33.1 C
Vaslui
02-iul.-2022

Sute de transportatori de mărfuri și persoane, verificați de polițiștii de la Rutieră

SANCȚIUNI… Au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de 154.000 de lei, 33 de conducători auto au rămas fără permis și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

COTROALE… În cadrul acțiunii „Truck & Bus”, polițiștii de la Rutiera vasluiană au verificat, în trafic, peste 400 de transportatori de mărfuri sau persoane. În urma acțiunii au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de 154.000 de lei. De asemenea, 33 de conducători auto au rămas fără permis și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Timp de o săptămână, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au desfășurat activități specifice, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, în cadrul acțiunii “Truck & Bus”. Acțiunea a avut drept scop reducerea accidentelor rutiere și, în special, a celor ce pot fi produse ca urmare a nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă  cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3.5 tone. Pe parcursul derulării acțiunii, au fost utilizate aparate de supraveghere video a traficului rutier și de înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor, aparate alcooltest pentru depistarea consumului de alcool și aparate DrugTest în vederea depistării conducatorilor auto care conduc sub influența substanțelor psihoactive. În urma controalelor efectuate, cei peste 50 de polițiști vasluieni participanți la acțiune au verificat peste 400 de vehicule și au aplicat 359 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în cuantum de peste 154.000 lei. Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule de transport de persoane și 245 de sancțiuni contravenționale celor care efectuau transport de marfă. Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 4 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, o sancțiune pentru lipsa documentelor conform prevederilor legale, o sancțiune aplicată pentru abateri constatate la aparatul tahograf și două sancțiuni pentru alte abateri. Polițiștii rutieri le-au aplicat transportatorilor de mărfuri 54 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 8 sancțiuni pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, 10 sancțiuni contravenționale pentru deficiențe tehnice identificate, 13 sancțiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 12 sancțiuni pentru lipsa documentelor conform prevederilor legale, 3 sancțiuni pentru neasigurarea încărcăturii, 4 sancțiuni aplicate pentru abateri constatate la aparatul tahograf și 141 de sancțiuni pentru alte abateri constatate. Totodată, în urma activităților desfășurate au fost reținute 33 de permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare, 15 vehicule au fost imobilizate (14 de transport marfă și unul de transport persoane) iar pentru două vehicule transport marfă a fost dispusă suspendarea înmatriculării pentru o perioadă de 6 luni pentru lipsă copie conformă a licenței de transport.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here