spot_img
18.5 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

TACTICA OASELOR RUPTE

- Advertisement -

,,Neamtu” si ghiogarii lui

RUDIMENTARI Constienti de superioritatea tehnicã a “galben-verzilor”, fotbalistii antrenati de Dorinel Munteanu au fost prea putin preocupati de meci, si s-au aigurat cã îi vor scoate din joc pe cei mai periculosi adversari, Wesley si Adailton. Cei doi “creatori” din tabãra Vasluiului au fost luati tare încã de la primul fluier al centralului Hategan, si au fost tinuti cu strictete de fotbalistii Galatiului.

Miza mare care plutea asupra acestei partide si-a pus din plin amprenta pe jocul celor douã echipe. Ambii antrenori, desi vroiau cu tot dinadinsul toate cele trei puncte, s-au asigurat mai întâi cã nu vor pierde. Viorel Hizo nu l-a putut folosi pe Sânmãrtean, iar în lipsa acestuia i-a dat mai multe sarcini de creatie lui Martins Adailton. El si cu Wesley trebuiau sã facã diferenta si sã îl punã în posturã de gol pe vârful împins Yero Bello, dar gãlãtenii au “citit” acest mecanism si încã din start s-au apucat sã-l strice. Elevii lui Dorinel Munteanu, beneficiind de permisibilitatea lui Hategan, au jucat foarte dur, au fãcut nenumãrate faulturi si au reusit sã îi scoatã din joc pe cei doi brazilieni. Când mingea ajungea la unul dintre acestia, cel putin doi fotbalisti gãlãteni îl luau în primire si interveneau deseori la limita regulamentului. Cel mai faultat a fost Adailton, cel care a fost extrem de nervos pe toatã durata partidei, reprosându-i în dese rânduri lui Hategan faptul cã nu este lãsat sã joace.

Hizo a cerut un penalty: “Vreau sã revãd acea fazã”

La finalul partidei oficialii clubului FC Vaslui au sãrit pe centralul Ovidiu Hategan, cãruia i-au reprosat faptul cã nu a indicat o loviturã de pedeapsã la un hent în careu fãcut de Sergiu Costin. Faza incriminatã s-a petrecut în cea de-a doua reprizã, când dupã o încercare de foarfecã a lui Wesley, mingea a ajuns la un fundas gãlãtean care a degajat exact în mâna lui Sergiu Costin. “As vrea sã revãd acea fazã pentru cã eu zic cã a fost penalty. Este o fazã care putea sã facã diferenta astãzi.” a spus Viore Hizo în timp ce Marius Stan nu a rãmas dator si a rãspuns: “Mã abtineam sã vorbesc de arbitraj, dar cei de la Vaslui au un tupeu iesit din comun. De ce a fost Antal penalizat când a fost lovit de Kuciak?”

Hizo s-a multumit cu un egal

Desi a trimis în teren o formulã aparent mai ofensivã decât în precedentele întâlniri, Viorel Hizo a dat senzatia cã este mai mult decât multumit cu un rezultat de egalitate. A blocat cu succes actiunile de atac ale gazdelor, dar desi ar fi putut sã forteze nu a schimbat nimic în echipa sa pânã în minutul 80. Atunci a fãcut prima mutare, o improvizatie ciudatã la prima vedere, mai precis l-a scos pe Gheorghiu si l-a introdus pe postul de mijlocas stânga pe Bãlace. Desi o putea face mult mai devreme, “Dulãul” l-a aruncat în luptã si pe Pouga, în locul unui Bello total ineficient, abia în prelungirile partidei, camerunezul având prea putin timp la dispozitie pentru a-si pune amprenta pe desfãsurarea jocului.

A jucat si Sânmãrtean

Gãlãtenii sunt lideri în clasamentul Ligii I, dar nu si în cel al fair-play-ului. În meciul de ieri, au jucat foarte dur, lucru simtit de Costin pe propria piele. În repriza a doua mijlocasul Vasluiului a fost lovit de douã ori în figurã si a fost nevoit sã pãrãseascã terenul de joc pentru a primi îngrijiri medicale. Cum centralul nu i-a permis sã reintre cu echipamentul pãtat de sânge, mijlocasul a luat repede un alt tricou de bancã. Costin a evoluat mare parte din repriza secundã cu numãrul 18, tricou pe spatele cãruia scria Sânmãrtean. Desi era mare nevoie de ajutorul fotbalistului din Bistrita, acesta nu a putut din pãcate sã îsi ajute echipa din cauza faptului cã a fost suspendat pentru cumul de cartonase galbene.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.