Tânără infectată, legată de pat, moartă în condiții suspecte la Bârlad

OBIȘNUINȚĂ… Legatul de pat al pacienților pare a fi una dintre soluțiile cele mai la îndemână pentru cadrele medicale din Bârlad, acestea fiind acuzate de moartea unei paciente în vârstă de doar 36 de ani, din Vaslui.

ACUZAȚII GRAVE

CLIPE DE COȘMAR… O femeie în vârstă de doar 36 de ani, din municipiul Vaslui, a fost răpusă de coronavirus, la spitalul din Bârlad, în condiții mai mult decât suspecte. Rudele spun că în primă fază Loredana s-a prezentat la unitatea sanitară împreună cu mama ei, ambele fiind diagnosticate cu COVID-19, apoi lăsate să plece acasă, pe motiv că ar avea o formă ușoară a bolii. Cele două au revenit la spital a doua zi, când tânăra abia mai putea respira. Familia pacientei acuză cadrele medicale că înainte de a deceda, Loredana a fost sedată și legată de pat, comportamentul medicilor amintind de cazul lui Andrei Bogdan, un alt tânăr din municipiul Vaslui, care a murit în condiții asemănătoare în aceeași unitate sanitară. Reprezentanții spitalului se apără și spun că, într-adevăr, s-a discutat cu familia despre contenționarea fizică a pacientei, însă nu s-a mai ajuns aici din cauza evoluției fulminante a bolii.

Nu a trecut nici măcar o săptămână de când celebrul pilot de curse Titi Aur, internat și el în spitalul din Bârlad cu coronavirus, mulțumea cadrelor medicale de aici pentru profesionalismul cu care își fac datoria, că unitatea sanitară suport COVID-19 este zguduită de un nou scandal. De data aceasta, angajații spitalului bârlădean sunt acuzați de familia unei tinere din municipiul Vaslui că au împins-o spre moarte în loc să o salveze, sedând-o și legând-o de pat, împotriva voinței ei. Pe data de 1 aprilie, Loredana I. împreună cu mama ei, s-au prezentat la unitatea sanitară din Bârlad, unde au fost diagnosticate de cadrele medicale cu COVID-19. Li s-a luat o piatră de pe inimă când medicul de gardă le-a spus că pot pleca acasă, deoarece au o formă ușoară a bolii. Cele două au revenit la Vaslui, unde starea de sănătate li s-a agravat. A doua zi, Loredana împreună cu mama ei au revenit la spitalul din Bârlad, tânăra abia mai putând respira. Ambele au fost internate de urgență, iar Loredana intubată. Familia acesteia spune că înainte de a fi intubată, medicii au sedat-o și legat-o de pat. Conectată la aparate, Loredana nu a mai putut fi salvată, evoluția bolii fiind una fulminantă. Rudele ei cer acum foaia de observație, pentru a vedea cum s-a acționat în cazul acesta, însă până la această oră, spitalul ar fi refuzat să le pună documentele la dispoziție. Mama Loredanei este în continuare internată în spital, în stare gravă.

Reprezentanții spitalului recunosc că ar fi vrut să o lege de pat, dar nu au făcut-o

Am contactat și conducerea spitalului “Elena Beldiman” din Bârlad, pentru a cere un punct de vedere. Purtătorul de cuvânt al unității sanitare ne-a declarat că pacienta avea antecedente psihiatrice, recunoscând în acelașI timp că s-au purtat discuții cu rudele tinerei pentru a fi contenționată fizic. “Pacienta în vârstă de 36 de ani, cu antecedente psihiatrice a fost internată în Spitalul Municipal Bârlad pe 2 aprilie 2020 pentru infecție cu SARS-CoV-2, formă severă, având afectare pulmonară de 70% la evaluarea computer-tomografică. Pe perioada internării a prezentat episoade de agitație psihomotorie, însă nu a fost necesară contenționarea fizică conform ordinului 488/5.04.2016 deși s-a discutat cu familia despre posibilitatea acesteia. Din nefericire, starea pacientei s-a agravat progresiv, fiind intubată orotraheal pentru menținerea funcției respiratorii, însă cu evoluție nefavorabilă prin decesul pacientei. Trebuie să menționăm că restricționarea libertății de mișcare a pacientului prin mijloace specifice protejate se efectuează doar în cazul în care toate intervențiile terapeutice uzuale folosite pentru a salva de la un pericol real și concret viața, integritatea corporală sau sănătatea pacientului eșuează, strict pentru siguranța și protejarea pacientului”, a precizat dr. Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al spitalul din Bârlad.

 
24 COMENTARII

  • Mersi, în noiembrie au avut politia pe cap, arestări pentru trafic de influenta și tot tacâmul
   Poate e o coincidenta, poate nu 🙂 dar de obicei când vine politia se comportai exemplar sa n-o încurce și cu altele

 1. Eu nu am ce să reproșez medicilor, asistentelor și infirmierelor de la secția pneumologie (Tbc)! M-au tratat exemplar! Cred că medicii de la UPU trebuie să fie mai pregătiți și mai categorici!

 2. Doamna purtator de cuvant Angelica GRAMATICU si cu sotul GRAMATICU VLADIMIR care face garzi si la Barlad si la Vaslui mancati kkt nu va mai saturati de bani!

 3. Doar nu vă imaginați, că oamenii de rând sunt tratați ca Titi Aur! Am fi naivi rău, creduli! Era necesar să-i perie un pic, să-i lingușească,să le ridice valoarea! Doar e persoană publică! Vedeți în ce condiții sunt tratați, restul!
  Asta e adevărata realitate, din aproape toate spitalele din România! Sibiu, Arad, Constanța, Ploiești, etc…Vedeți mortalitatea, la ATI! Din toți intubații, dacă scapă 2%-dacă! Să rămâneți sănătoși!
  Condoleanțe familiei!

  • Ba da, chiar sunt tratați la fel toti pacientii. Nu mai aruncați în medici. Ați fost și ați văzut ca omoară intenționat pe cineva? Eu am trăit toate acestea pe pielea mea, am fost internata în acest spital și medicii fac tot ce pot fără a face diferența.

    • Mama mea a fost internata în acest spital! Numai cuvinte de lauda a avut la adresa personalului! Dar a ascultat și făcut exact ce I s a spus! Adică a fost o pacienta model! Și crede ma ca are o vârstă destul de înaintată!

     • Puteti spune în ce perioada?
      Am o bănuială și sunt curios dacă se confirma, dacă a mai fost vreo personalitate tratata în aceeași perioada. Ca la fel făceau și pe vremea lui ceaușescu, când venea câte o scula totul era frumos si bine, cum pleca, afara e vopsit gardul.

  • Si ce treaba are ? repede ați găsit motivul 😛
   Asa pot sa pun și eu diagnostic sa va trimit acasă ca nu aveți nimic
   Si după aia sa dau vina tot pe voi.
   Esti prost ? ia pune pe cineva sa te strângă de gat sa vezi, ramai calm? fără aer toți devin dili, e ca si cum i-ar spânzura, normal ca se zbat de frica și intra in panica.

   • Au ordin 488/05.04.2016, când nici nu era pandemia! Să te imobilizeze, cu o mască care te sufocă mai mult, decât te salvează-până la deces! ”Salvatorii”-”Eroii, din linia întâi!” Adică mori priponit- mai rău ca animalele!

 4. Mergi acasă ca n-ai nimic si mâine mori la urgenta
  Mare profesionalism
  Sa fim serioși, ei fac filme de normalitate doar când sunt vedete,
  Una e sa zică cineva cu greutate ca sunt de rahat și alta e un neica nimeni, pe amarastean nu-l va crede nimeni, niciodată

 5. Așa este la Barlad. Nu știu în alte părți, dar la Bârlad am fost internat.
  Ce ironie…””medicii din linia intai”… abureli…
  Pentru lipsa de profesionalism iau bani cu nemiluita și spun “am făcut tot ce este posibil”. Parțial adevărat, au făcut atât cât știu, adică mai nimic.

 6. Da nu va mai duceti la spital mai ..de ce va duceti ?? Eu asa stiu ca daca iepurele vede vulpea el fuge știind ca asta il mananca.daca voi stiti ca dr va omoara ,la ce dracu va mai duceti?? Luati ivemectina acasa cum a luat catanga …s -au găsit sa comenteze toti savantii…. mi-e greata!!! Toti stiti medicina pe toti v-a expulzat mamele voastre atotștiutori!!!

   • Nu Vlăduț,vinovat ești tu pentru că nu gândești! De vină este virusul…care nu există:)) Mănâncă medicii din gură în fiecare fucking zi…ca nu stie încă nimeni cum reacționează fiecare organism și voi tot cu Șoșoaca în gură! Cand a venit inițial era cât de cât ok,ulterior s-a agravat …e atât de ușor! Dar ce mișto e să înjurăm că suntem boși și boși! Atât s-a putut!

    • Unde vezi tu bula ca am negat existenta virusului ?
     Da-o in plm, puneți ochelari de cal dacă nu vezi
     Ca sa zici azi ca e ok si maine moare da-o in puii mei de medicina plii.
     Ok, sa zicem ca e o chestie noua si ești un tantalu habarnist, dar dacă știi ca boala poate evolua atât de rapid (ca asta n-are cum sa nu o știi) de ce ii trimiți acasă cu diagnosticul ca e ok ?

     • Pentru ca spitalele sunt pline la refuz! Cazurile ușoare, gen cu un pic de febra, se tratează la domiciliu! Iar când te prezinți te întreabă dacă vrei internare( o știu din sursa sigura,am rude internate). Te pune sa semnezi pe proprie răspundere dacă vrei sa te tratezi acasă și iti da rețetă! Nimeni nu știe cum evoluează boala! Asa ca ” șoșoci” se găsesc mereu si mari doctori pana le întra morcovul în fund apoi vin la spital cerand medicilor imposibilul! Sunt destule cazuri,nu crezi? Sănătate la toată lumea!

     • Eu n-am pretenția sa fie genii, evident nici nu sunt. Dar nici de prosti grămadă nu e nevoie.
      Indiferent de situație un ajutor trebuie sa fie in stare sa dea, măcar sa prevină agravarea, sa anticipeze posibilele evoluții dacă tot nu știu.
      De asta mie foarte interesant sa știu cum stabilesc ei un caz ca fiind unul ușor ? Pe ce criterii sau analize ?
      Ca ma foarte îndoiesc ca au habar din moment ce n-au habar de multe altele, iar dacă nu au habar nu trebui sa aplice măsurile de prevenție ? sa sufle si in apa sa nu ia foc ?
      Aaa nuu, mergeti acasă ca nu e nici problema.

 7. Eu nu înțeleg cum stabilesc ei ca e o forma ușoară, ochiometric ?
  Daca nu sunt niște analize concludente si habar n-au de ce ii mai trimit acasă ?
  Daca au trimis-o acasă ca e o forma ușoară si a doua zi a dat coltul părerea mea de habarnist e ca diagnosticul e prost, si foarte posibil sa fi avut zile dacă ar fi fost internata si tratata de când a venit.
  Se da rănit Tătaru dar se da degeaba, are dreptate lumea când ii face criminali

  • Ai cap minte ce iti mai trebuie! Măi oameni buni fac medicii 6 ani de facultate și 3 de rezidențiat și abia dacă poate fi numit medic plin și voi citiți o idioțenie pe net și știți tot. Oamenii aia de la spital încearcă să vă salveze…dacă îi leagă de un pat la ATI este pentru că au 7 tuburi în ei și dacă își scot unul mor! Dar cu cine să îți bați gura?? Când absolviți medicina doctorașii mei?

LĂSAȚI UN MESAJ