile.

ÎNVĂȚĂMÂNT… Proba scrisă a examenului de titularizare se va desfășura pe 13 iulie, în două centre din Vaslui: Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” și Colegiul Economic “Anghel Rugină”. Ora de începere este 09:00, însă Inspectoratul Școlar Județean i-a anunțat pe candidați că trebuie să fie prezenți în sală până la ora 08:00. “La prezentarea în centrul de concurs, candidații vor avea asupra lor buletinul/cartea de identitate/adeverință identitate/pașaportul în termen de valabilitate. În mod excepțional, accesul se poate face și în baza permisului de conducere sau a cărții de alegător”, a transmis inspectorul general al ISJ Vaslui, Ana Cristiana Botan. În județul Vaslui, 639 candidați participă la examenul de titularizare pentru cele 2428 posturi disponibile. Dintre acestea, doar 103 sunt pe perioadă nedeterminată, celelalte, pe perioadă determinată, de cîțiva ani. Proba scrisă se va desfășura pe 13 iulie, urmând ca rezultatele să fie afișate pe 19 iulie. În perioada 2-22 august, vor fi emise și comunicate deciziile de repartizare pe post/catedră.

Examenul se desfășoară doar în sălile de concurs în care sunt instalate camere audio-video de supraveghere. Candidații care nu vor fi prezenți în sală înainte de a fi deschis plicul cu subiecte nu mai pot susține proba scrisă. “După primirea subiectelor de concurs de către candidați, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore, timp ce poate fi depășit cu 1-2 ore numai de către candidații cu deficiențe grave. Pentru redactarea lucrărilor se folosește cerneala de culoare albastră sau pix cu pastă de culoare albastră; desenele/graficele se pot executa și cu creionul negru. Candidații pot avea dicționare pentru disciplinele latină sau greacă veche și planurile de conturi pentru disciplina “economic, administrativ, poștă”. Candidații și asistenții supraveghetori nu pot avea asupra lor, în sala de examen, obiecte sau materiale din următoarele categorii: genți, poșete, ziare, reviste, cărți, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanță, precum și alte obiecte/materiale a căror utilizare afecteaza desfășurarea examenului în condiții de legalitate, echitate și obiectivitate”, se arată în procedura de desfășurare a examenului de titularizare.

Candidații trebuie să obțină minim 7 la titularizare

Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza, adică pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată, profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor, adică pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție. După afișarea rezultatelor finale, Inspectoratul școlar Județean Vaslui va organiza câteva ședințe de repartizare. Primii care vor fi repartizați pe posturi sunt cei care au obținut note peste 7 atât la proba scrisă, cât și la inspecție în acest an. Ei vor avea întâietate la posturile titularizabile, pe perioadă nedeterminată, ședința urmând a avea loc pe data de 29 iulie. În perioada 23-24 august va avea loc ședința de repartizare a candidaților care au obținut medii între 5 și 7 în sesiunea 2022, precum și a celor care au depus dosare de participare cu rezultate din anii anteriori, pe posturi netitularizabile, pe perioadă determinată.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.