spot_imgspot_img
14.9 C
Vaslui
02-oct.-2023

Tânãr bãtut cu bestialitate în Italia, fãrã memorie si abandonat în spital!

- Advertisement -

Apelul disperat al unei mame

NECAZURI…Tânãrul de 31 de ani a plecat sã-si facã un rost în viatã dar a avut parte numai de necazuri, a fost bãtut crunt si si-a pierdut memoria. Este internat într-un spital din Milano iar mama sa cere ajutor pentru a-l aduce acasã.

APEL….O femeie din Vaslui face apel cãtre toti românii din Italia. Fiul ei, Andrei Ungurenasu, a fost bãtut cu bestialitate de angajatii unui depozit care l-au confundat cu un hot. Acum se aflã internat la Spitalul „San Rafaelle” din Milano, iar, din informatiile pe care le are, acesta si-ar fi pierdut memoria. O cunostintã de-a sa, care s-a interesat de situatia bãiatului, i-a spus cã tânãrul urmeazã sã fie externat. Femeia e îngrozitã de gândul cã fiul sãu va ajunge pe drumuri, singur, fãrã bani, fãrã haine si fãrã vreun ajutor. Ieri a reusit sã trimitã un e-mail Consulatului General al României la Milano, însã (n.r. pânã la închiderea editiei de ziar) nu a primit un rãspuns. Nu are pe nimeni în Italia, nu stie la cine sã apeleze si nici cum sã-l aducã acasã. Deznãdãjduitã si fãrã putere, aceasta îi roagã pe românii plecati în Italia sã o ajute sã-si vadã fiul bine.

Povestea lui Andrei nu e cu mult diferitã de cea a tinerilor vasluieni care pleacã în strãinãtate ca sã munceascã pentru câtiva bani. Are 31 ani, provine dintr-o familie modestã din Secuia, Muntenii Jos si îsi doreste o viatã mai bunã. Pentru asta fost plecat de mai multe ori în Spania. Acolo a lucrat pe santier, alãturi de alti români, la fãcut canale. S-a întors acasã în decembrie, a fãcut sãrbãtorile de iarnã acasã, iar sãptãmâna trecutã voia sã se întoarcã la muncã. Pentru cã nu mai prinsese loc la avion, si-a cumpãrat un bilet la autocar. A plecat joi, pe 15 februarie, iar sâmbãtã, când a ajuns în Milano, si s-a fãcut rãu. O crizã de epilepsie l-a alarmat pe soferul autocarului sã cheme ambulanta. Andrei a fost dus la un spital din oras, iar duminicã a fost externat. „Ne-a sunat si ne-a zis cã este bine, cã a iesit din spital si cã încearcã sã ia legãtura cu agentia cu care plecase – Saiz Tour. Nu a reusit si a zis cã încearcã sã ajungã cu un sofer pe tir. El l-a lãsat, însã, într-o benzinãrie. De acolo nu mai stim nimic de el. Cred cã s-a rãtãcit. Sãracul, strãin, n-o fi stiut ce sã facã… Am înteles, apoi, cã pe timpul noptii s-a adãpostit într-un depozit. L-au gãsit niste paznici, care l-au bãtut asa de rãu cã acum nu mai judecã. Nu mai avea nici chiloti pe el, nimic. Plecase cu o geantã de haine, mâncare, douã telefoane…”, povesteste Ana Lepãdatu, mama lui Andrei.

„Mã rog la Dumnezeu sã nu-l dea în drum, cã nu are pe nimeni”

Tânãrul a fost transportat la Spitalul „San Rafaelle” din Milano, unde a primit îngrijiri medicale. Cazul lui este anchetat acum si de carabinieri. „M-a sunat politia asearã (n.r. marti, 20 februarie), dar nu întelegeam nimic, cã vorbeau în italianã. „Andrei”, „Milano” – atât întelegeam… Am luat legãtura cu sora unei vecine de-ale mele si s-a interesat ea de el. Este la spital, nu mai are nimic, nici haine, nici telefoane. I-a fost afectat creierul. Si-a pierdut memoria, aiureste.. Zice „mama e moartã, mã duc sã cumpãr sicriu, mosu’ meu e mort, mahalaua mea a luat foc”. Nu judecã deloc! Nu stiu ce sã fac, cum sã fac… Nu am nici un ban. Azi am fost la politie la Vaslui, sã anunt. Mi-au dat un numãr de telefon, ca sã iau legãtura cu Consulatul. Am sunat si mi-a zis sã le trimit ceva scris. Am fost la o rudã si am trimis. Acum astept sã îmi rãspundã. Mã rog la Dumnezeu sã nu-l dea în drum în seara asta (n.r. asearã, 21 februarie), cã nu are pe nimeni si în starea în care este nu stiu ce se va alege de el. Suntem disperati toti. Nu stim cum o sã-l aducem acasã, cã el nu are cum sã vinã singur, are nevoie de un însotitor, eu sunt bolnavã, nu stiu nici eu dacã o sã rezist pe drum. Efectiv nu stim cum sã procedãm”, ne-a spus femeia. Pentru oricine are posibilitatea sã o ajute, aceasta poate fi contactatã la numãrul de telefon 0731.192.506.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.