spot_imgspot_img
14.9 C
Vaslui
23-feb.-2024

Tabăra de vară de la Sărățeni Murgeni, a făcut fericiți peste 110 copii (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

ACTIVITATE BENEFICĂ… Voluntarii asociației “Joycamp România” au organizat, împreună cu Episcopia Hușilor, o tabără de vară cu activități deosebite,  în perioada 6 – 9 august, la Şcoala Gimnazială „Emil Juvara” sat Sărățeni-Murgeni. La activități, organizate pe ateliere, au participat elevi ai școlilor din satele Sărățeni, Schineni și Lătești, dar și elevi de la structura Raiu și de la Școala Blăgesti. Toți elevii, în jur de 110, au fost transportați cu microbuzele de transport elevi. Tabăra este gratuită pentru toți copiii. Aceștia au participat la atelierele de creație handmade, brățări și cruciulițe, muzică și spiritualitate, dans și sport, prim-ajutor, dar și tir cu arcul sau orientare în natură. Totodată, tinerii au luat parte la rugăciunile de dimineață și de seară oficiate alături de preoții organizatori. În ultima zi a fiecărei tabere, copiii s-au împărtășit cu Trupul și cu Sângele Domnului Iisus Hristos, Liturghia fiind cel mai important moment al taberei, deoarece obiectivul principal al pastorației tinerilor este apropierea de Sfintele Taine.

Tabăra s-a derulat în perioada 6-10 august, cuprinzând comunitățile din jurul orașului Murgeni, județul Vaslui. Participanții la această deosebită activitate de vacanță, majoritatea provenind din familii cu posibilități financiare reduse, au petrecut patru zile împreună cu animatorii voluntari ai Asociației „JoyCamps Romania”, care are un parteneriat cu Episcopia Hușilor. Cu prilejul unor workshop-uri și ateliere tematice, enumerate mai sus, copiii au putut descoperi credința ortodoxă prin activitățile, jocurile și momentele petrecute cu animatorii socio-educativi voluntari. În cadrul fiecărei tabere se organizează și câte o drumeție în natură.

PS Ignatie, Episcopul Hușilor, în mijlocul copiilor

Momentul culminant a fost luni seară când copiii l-au așteptat pe P.S. Ignatie la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Lătești, și, de acolo, au venit împreună, pe jos (aproximativ 500 de m) la Școala din Sărățeni unde s-a organizat un foc de tabără. Elevii au cântat, iar copiii părintelui Dan Mereuță de la Floreni, două fete și un băiat, s-au remarcat, cântând cu vocea și la chitară. Prin grija părintelui Marian de la Schineni și Alexandru de la Sărățeni, toți cei prezenți au fost serviți cu tort (de post), apă și suc. Toți copiii au primit câte o sacoșă cu cadouri și dulciuri de la Preafinția Sa, Episcopul Ignatie. O zi și o activitate memorabilă, care va rămâne în amintirea copiilor ca cea mai plăcută, interesantă și educativă perioada din vacanță de vara.  Luni, 9 august 2021, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a fost prezent în mijlocul participanților la tabăra de la Schineni și Sărățeni. Acesta a împărțit daruri copiilor și a purtat un dialog cu fiecare grupă, pe teme duhovnicești, lângă focul de tabără.

Echipa JoyCamps România este  acum la Roșiești

În prezent, echipa JoyCamps Romania se află la Roșiești, până pe 14 august, urmând ca în perioada 23-26 august să se deruleze tabăra din parohia Gugești, protopopiatul Huși.

“Cu multă emoție am așteptat această vară, a anului 2021, pentru a veni din nou în mijlocul copiilor și tinerilor din comunitățile noastre, deoarece mediul cel mai bun de a derula activități misionare de către Biserică este prezența lângă locul unde suntem împreună. Și anul acesta avem un program complex, care expune pastorația prin metode ale educației nonformale, joc, învățare prin experiență, redescoperirea naturii și deconectarea de la lucrurile uzuale, mecanicizate uneori. Voluntarii noștri sunt majoritatea studenți  și putem să ne apropiem altfel de tineri, într-un mod plăcut, ca ei să se deschidă și să putem să construim acea unitate, acel sentiment de tabără, chiar dacă suntem acasă la ei. Programul include diferite jocuri pe grupe, atelierele de lucru și programul liturgic, deoarece partea duhovnicească la noi este unită cu cea ludică. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom ajunge până pe 5 septembrie în 11 comunități, unde vom derula tabăra mult așteptată de copii.”, a declarat Marian-Dumitru Rugină, consilier eparhial al sectorului activități cu tineretul, din Episcopia Hușilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.