Tânăr din Murgeni, prins băut și fără drept de a conduce, în comuna Banca

TESTAT… Pentru că mirosea a alcool, șoferul a fost pus să sufle în etilotest, aparatul indicând o valoare de 0,71mg/l alcool pur în aerul expirat.

INCONȘTIENT… Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din orașul Murgeni este cercetat pentru comiterea a două infracțiuni după ce polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca, l-au tras pe dreapta, pentru un control de rutină.

Pentru că mirosea a alcool, acesta a fost pus să sufle în etilotest, aparatul indicând o valoare de 0,71mg/l alcool pur în aerul expirat. “Marți, 20 iulie, ora 02:00, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumurile publice din localitatea Gara Banca, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un tânăr de 20 de ani, din orașul Murgeni. Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, tânărul a fost condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice. Procedând la efectuarea de verificări, s-a stabilit faptul că, la momentul opririi, bărbatul depistat conducând autoturismul figura cu permisul de conducere suspendat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice trebuie să știe că riscă și închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistați în trafic cu o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reținut, fără drept de circulație.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ