spot_img
spot_imgspot_img
24.9 C
Vaslui
25-mai-2024

Tabăra Națională de Matematică de la Huși, reverența finală, după o săptămână de excepție! (FOTO)

- Advertisement -

SUCCES… După o săptămână memorabilă, în care elita matematicii românești, reprezentată de olimpici de nivel național și de mentorii lor, profesori consacrați, cu nume mari în domeniu, Tabăra Națională de Matematică de la Huși a făcut miercuri seară reverența finală! Emoțiile unui succes trăit pe viu și sentimentul împlinirii scopului de a pune umărul efectiv la dezvoltarea generației de mâine a matematicienilor români, au făcut ca toți cei implicați în organizarea Taberei de la Huși, în frunte cu profesorul Adrian Talașman, dar și cu Ionel Sandu, omul de afaceri care a susținut financiar exclusiv întregul eveniment, să aibă certitudinea că tot efortul depus a meritat! Toți cei 61 de olimpici din toate zonele României au spus că s-au simțit extraordinar în Tabăra de la Huși și că a fost o onoare să se poată pregăti cu profesori de talia profesorului univ. dr. Radu Gologan, a profesorului Marius Perianu, a celebrului profesor autor de culegeri, Artur Bălăucă, sau cu tânăra Francesca Iovu, fostă olimpică națională a Hușului, care în prezent își definitivează studiile în școli de renume din Marea Britanie, lucrând, în același timp, pentru Google. După o festivitate plină de emoții, desfășurată tot la Pădureni, acolo unde pe 17 august s-a dat și startul evenimentului, participanții s-au bucurat de un foc de tabără impresionant.

La festivitatea de închidere a Taberei Naționale de Matematică de la Huși, invitată specială a fost profesoara Adina Ciomaga, matematician specializat în cercetare, cu rădăcini la Huși, care predă în prezent la Universitatea Sorbona. A participat, de asemenea, inspectorul general al ISJ Vaslui, profesoara Ana Cristiana Botan, precum și inspectorul școlar pentru Matematică, profesorul Cătălin Cărăușu.

Ambii au avut numai cuvinte de apreciere pentru proiectul care devine, iată, de la an la an, expresia performanței în educația vasluiană. Faptul că în Tabăra de la Huși ajung cei mai premiați olimpici din toată țara și se pregătesc cu profesori de care poate doar au auzit, citind revista Gazeta Matematică sau alte publicații de specialitate, nu este deloc un lucru la îndemână, iar Vasluiul a dovedit că este capabil să inițieze și să organizeze impecabil un asemenea eveniment.

Tabăra Națională de Matematică de la Huși, locul în care se pun bazele comunității viitorilor matematicieni din România

Lecțiile de matematică aprofundată, problemele provocatoare, exercițiile dificile la care împreună au găsit soluții dintre cele mai creative, dar, mai ales, credința că Tabăra de la Huși reprezintă, așa cum bine evidenția profesorul Marius Perianu, redactor-șef adjunct al revistei Gazeta Matematică, „închegarea unei comunități” – toate acestea reprezintă părțile esențiale ale acestui succes vasluian cu care județul se poate mândri. De asemenea, la fel de importante sunt prieteniile legate între toți cei veniți la Huși, precum și impresia frumoasă despre Vaslui și vasluieni, cu care va pleca acasă fiecare participant al Taberei Naționale de Matematică. În cadrul festivității de final, a avut loc premierea concursului „MERIDIAN MATEMATIC VASLUIAN”, unde s-au distins cei mai inspirați participanți.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.