spot_img
21.8 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Tânăr hușean, șofer de TIR, mort în Italia, într-un accident îngrozitor!

- Advertisement -
ACCIDENT… TIR-ul s-a izbit violent de un stâlp al unui pod. Adrian nu era la volan, era în partea dreaptă, cu centura pusă, dar pur și simplu a fost strivit.

DUREROS… Un hușean în vârstă de 35 de ani, plecat să muncească pe TIR, în străinătate, a murit într-un spital din Italia, după ce vreme de două săptămâni a stat în comă, ca urmare a unui accident rutier extrem de grav! Adrian Laurențiu Pecheanu plecase în cursă, împreună cu un coleg, care se și afla la volan, însă pe autostrada Milano – Napoli s-a produs tragicul accident. Apropiații tânărului Adrian spun că cel care conducea TIR-ul ar fi ațipit pentru o clipă, iar vehiculul s-ar fi izbit violent de un stâlp de pe marginea carosabilului, însă alții susțin că, de fapt, accidentul s-ar fi produs după o frână mult prea bruscă. Cert este că șoferul nu a pățit nimic, însă Adrian a fost rănit foarte grav, mai cu seamă la nivelul capului. A fost transportat imediat la spitalul din Bologna, a fost operat. Însă traumatismele suferite erau atât de severe, că doar un miracol îl mai putea salva. Aproape două săptămâni a stat în comă, timp în care apropiații s-au rugat pentru o minune. S-a stins însă din viață, iar acum familia a început formalitățile pentru a aduce în țară trupul neînsuflețit. „Pentru că pot câștiga un ban mai bun, tinerii își doresc să ajungă șoferi pe TIR în străinătate. Dar e riscant și greu. Adi, cum îi spuneam noi, a avut acest vis. A învățat, a făcut școală și își dorea să muncească. Era harnic și bun. Era ca un vis pentru el, că spera să își poată face un viitor liniștit. A murit nevinovat. Nici măcar nu era el la volan”, spun, cu tristețe, apropiații.

Tânărul era începător în domeniul șoferiei pe TIR, dar având cursurile necesare absolvite, precum și o fire voluntară și curajoasă, a privit cu mult oprimism activitatea aceasta. Era bucuros, spun rudele, că a obținut jobul și că va putea munci pentru un salariu lunar, incomparabil cu ce putea câștiga aici. Mai lucrase în străinătate, ca bucătar în Grecia, știa, așadar, ce înseamnă munca printre străini. Și în țară a practicat aceasta meserie, dar acum voia să fie șofer pe TIR. „A învățat pentru diploma respectivă, a muncit mult ca să o obțină și, până la urmă, a reușit. Și-a dorit mult să meargă să călătorească cu TIR-ul, era ca un vis pentru el, i se părea frumos, era muncitor și nu îi era teamă de necunoscut”, spune rudele lui Adrian.

Rudele spun că șoferul TIR-ului ar fi ațipit pentru câteva secunde

Tragedia s-a întâmplat în Italia. TIR-ul în care se afla Adrian și colegul său cu care făcea echipă, se deplasa pe autostrada Napoli – Milano, spre Bologna. La volan era celălalt bărbat. „Pe data de 28 iunie au pornit împreună cu TIR-ul pentru o nouă cursă. Era dimineață. Într-un anumit moment, TIR-ul s-a izbit violent de un stâlp al unui pod. Adrian nu era la volan, era în partea dreaptă, cu centura pusă, dormind, se pare, nu știm sigur. Din ce știm, șoferul celălalt, care conducea, ar fi adormit pentru câteva secunde și atunci a scăpat mastodontul de sub control și așa s-a întâmplat nenorocirea. Cel care conducea era colegul său, un șofer cu experiență. El a scăpat nevătămat. A mers apoi la Poliție, pentru declarații. Din păcate, Adrian era deja în stare extrem de gravă. Impactul a fost pe partea dreaptă a TIR-ului, iar cel lovit frontal a fost el. A fost imediat transportat la spitalul din Bologna unde a fost de urgență operat timp de multe ore, dar starea lui a fost critică de la început. Lovitura la craniu a fost mult prea puternică. A stat inconștient și intubat în comă până pe data de 9 iulie, când starea lui s-a înrăutățit și nu s-a mai putut face nimic, pentru a fi salvat”, povestesc, cu sufletul strâns, apropiații.

Viața de „tirist”, bine plătită, dar cu riscuri și pericole!

În ultima perioadă sunt tot mai mulți tineri care văd în activitatea de șofer de TIR o șansă pentru a munci și a câștiga lunar un salariu pe măsura efortului depus. Este însă o muncă foarte grea, spun cei care au experiență în domeniu. „Se cheltuie câteva zeci de mii de lei, cu școala pentru șofer de TIR. Apoi îți găsești de lucru. În unele firme se lucrează 8 săptămâni, apoi 3 săptămâni acasă, în țară. Drumurile sunt foarte dificile, oboseală multă, greutăți. Statul prin parcări a început să fie foarte periculos. Trebuie să fii atent, câteodată ești atacat de hoți și nu te ajută nimeni. Nu e deloc ușor. Poți pune deoparte chiar și o mie de euro pe lună, dacă ești strâns la pungă, dar sacrificiul tău, anii tăi, cât înduri, trebuie pus în balanță. E viață grea, dar nu ai de ales. Când auzi de așa ceva, iar te gândești că tot mai bine era să stai acasă, lângă copii. Dar când nu ai ce le oferi, pleci din nou pe TIR. Dumnezeu să îl ierte pe acest băiat nevinovat”, spune Cristi, șofer de TIR în Comunitatea Europeană în ultimii 15 ani. „Adrian nu era căsătorit. Era un băiat liniștit, bun, crescut doar de mama lui și de un frate mai mare. Avea vise, era ambițios, avea mulți prieteni, era curajos, uneori timid și cu zâmbetul pe buze. Îi plăcea să cunoască necunoscutul. Voia o casa a lui, voia să își strângă bani, să reușească prin munca lui. Credea că muncind cu TIR-ul va putea face mai mult! A fost un fiu bun și un frate de nădejde. Un tânăr cu vise mari și aripi frânte mult prea devreme, în căutarea unui viitor mai bun”, este descrierea din suflet, făcută pentru Adrian de o rudă a sa, de vârstă apropiată. Trupul neînsuflețit va fi adus acasă, cel mai probabil, la sfârșitul săptămânii, când se vor încheia formalitățile. Un citat postat de Adrian pe pagina sa de Facebook, capătă acum ecoul unui ultim mesaj, de la tânărul care avea atât de mulți prieteni, ce spun despre el doar cuvinte frumoase: „Oricât de greu ți-ar fi în viață, încearcă să nu îți pierzi demnitatea”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Demnitatea? Sa nu ti-o pierzi? Păi ea este pierdută de aici din țară…odata ce te alunga rapanosii de aici.patroni lacomi dupa bani care nu au niciun Dumnezeu.tanarul asta e nimic la cate nenorociri si accidente se produc pe șantiere, pe șosele…in locuri unde riscul este foarte mare pentru 1000 de euro? Sa ma sterg la cur cu ei si sa-i dau sa-i manance ala de la care ii iau.O lume de cacat, care nu are valori si principii.sunt în stare să te vândă pt bani.fudulie si lăcomie….atat gasesti asa si era sa uit si curvie…si sexuală si curvie de trădători.romanul cel mai prost animal.

    • Revin tot eu cu un comentariu….am scris cele de sus având legatura cu acest subiect si neavând legatura cu subiectul de fata.am scris asta poate mai citeste vreo cineva si vede…cum sa omori un om la drumul mare? Sa te urci in masina lui…in tir-ul lui…sau sa i furi motorina? Iti dai seama daca politia, autoritățile de prin alte tari nu pot face fata acestei probleme ce sa mai vb de romanasii noștri care sunt ocupați cu spagi…si alte treburi înafară de serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.