Sute de polițiști din cadrul IPJ Vaslui vor fi instruți în conducere defensivă (FOTO)

INSTRUIRE… IPJ va organiza cursuri de pilotaj, care vor ajuta polițiștii să evite obstacole, să frâneze atunci când situația o impune sau să conducă într-un mod mai precaut, în timpul misiunilor.

NOUTATE… Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui va organiza, în perioada următoare, cursuri de conducere defensivă pentru toți polițiștii operativi, aici fiind incluși cei de la Ordine Publică, Rutieră, dar și trupele de intervenție specială. Programul prin care agenții vor fi instruiți este unul relativ nou în România, pe teritorul țării noastre existând doar 10 instructori autorizați în cadrul IPJ-urilor.

Unul dintre acești instructori este agentul vasluian de poliție, Alexandru Mălăncuș, care s-a specializat în conducere defensivă în cadrul unui program european, derulat la Budapesta, în Ungaria. În perioada următoare, acesta va împărtăși secretele condusului defensiv și colegilor săi de la Vaslui, în așa fel încât polițiștii operativi să fie mult mai bine pregătiți atunci când pleacă pe teren. Iată ce a declarat acesta: “În cadrul IPJ Vaslui se desfășoară un program de pregătire tactică de specialitate în ceea ce privește conducerea defensivă. Până în momentul de față, un astfel de exercițiu nu a fost făcut pentru că programul este relativ nou în România. În prezent, suntem 10 instructori la nivel național, care avem ca obiectiv perfecționarea în conducerea autospecialelor de poliție cu semnalele acustice și luminoase puse în funcțiune. Acest program are ca scop principal preîntâmpinarea unor evenimente neplăcute. Până azi, elevul sau studentul care venea din școala militară nu avea o pregătire de specialitate în ceea ce privește conducerea acestor autospeciale. Acum se fac aceste cursuri de pilotaj, care ne vor ajuta să evităm obstacole, să frânăm atunci când situația o impune sau să conducem într-un anumit mod. Programul este alcătuit din mai multe exerciții complexe, iar la final scopul este de a avea o generație de polițiști mult mai abilă și mai bine pregătită” a declarat agentul de poliție. La finalul cursului, toți polițiștii vasluieni vor primi un atestat care le va permite să folosească semnalele acustice și luminoase atunci când pleacă în misiune.
7 COMENTARII

  1. De unde au aparut si politistele alea ca nu le-am vazut in viata mea pe strada, In afara de sefa de la Rutiera, Ranghiuc, celelalte doua au iesit din birou sa faca poze ?

  2. Condusul “defensiv” înseamnă să stea cât mai ascunși de beizadele și interlopi? Ăștia își fac de cap în fiecare zi datorită lipsei de acțiune (frică mai bine zis) a poliției! Cam asta simte vasluianul obișnuit și se vede pe străzile orașului! Și cine e mare instructor defensiv? O glumă bună! Apropo, își mai parchează mașina pe spațiul verde?! Bleah!

  3. Asa, si dupa program, isi incaleca motocicletele, isi pun castile si arunca in aer strazile din Vaslui si Barlad pe la orele 22-24, cu motoarele la maxim, exact ca niste copii prosti ce sunt.

  4. Bai, pana va instruiti voi, vedeti ce dracu faceti cu zmeii soselelor din Vaslui. Se circula ca in condru, zboara pe Stefan cel Mare cocalarii si nu vedem zare de politist prin targ. Unde sunt politistii care, candva, mai patrulau pe strazi? Tragi cu pusca si nu gasesti unul. Chiar trebuie sa moara careva sa faceti si voi preventie????

    • Preventia e cu radaru dupa copac si statul la cotitura cu etilotestu… amendarea muncitorilor obraznici. Patrularea costa bani… iar infractorii ne bate. Noi suntem platiti de catre voi ca sa combatem nu sa prevenim, sa dam amenzi in functie de fapta. Semnat Militia.

  5. Felicitări pentru implementarea acestui proiect, mai ales ca unii polițiști chiar au nevoie de ceva instructaj. Felicitați și polițistului Alexandru Malancus pentru profesionalismul cu care își face datoria!

LĂSAȚI UN MESAJ