0.8 C
Vaslui
30-nov.-2022

Tabãra “Copilãrie si credintã”, razã de luminã pentru 200 de copii din Husi!

- Advertisement -

INITIATIVÃ… Evenimentul “Copilãrie si credintã”, organizat de Episcopia Husilor si Asociatia Filantropia Ortodoxã, va poposi si la Husi, dupã ce, vara aceasta, a adus bucurie copiilor din zonele Fãlciu si Bogdãnita. Tabãra care va aduna 200 de copii si adolescenti, îsi propune ca, pentru trei zile, participantii sã aibã parte de multe zâmbete, surprize, ateliere tematice si fascinantul foc de tabãrã. Organizatorii încã îi asteaptã pe pustii din Husi, dornici sã se înscrie.

În perioada 29 iulie – 31 iulie, la Husi, va avea loc Tabãra “Copilãrie si credintã”, eveniment aflat la cea de-a doua editie. Initiatã si organizatã de Episcopia Husilor, în parteneriat cu Asociatia Filantropia Ortodoxã Husi, tabãra reprezintã expresia interesului prioritar al Bisericii fatã de nevoile copiilor, îndeosebi a celor proveniti din familii modeste, fãrã posibilitãti materiale, de a se bucura de câteva zile de vacantã adevãratã. Împreunã cu multi copii vor avea parte de jocuri specifice vârstei, ateliere tematice, vânãtoare de comori, foc de tabãrã si multe alte surprize, asa cum unii nu ar putea avea niciodatã, din cauza lipsurilor de acasã. Pentru tabãra de la Husi, copiii care vor sã participle încã sunt asteptati sã se înscrie, la numãrul de telefon – 0740004802, al prof. pr. Marian Coman. Participarea este gratuitã.

Actiuni pentru bucuria copiilor, cãrora pãrintii nu le pot oferi prea multe

Pânã acum, taberele numite generic “Copilãrie si credintã”, au adus raze de luminã în inimile multor copii, din mai multe zone ale judetului. Una din cele mai recente s-a desfãsurat la Bogdãnita, unde au participat 110 copii. “La aceste frumoase momente de bucurie au participat 110 copii si tineri cu posibilitãti materiale reduse din satele componente ale parohiei. Au petrecut cinci zile împreunã cu animatorii voluntari, participând la ateliere tematice, jocuri si alte momente speciale, prin care au putut descoperi credinta ortodoxã. Bucuria copiilor si tinerilor prezenti la tabãrã a fost întregitã de participarea Preasfintitului Pãrinte Episcop Ignatie la activitãtile desfãsurate în penultima zi a taberei, în seara zilei de joi, 11 iulie. Însotit de pãrintele consilier eparhial Vladimir Beregoi si de pãrintele protopop Vasile Lãiu, Preasfintia Sa a dialogat cu tinerii prezenti, a asistat la focul de tabãrã si le-a oferit daruri tuturor participantilor, printre care si nelipsita surprizã a tortului. La activitãtile uneia dintre zile a participat si doamna profesor Gabriela Plãcintã, inspector scolar general la ISJ Vaslui, care si-a exprimat bucuria de a fi prezentã la astfel de momente dedicate celor care nu au posibilitatea de a merge în tabere. În aceste zile tinerii au luat parte la rugãciunile de dimineatã si de searã, iar în cursul zilei de astãzi, tabãra s-a încheiat cu sãvârsirea Sfintei Liturghii si cu împãrtãsirea participantilor cu Trupul si Sângele lui Hristos. Tabãra a fost organizatã de Episcopia Husilor, la initiativa Pãrintelui Episcop Ignatie, în parteneriat cu Asociatia JoyCamps Romania, Asociatia Filantropia Ortodoxã Husi si Parohia Bogdãnita”, dupã cum au informat reprezentatii Episcopiei Husilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.