Sute de fiole cu steroizi, oprite în Vama Albița (FOTO)

ILEGAL… Vameșii au descoperit 355 de fiole cu substanțe anabolizante ascunse în pereții laterali ai cabinei unui autocamion condus de un cetățean turc.

TURCUL ȘI… STEROIZII…Un transport de peste 350 de fiole cu substanțe anabolizante interzise (steroizi) a fost oprit la Vama Albița. Polițiștii de frontieră din Albița în cooperare cu lucrătorii vamali au descoperit mai précis 355 de fiole cu substanțe anabolizante ce urmau a fi introduse ilegal în țară, ascunse în pereții laterali ai cabinei unui autocamion condus de un cetățean turc. Steroizii, în valoare de aproape 25 000 de lei, au fost confiscați, iar turcul a primit o amendă mai mare decât valoarea substanțelor interzise: 33 000 de lei! Aferim!

În ziua de 16 iunie a.c, în jurul orei 00.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița -I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, un cetățean turc, în vârstă de 34 de ani, conducând un ansamblu rutier format din autocamion și semiremorcă, înmatriculat în Turcia. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în pereții laterali ai cabinei autocamionului, cantitatea de 355 de fiole cu substanțe incluse în lista substanțelor interzise prevăzută în lege privind prevenirea și combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante cu grad mare de risc .

“Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii substanțelor anabolizante în valoare totală de 26.464 de lei și sancționarea contravențională a bărbatului cu amendă în valoare de 33.000 de lei.”, a precizat subcomisarul de poliție Irina Mirică, purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ