spot_img
24.9 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Tânăr acuzat că vindea droguri elevilor de liceu, arestat preventiv

- Advertisement -

Doi tineri din municipiul Fălticeni au fost arestaţi preventiv în cursul zilei de ieri sub acuzaţia că vindeau droguri de risc, unul dintre ei fiind un cunoscut dealer local care aproviziona cu stupefiante mai mulţi elevi de liceu.

Rudi Moldovanu şi Ionuţ Alexandru Albu, alias “Buton”, ambii în vârstă de 22 de ani, au fost încarceraţi în arestul poliţiei pentru procurare, deţinere şi vânzare de droguri de risc, fără drept.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Serviciul Teritorial Suceava, Rudi Moldovanu a fost prins în flagrant miercuri (17 noiembrie a.c.), în jurul orei 15:30, la scurt timp după ce a vândut unui poliţist sub acoperire cantitatea de 4,2 grame de haşiş şi 0,05 grame cannabis, în schimbul sumei de 420 de lei.

Tranzacţia a avut loc chiar în scara blocului în care tânărul locuieşte.

Prinderea dealerului, care, explică surse judiciare, aproviziona cu droguri mai mulţi tineri din Fălticeni, printre care şi elevi de liceu, a fost pusă la cale după săptămâni întregi de filaj şi după ce ofiţerii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava şi-au infiltrat un  poliţist sub acoperire în anturajul suspectului.

Îi vindea droguri poliţistului sub acoperire

Despre Rudi Moldovanu, ne-au mărturisit surse judiciare, ofiţerii antidrog primiseră informaţii că tânărul vinde produse etnobotanice, strecurând clienţilor săi şi produse care conţineau substanţe interzise.

Oamenii legii auziseră de asemenea că tânărul oferea spre vânzare şi haşiş şi cannabis, motiv pentru care Rudi Moldovanu a intrat în vizorul ofiţerilor antidrog.

Moldovanu s-a ales, prin luna august a acestui an, cu un nou client, interesat să cumpere de la el stupefiante.

În aproximativ trei luni şi jumătate, s-au întâlnit de mai multe ori, iar de şapte ori i-a vândut clientului în cauză diferite cantităţi de cannabis şi haşiş (n.r.-câteva grame).

La una dintre tranzacţii (n.r.- pe 29 septembrie a.c) , susţin anchetatorii, Moldovanu a cumpărat 1,1 grame de cannabis de la amicul său, Ionuţ Alexandru Albu, contra sumei de 50 de lei.

Cele 1,1 grame au fost vândute ulterior, în aceeaşi zi, cu 200 de lei.

Ce nu a ştiut Rudi Moldovanu a fost că individul care cumpăra stupefiante de la el era un poliţist antidrog sub acoperire.

Avea să afle acest lucru abia acum două zile, când a fost prins în flagrant şi încătuşat de oamenii legii.

A negat că ar fi vândut droguri, însă pe bancnotele pe care le primise pentru cele 4,2 grame de haşiş şi 0,05 grame cannabis vândute cu câteva minute înainte scria: “flagrant droguri”.

A apucat să arunce cei 420 de lei, însă pe mâini şi haine au fost identificate urmele lăsate de creionul fluorescent cu care fuseseră marcate bancnotele.

A mers la peşte şi a “pescuit” cânepă

Rudi Moldovanu, dar şi amicul său, Ionuţ Alexandru Albu, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ieri procurorii DIICOT Suceava au cerut arestarea preventivă a celor doi tineri, propunerea fiind însuşită de magistraţii Tribunalului.

Oamenii legii au făcut şi trei percheziţii domiciliare la locuinţe celor doi şi ale unui amic comun de-al acestora.

În apartamentul în care locuia Alexandru Ionuţ Albu, ofiţerii antidrog au găsit o râşniţă de tocat cannabisul cu mai multe fragmente din această substanţă.

În faţa procurorilor DIICOT, “Buton” a declarat că cele 1,1 grame de cannabis vândute lui Rudi Moldovanu pe 29 septembrie a.c., după ce acesta din urmă l-a sunat şi l-a întrebat dacă nu are “ceva bun pentru fumat”, proveneau de la nişte cânepă pe care ar fi găsit-o întâmplător când a fost la pescuit în zona Leucuşeşti.

La rândul său, a mai povestit Albu, şi el a cumpărat de la Moldovanu, în urmă cu aproximativ o lună, un gram de haşiş, cu preţul de 60 de lei.

În privinţa fragmentelor vegetale de cannabis găsite la percheziţia din apartamentul său, “Buton” a declarat că le are de mai mult timp şi că sunt resturi rămase după măcinarea a diferite cantităţi de cannabis pe care le cumpărase anterior din Iaşi.

Datoriile clienţilor, la rubrica “Mesaje” de pe telefonul mobil

Unul dintre martorii audiaţi de anchetatori, un tânăr elev din Fălticeni, le-a spus anchetatorilor că Rudi Moldovanu vindea droguri şi pe datorie, iar listele cu sumele datorate de clienţi erau trecute pe telefonul mobil al acestuia, la rubrica “Mesaje”.

Martorul, care a recunoscut că s-a numărat printre clienţii dealerului de droguri, a povestit că Rudi Moldovanu l-a întrebat la un moment dat dacă nu ar fi interesat să cumpere muguri de cannabis.

Elevi de bani gata, clienţi la stupefiante

În urma audierilor unor primi martori în acest dosar, anchetatorii au aflat şi faptul că majoritatea clienţilor lui Rudi Moldovanu erau elevi de liceu.

La unul dintre liceele din Fălticeni, de exemplu, se arată într-una din declaraţiile de martor, există mai mulţi consumatori de droguri care se aprovizionau de la Rudi Moldovanu.

Unul dintre martorii din dosar a povestit că la liceul respectiv există chiar un grup de consumatori, din care fac parte mai mulţi liceeni, majoritatea provenind din “familii bune” din municipiul Fălticeni, tineri care dispuneau de sume mari de bani şi îşi permiteau să cumpere droguri mai scumpe.

Drogurile lui Rudi Moldovanu, a mai susţinut martorul respectiv, ajungeau chiar, prin diverşi intermediari, şi în internatele liceelor din Fălticeni.

monitorulsv.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.