32 C
Vaslui
29-iun.-2022

Sute de elevi „predau” lecţia omeniei ajutând refugiaţi. „Am văzut copii care plângeau şi m-a durut tare”

Sute de elevi botoşăneni renunţă la timpul lor liber şi, după ce termină şcoala şi reuşesc să înveţe pentru a doua zi, petrec ore în şir în centrele de refugiaţi oferind hrană, apă şi un minimum de confort celor care fug din calea războiului.

Radu are 17 ani şi este elev în clasa a XI-a la Şcoala de Cooperaţie din municipiul Botoşani şi se pregăteşte să devină bucătar. Locuieşte într-un sat aflat la 15 kilometri de oraş şi face naveta zilnic. Cu toate acestea, Radu îşi sacrifică mare parte din timpul liber pentru a oferi o mână de ajutor celor alungaţi de acasă din cauza războiului.

După ce termină şcoala, merge în centrul de refugiaţi amenajat la Agafton în cadrul unui complex de tabere şcolare. Îşi foloseşte toată experienţa din practica didactică şi ajută personalul, insuficient, faţă de numărul tot mai mare de refugiaţi, pentru a pregăti mâncarea pentru familiile cu copii venite din Ucraina. „Ajut cum pot, la bucătărie, la servit, la curăţat legume. Nu aş putea pune capul liniştit în pernă ştiind că puteam face ceva pentru oamenii ăştia şi nu am făcut.”, mărturiseşte elevul botoşănean.

Citeste mai mult: adev.ro/r8qxnc

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here