Tânãr de 24 de ani din Rosiesti, gãsit mort într-un siloz! I-a cãzut motorul în cap! (VIDEO)

TRAGEDIE… Un accident de muncã mortal s-a produs în aceastã dupã amiazã, în silozul de cereale de la Gara Rosiesti, comuna Rosiesti. Un bãrbat de 24 de ani, din localitatea Rosiesti, care lucra la acel siloz, a cãzut de la o înãltime de 16 metri în interiorul silozului, iar motorul aflat în buza silozului, a cãzut peste tânãrul muncitor. Totul s-a petrecut în jurul orelor 16.30, atunci fiind înregistrat apelul de urgentã la 112. La fata locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului ISU Vaslui care au intervenit cu douã autospeciale si echipaje specializate pentru cãutarea – salvarea tânãrului muncitor. Desi s-au deplasat si au actionat într-un timp scurt, victima a fost scoasã din siloz fãrã cunostintã, în stop cardio respirator. În ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de cadrele medicale de pe ambulantã, a fost declarat decesul.

“În cauzã s-a întocmit dosar penal pentru neluarea mãsurilor legale de securitate sI sãnãtate în muncã (pentru angajator – n.r.), nerespectarea mãsurilor legale de securitate si sãnãtate în muncã (pentru angajat – n.r.) si pentru ucidere din culpã”, a precizat Silvia Manta, purtãtorul d ecuvânt al IPJ Vaslui.

Corpul neînsufltetit al tânãrului de 24 de ani va fi transportat la Serviciul de Medicinã Legalã pentru efectuarea necropsiei. Trebuie mentionat cã victima era angajatã cu acte în regulã la firma unde s-a petrecut tragicul accident de muncã. Urmeazã ca, atât IPJ cât si ITM Vaslui, sã efectueze o anchetã din care sã reiasã cine se face vinovat de tragica moarte a bãrbatului de 24 de ani, urmând a se stabili si mãsurile ce se impun conform legii.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ