3.9 C
Vaslui
09-dec.-2022

Tânãr din Vaslui, decedat în Bistrita Nãsãud, dupã ce malul unui sant a cãzut peste el

- Advertisement -

ACCIDENT DE MUNCÃ… Sfârsit tragic pentru un tânãr în vârstã de 24 de ani din judetul Vaslui, care de cinci luni lucra pentru o firmã de constructii din judetul Bistrita-Nãsãud. Luni, în timp ce sãpa la un sant de canalizare din localitatea Sîntioana, bãrbatul a fost acoperit de un mal de pãmânt, iar în ciuda eforturilor depuse de medici, viata acestuia nu a mai putut fi salvatã.

Bãrbatul se bãgase în sant din cauza unui bolovan, care cãzuse pe o teavã. În momentul când a încercat sã se ridice, a fost acoperit de un mal de pãmânt. Colegii lui de muncã, dar si localnicii au sãrit în ajutor si au încercat sã îl scoatã la suprafatã. Când într-un final au reusit acest lucru, tânãrul din satul Untesti, comuna Bogdãnesti, nu mai dãdea semne de viatã. „Mi-a spus cineva cã e un bãiat aici si m-am apucat sã sap pânã l-am descoperit, era cu fata la perete si era cu mâna la gura când l-am gãsit. Prima datã i-am gãsit umãrul si pe urma capul, era acoperit cu totul, avea cam o jumãtate de metru de pãmânt pe el”, a declarat un sãtean din Sîntioana.

Echipat necorespunzãtor

Din cercetãrile efectuate la fata locului a rezultat cã tânãrul era angajat cu forme legale, însã pe santier nu era echipat corespunzãtor si nu avea asigurare. Cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncã Bistrita Nãsãud fac cercetãri pentru a vedea dacã bãrbatului i s-a fãcut protectia muncii. „Din primele constatãri se lucra la canalizare, urma sã se mufeze teava pe portiunea unde era desfãcutã. Mufarea nu trebuia sã se facã neasiguratã la adâncimea la care s-a fãcut, trebuia sprijinit malul ca sã nu cadã pãmântul pe el, sau sã nu intre”, a precizat Rodilã Gavrilã, inspectorul sef al ITM Bistrita Nãsãud. Firma la care lucra vasluianul a anuntat cã va plãti cheltuielile de înmormântare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.