spot_img
27.7 C
Vaslui
22-iul.-2024
spot_img

Sute de controale ale inspectorilor ITM, în luna noiembrie! Au fost date amenzi de peste 300.000 de lei

- Advertisement -
ACTIVITATE… În urma controalelor efectuate de către inspectorii de muncă au fost aplicate amenzi de peste 300.000 de lei noi.

AMENZI… Inspectorii de muncă vasluieni au continuat controalele, la agenții economici din județ și în luna noiembrie. Astfel, au fost efectuate sute de controale și aplicate amenzi de peste 300.000 de lei. De asemenea, tot în această perioadă, inspectorii de muncă au verificat respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă și de odihnă a conducătorilor auto.

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Vaslui au continuat efectuarea de controale la agenții economici din județ. Astfel, în luna noiembrie, în domeniul relațiilor de muncă la nivelul județului Vaslui au fost efectuate un număr de 106 controale. Din cele 106 controale efectuate, 102 controale au avut ca obiectiv principal identificarea muncii nedeclarate în toate formele ei. În urma verificărilor au fost sancționați 24 angajatori, fiind aplicate 34 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor in luna noiembrie este 306.000 lei. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse 231 de măsuri de intrare în legalitate. În luna noiembrie au fost sancționati pentru muncă nedeclarată, un numar de 7 angajatori fiind identificate 13 persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru persoanele identificate că prestau muncă nedeclarată, angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană, valoarea totală a amenzilor pentru munca nedeclarată în luna noiembrie fiind de 270.000 lei.

În domeniul securității și sănătății în muncă: In luna noiembrie 2022, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă au efectuat vizite de inspectie la 73 de angajatori și au încheiat 73 de procese verbale de control. In urma vizitelor de inspecție efectuate de către inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă, în luna noiembrie 2022 au fost constatate 83 de neconformități. Pentru neregulile constatate au fost sanctionați un număr de 42 de angajatori, fiind aplicate 80 de sancțiuni contravenționale cu avertisment și 2 sacțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 12.000 lei. In luna noiembrie 2022 au fost comunicate de angajatori, un număr de 4 evenimente, în care au fost implicați lucrători urmând a fi finalizate cercetări în vederea stabiliții caracterului lor.

Transportatorii, în vizorul inspectorilor de muncă

Tot în luna noiembrie, s-a desfășurt Campania Națională privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă și de odihnă a conducătorilor auto, a legislației și a directivelor europene ce vizează detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii transnaționale transpuse în legislația națională. Acțiunile de control întreprinse de inspectorii de muncă din cadrul ITM Vaslui s-au desfășurat împreună cu inspectorii de trafic din cadrul inspectoratelor teritoriale ale ISCTR Vaslui. Echipele de control au urmărit în mod special realizarea obiectivelor propuse. Obiectivele campaniei au vizat: identificarea angajatorilor care folosesc muncă nedeclarată și luarea măsurilor care se impun pentru respectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, controlul privind respectarea timpului de muncă și de odihnă, determinarea angajatorilor de a respecta prevederile Codului muncii în domeniul transportului rutier privind timpul de muncă și de odihnă al conducătorilor auto, creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și al angajaților în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care desfășoară activitate în domeniul transportului rutier, a prevederilor legale privind timpul de muncă și de odihnă, eliminarea tuturor neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate și aplicare a sancțiunilor contravenționale corespunzătoare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Este imposibil de acceptat ca în anul 2022 sa mai găsești oameni care lucrează la negru . Legislația este f permisiva trebuie înăsprirea legilor, mergeți în agricultură sa vedeți muncă la negru evaziune fiscală. Cei prinși cu munca la negru trebuie eliminați de la plata subvențiilor

  2. INTRATI SI IN SCOLI.LE DIN VASLUI.VERIFICATI STATELE DE PLATA DACA SUNT SEMNATE DE ANGAJATI.VERIFICATI SALARIILE CA SA VEDETI CUM GASTI DE 4,5 PROFESORI IN ACEIASI SCOALA ,AJUNG SA AIBA CATE DOUA NORME ,SI ALTELE …DOAR PENTRU EI ,CA SA IA CATE 100 MIL SALARIU PE LUNA,IN TIMP CE ALTII CU ACEIASI PREGATIRE PROFESIONALA PLEACA CU 30 MILIOANE PE LUNA.IN SCOLI SUNT CELE MAI MARI MIZERII FINANCIARE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.