spot_img
spot_imgspot_img
12 C
Vaslui
27-mai-2024

Tabãrã ineditã: „Summer STEAM – Cãlãtorie în Lumea Stiintei si Artelor”!

- Advertisement -

PROIECT… Tabãra urbanã „Summer STEAM – Cãlãtorie în Lumea Stiintei si Artelor” se desfãsoarã în perioada 21 – 31 august, la Bârlad si este un proiect realizat prin colaborarea a douã unitãti de învãtãmânt: Scoala Gimnazialã „George Tutoveanu” si Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”. Tabãra îsi propune sã aducã bucuria activitãtilor de varã mai aproape de copiii care nu pot participa la taberele traditionale organizate la munte sau la mare si sã faciliteze accesul acestora la ateliere cât mai variate.

Proiectul „Descoperã si Creeazã: Cãlãtorie în Lumea Stiinte si Artelor” este o scoalã de varã destinatã elevilor cu vârste cuprinse între 7 si 12 ani. La acest proiect participã elevii Școlii Gimnaziale „George Tutoveanu” din Bârlad, din clasele profesorilor care au propus ateliere. Înscrierile au avut loc la începutul lunii august, iar participarea este gratuitã. Acest program îsi propune sã ofere copiilor o experientã educativã interactivã si distractivã, combinând elemente din domeniul stiintei si al artelor. În cadrul proiectului, elevii au oportunitatea de a explora si întelege concepte stiintifice prin intermediul activitãtilor creative si experimentelor practice. Copiii participã la diverse ateliere de stiintã si experimente interactive, ateliere de artã si creatie, activitãti sportive precum competitiii, jocuri de echipã, trasee, dar si la prezentãri si expozitii.

Toate activitãtile se desfãsoarã cu sprijinul liceenilor voluntari!

Atelierele si activitãtile libere se desfãsoarã cu sprijinul voluntarilor de la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”, care îi învatã pe elevi jocuri diverse si care sunt co-facilitatori în timpul desfãsurãrii acestora. Voluntarii implicati în acest proiect sunt liceenii: Chetrone Vlad Stefan, Ciucã Andreea Daniela, Condrea Sophia, Mãrmureanu Maria-Larisa, Avram Maria-Alexandra, Bãdãrãu Carmen Maria, Filip Maria, Mesca Georgiana-Ana, Calalb Elena- Cãtãlina, Mocanu Georgeana, Camenic Elena, Popa Emilia, Carp Alina Gabriela, Donose Andrei, Donose Andrei, Hîrnu Andra, Ciocan Alessia, Paiu Adrian, Onica Miruna-Elena.

Initiatoarea si coordonatoarea programului-pilot îsi doreste ca acest proiect sã fie unul de lungã duratã!

„Proiectul Tabãra Urbanã „STEAM Summer – Descoperã si Creeazã: Cãlãtorie în Lumea Stiintei si Artelor” – a luat nastere dintr-o idee mai veche, asteptând momentul oportun pentru a prinde viatã, cu scopul de a oferi elevilor care nu pot participa la taberele traditionale oportunitatea de a descoperi activitãti desfãsurate într-un mediu similar. Initiativa a devenit realitate datoritã colegilor care au creat ateliere captivante, implicãrii doamnei director Dana Marinescu, de la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad si participãrii unor voluntari dedicati – elevi ai liceului – care au injectat entuziasm si energie activitãtilor prin intermediul jocurilor, dansurilor si activitãtilor de echipã. Am avut în vedere organizarea unor activitãti variate, interactive si captivante, menite sã exploreze si sã valorifice diverse domenii de interes pentru copii, în special cele din sfera STEAM (Stiintã, Tehnologie, Inginerie, Arte și Matematicã). Scopul nostru este sã atragem elevii cãtre domenii noi, fascinante, într-un mediu plãcut si stimulativ. Pentru a atinge acest obiectiv, am creat ateliere sustinute de profesori pasionati si voluntari creativi. Am îmbinat cunostintele cu elemente de joc si activitãti adecvate vârstei pentru a crea o experientã agreabilã.Cu bucurie, constatãm cã atelierele noastre au fost primite cu bucurie de cãtre elevi. Acestia s-au arãtat dornici sã exploreze activitãtile de programare, sã descopere platforma Scratch, sã se implice în jocuri educationale, ateliere de teatru si literatie si sã participe la activitãti sportive. Totusi, angajamentul nostru este de a mentine aceastã energie pozitivã si de a continua sã le oferim elevilor nostri surprize minunate pânã la încheierea proiectului. Desi reprezintã un prim pas, suntem optimisti cã acest traseu va continua sã prindã amploare, datoritã sprijinului pretios al partenerilor nostri si a contributiei exceptionale a echipei de proiect.” – a declarat coordonatoarea proiectului, profesoara Adina Stratulat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.