-5.3 C
Vaslui
07-feb.-2023

Talibanii le-au interzis femeilor să mai lucreze în mall-uri și au cerut închiderea saloanelor de înfrumusețare

- Advertisement -

Guvernul taliban din Afganistan a cerut închiderea tuturor saloanelor de înfrumusețare pentru femei, în maxim 10 zile, și le-au interzis afganelor să lucreze în centrele comerciale, potrivit postului arab de televiziune Al-Arabiya, relatează agenția APA.

Anterior, talibanii au ordonat tuturor organizațiilor neguvernamentale locale și internaționale din Afganistan să suspende munca angajatelor.

Presa afgană a raportat, de asemenea, că Ministerul Învățământului Superior din guvernul taliban a ordonat suspendarea studentelor din universitățile publice și private din Afganistan. Ministrul Învățământului Superior al Afganistanului a spus că educația fetelor în universitățile laice încalcă legile Islamului și este contrară tradițiilor islamice.

După revenirea la putere în august 2021, deși promiteau să dea dovadă de o mai mare flexibilitate, talibanii au renunțat rapid la promisiunile lor, crescând măsurile restrictive, în special împotriva femeilor, care au fost treptat excluse din viața publică iar școlile gimnaziale și liceele pentru fete au fost interzise…https://adevarul.ro/stiri-externe/in-lume/talibanii-le-au-interzis-femeilor-sa-mai-lucreze-2233601.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.