14.5 C
Vaslui
26-sept.-2021

Tânãr de 33 de ani, fãrã comorbiditãti, desi se negativase a fost rãpus de virusul ucigas

Bogdan Andrei

COVID 19 FACE RAVAGII 

NU E DE JOACÃ!… Judetul Vaslui înregistreazã un nou deces în rândul persoanelor infectate cu coronavirus. De data aceasta, nu este vorba despre o persoanã în vârstã, cu multiple comorbiditãti, ci despre un tânãr aflat în floarea vârstei, care nu avea nicio boalã care sã-i cauzeze acest sfârsit tragic. Mai mult, tânãrul se negativase, scãpase de virus, doar cã a fost prea târziu. COVID-19 fãcuse ravagii si îi atacase principalele organe.

Bogdan Andrei este primul tânãr ucis de noul coronavirus în judetul nostru, în urma unei crize respiratorii. Bãrbatul în vârstã de doar 33 de ani, nu avea patologii anterioare contractãrii virusului. Acesta avea o stare de sãnãtate bunã, fãrã boli cronice. Bogdan revenise acasã dupã ce fusese plecat pentru o perioadã în Marea Britanie. Tânãrul a murit într-un pat de terapie intensivã a spitalului din Bârlad. Acesta a fost transportat în urmã cu douã sãptãmâni de la Vaslui, în stare gravã. În momentul internãrii, prezenta simptome specifice COVID-19. A stat în reanimare 14 zile, iar pe data de 29 septembrie testul i-a iesit negativ. În acel moment, Bogdan se afla în comã, era intubat si netransportabil. Virusul fãcuse deja prãpãd în organism. Îi atacase principalele organe, plãmânii si rinichii. Potrivit cadrelor medicale, pacientul avea insuficientã renalã acutã, insuficientã respiratorie si hiponatremie, adicã nivel redus de sodiu în sânge. Vestea cã Bogdan nu mai este printre noi i-a lãsat fãrã cuvinte pe prietenii acestuia, care în ultimele zile au fãcut tot ce a depins de ei pentru a-i salva viata tânãrului. Acestia au fãcut numeroase apeluri în mediul online pentru donare de plasmã, au încercat sã îl transfere la un spital din Iasi, însã din pãcate, starea de sãnãtate a bãrbatului s-a agravat prea repede si prea tare ca medicii sã mai poatã face ceva.

De la începutul pandemiei, 89 de vasluieni au pierdut lupta pentru viatã din cauza coronavirusului

Potrivit datelor furnizate de Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui, situatia epidemiologicã la nivelul judetului Vaslui, în data de 05.10.2020, se prezintã astfel: 3341 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, dintre care 306 persoane internate în spital: 292 pe sectii (asimptomatici 16, forme usoare 71, forme medii 167, forme severe 38 ) si 14 în ATI. De la începutul pandemiei si pânã ieri, 89 de persoane din judetul Vaslui au fost declarate decedate din cauza infectãrii cu COVID-19. Alte 2361 de persoane s-au vindecat. 460 de persoane pozitive se aflã la domiciliu, 78 de persoane confirmate pozitiv se aflã în Spitalul de Psihiatrie Murgeni, iar alte 47 de persoane confirmate pozitiv sunt internate în Centrul de Recuperare și Reabilitare Râsesti.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here