spot_img
15.6 C
Vaslui
04-iun.-2023

Tânãr, cu muschi si potential de muncã, noul prefect Eduard Popica, pregãtit sã punã osul la treabã!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

INSTALARE…Eduard Popica, noul prefect al judetului Vaslui, intrã de astãzi, oficial, în pâine. Ceremonia de instalare are loc la ora 10.30 în sala mare a Consiliului Judetean. Noul prefect aduce un suflu tineresc în institutie. Are doar 33 de ani, dar, spune el, vârsta nu e un impediment, ci chiar un avantaj, pentru cã are putere de muncã si este gata sã punã osul la treabã si sã confirme în noua functie. Vrea sã demonstreze cã numirea sa nu este întâmplãtoare si cã are pregãtirea si calitãtile necesare pentru a fi reprezentantul Guvernului în teritoriu. “Pentru mine, numirea în functia de prefect este o provocare si vreau sã demonstrez cã nu am ajuns întâmplãtor aici, sunt gata sã mã pun în slujba vasluienilor si promit cã nu voi dezamãgi”, a declarat Eduard Popica.

Eduard Popica este unul dintre cei mai tineri prefecti din tarã. A lucrat în institutii de stat, dar si în domeniul privat si nu este strãin de administratia localã, el fiind director de cabinet al prefectului Andrei Puicã, în perioada 2014-2016. Stie clar ce vrea, si-a trasat deja obiectivele. “Îmi doresc ca toatã activitatea mea sã fie în strânsã legãturã cu cetãtenii din judetul Vaslui. Voi respecta planul de guvernare si sarcinile care îmi sunt transmise de la Bucuresti, având în vedere cã sunt reprezentantul Guvernului în teritoriu. Îmi doresc ca judetul Vaslui sã iasã de sub umbra sãrãciei si a oamenilor cu un statut social mai jos decât restul din tara asta. Mai mult decât atât, scopul meu este respectarea legii. Nu voi face nicio abatere de la niciun fel de lege si nu voi fi o persoanã influentabilã, asa cum am fost acuzat. Voi conduce aceastã institutie cu demnitate si prin muncã voi fi un conducãtor asa cum trebuie.”

Noul prefect nu se considerã “beizadea”

“Eu respect pãrerea fiecãruia, însã cuvântul beizadea provine din limba turcã si reprezintã fiul unui domn sau al unui print. Preluat în ziua de azi, acest cuvânt a ajuns sã însemne un bãiat de bani gata. Nimic mai fals, sunt o persoanã normalã, crescutã de doi oameni modesti. Mama mea este educatoare, iar tatãl meu este inginer zootohnist. Eu muncesc de la 19 ani. Am pornit de jos si nu mi-a fost teamã de muncã”, a precizat Eduard Popica.

Popica clarificã “dosarele penale”

“S-a scris în presã cã am fost implicat în douã dosare penale. Am fost implicat într-un dosar cu vãtãmare corporalã din culpã. Totul s-a întâmplat în 2006 când mã întorceam cu familia mea de la munte. Drumul fiind alunecos, masina pe care o conduceam, din senin, a început sã derapeze si a intrat pe cotrasens, apoi într-un autovehicul care mergea regulamentar. Conducãtorul a avut o mânã ruptã. Viteza mea de atunci era de 60 de km la orã. Acel moment a fost o tragedie si pentru mine, dar nu a fost nimic voit. S-a întâmplat. Am fost cercetat pentru vãtãmare corporalã din culpã. Nu am vrut sã rãnesc pe nimeni”. Noul prefect face luminã si în cel de-al doilea dosar, în care a fost vehiculat numele sãu. “În al doilea dosar în care se spune cã am fost implicat am fost doar un martor. Culpabilitatea unui martor este zero. Martorii sunt chemati în instantã pentru a scoate la ivealã adevãrul. Activitatea infractionalã a persoanelor anchetate nu a avut vreo legãturã cu mine. Cu un an înainte, o persoanã m-a contactat , având un accident în Anglia, pentru a-i aduce niste hârtii la firma de asigurãri unde era înregistratã masina. Au existat niste convorbiri telefonice în care persoana spunea cã va trimite asigurarea autovehicului în tarã. Acest lucru nu s-a mai întâmplat. Am fost întrebat de anchetatori dacã am mai luat acele acte de la postã. Nu aveam de unde sã stiu cã acea persoanã va fi implicatã într-un dosar penal”, a precizat Eduard Popica. Bãiatul cu muschi, asa cum a fost numit, este pasionat de sport si atunci când are timp merge la salã. Are o familie frumoasã si un bãietel de doi ani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.