spot_imgspot_img
3 C
Vaslui
19-mart.-2024

Tânără din Fălciu decorată de regele Spaniei cu medalia Ordinul Meritului Civil! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

BRAVO… Vinerea aceasta, regele Spaniei a decorat 24 de cetățeni anonimi din toată Spania a căror activitate a avut un rol special de la izbucnirea pandemiei, printre care și pe Alice Mihaela Cozma, din comuna Fălciu, județul Vaslui, șofer pe o ambulanță de la Crucea Roșie din Almendralejo (Badajoz), unde ea locuiește de 14 ani. Alice Mihaela are 32 de ani, lucrează într-o farmacie și face voluntariat la Crucea Roșie. Regele Felipe VI i-a acordat medalia Ordinului Meritului Civil cu ocazia celei de-a șaptea aniversări a domniei sale într-o ceremonie desfășurată în Palat Real din Madrid.

Un număr de 24 de „cetățeni exemplari” – 16 femei și 8 bărbați – au fost decorați de regele Spaniei cu Ordinul de Merit Civil, printre care s-a numărat și Alice Mihaela Cozma, o vasluiancă din Fălciu, șofer pe ambulanță. „Nici în cele mai frumoase visuri nu credeam că voi trăi asta!”, a spus Mihaela Cozma.

„O zi pentru recunoaștere și recunoștință față de oamenii care, cu munca lor zilnică, efortul și dăruirea lor, aproape întotdeauna în tăcere, servesc în mod exemplar societatea din care fac parte”, a spus regele Felipe VI la începutul ceremoniei. Ceremonia a fost organizată cu ocazia celei de-a șaptea aniversări a urcării sale pe tronul Spaniei, informează Canal Extremadura. La evenimentul de la Palatul Regal din Madrid au fost prezente și regina Letizia, dar și prințesele Leonor și Sofia.

Mihaela Alice Cozma trăiește de 14 ani în Spania

Alice Mihaela Cozma

În copilărie, Mihaela a rămas fără mamă, iar îainte să împlinească vârsta de 19 ani, ea a plecat fin Fălciu în Spania, cu un unchi care lucra în aceastră țară. Cu mult efort, ea a reușit să aibă propriul bar, timp de 8 ani. În această perioadă, Mihaela a învățat și a obținut permisul pentru toate categoriile de vehicole. A moștenit pasiunea condusului de la tatăl ei, care trăiește în Fălciu șI care conduce mașini de mare tonaj. A aflat despre activitatea de voluntariat la Crucea Roșie spaniolă și s-a înscris la cursurile de transport medical auxiliar. A fost voluntar pentru Crucea Roșie, apoi, timp de 3 ani, a fost șefa Departamentului de Ajutor și Urgențe al Adunării Regionale Tierra de Barros. În timpul pandemiei, Mihaela a continuat ca șofer voluntar pe ambulanță. „Cel mai rău lucru a fost să văd oamenii plângând pe stradă”, a spus Mihaela. Ne-a mărturisit că a făcut totul pentru ca oamenii bolnavi de Covid să fie ajutați, a asistat pacienți, a mers la bătrânii singuri și le-a dus medicamente și i-a ajutat, a muncit mult pentru ca cei infectați să ajungă pe mâinile medicilor. Lucrează într-o farmacie în Spania și recomandă tuturor românilor sceptici să se vaccineze, pentru că doar vaccinarea va eradica această boală gravă numită Covid 19. Cât despre faptul că este prima vasluiancă decorată de Regele Spaniei, ea a spus că nu se aștepta, dar este mândră că i-a fost recunoscută munca în pandemie, atât ei cât și celorlalți cetățeni decorați.

“Transmit sănătate tuturor celor din familia mea, tuturor prietenilor mei, le doresc să fie sănătoși și sunt mândră că sunt româncă, abia aștept să vin acasă la Fălciu. Referitor la vaccinarea împotriva Covid, le recomand tuturor să se vaccineze! Eu m-am vaccinat cu Astrazeneca și sunt foarte bine”, a spus pentru Vremea NOUĂ, din Spania, Alice Mihaela Cozma.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

13 COMENTARII

  1. Un exemplu de urmat daca esti femeie….pt ca pui duri la bătaie….un bărbat ce sa puna? Coaiele? Doar daca il remarca sau atrage vreo spanioloaica…sefa.altfel, nu are nicio șansă cu desteptaciunea ca spaniolii sunt foarte patrioti si pun de-ai lor.in niciun car straini, mai ales români care sunt văzuți ca niște intruși, hoti si răufăcători.foarte, foarte rar….cazuri sa bage în seamă romanii.romanii sunt sclavetii lor si lucreaza in camp.

    • Romanii noștri se remarca prin așteptarea ajutorului social la fiecare sfârșit de luna.
      Nu trebuie sa te remarce și nici sa te aprecieze nicio autoritate, important este sa te implici și sa ajuți pe cei din jurul tău, dacă ești OM, indiferent ca ești bărbat sau femeie.

      • Teoria vad v-o stii dar altfel stau lucrurile în practică dupa cum bine stii.daca nu pui curul la bătaie nu este nicio șansă într-o lume straina.

        • Și în „lumea străină”, prin fiecare individ, se poate demonstra ca nu toate româncele sint curve și toți bărbații sint violatori. Cunosc destui romani care au reușit prin munca, seriozitatea dar și onestitatea lor sa lucreze alături de italieni, spanioli, englezi, irlandezi, olandezi, etc.

    • Logic ca e un exemplu pentru toti romanii care au ramas inca in Romania. In strainatate ai posibilitatea de a munci, de a studia, chiar daca nu ai pile si relatii, aici femeile au drepturi, sunt aparate de lege, nu ca in Rom.

  2. Vedeti diferenta, Spania i-a oferit o viaja mai buna, nu Romania. In Spania a avut posibilitatea sa studieze, nu in Romania. Casa Regala din Spania a premiat-o, nu Príncipesa Margareta. In Spania munceste, studiaza, este premiará de rege, Romania nu i-a oferit nimic. Ce ar fi ajuns de ea daca ar fi ramas In Romania? Videochatista (ca sa ma exprim elegant) ori sa suporte cine stie ce barbat care sa o bata? Spania i-a oferit un viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.