spot_img
38.5 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Tânărul care a accidentat mortal o copilă de numai 6 ani și apoi a fugit de la locul faptei este lăsat să meargă la muncă

- Advertisement -

PERMISIUNE… Chiar dacă este autorul unui accident în urma căruia o copilă de 6 ani și-a pierdut viața și apoi a fugit de la locul faptei apoi s-a dovedit și recidivist, Daniel Maximiuc se bucură, în continuare, de măsura arestului la domiciliu. De data aceasta și magistrații Judecătoriei Vaslui au decis că măsura este una bună și au prelungit mandatul. În plus, magistrații i-au permis și să se întoarcă la muncă cu condiția de a respecta un program strict. Maximiuc este tânărul de 24 de ani din Laza care a provocat un accident de circulație la Gura Bustei, în urma accidentului, Ana Maria, o copilă de numai 5 ani, a decedat, iar rudele sale au decis să-i doneze organele altor copii cu probleme grave de sănătate. De asemenea, în septembrie 2021, Daniel Maximiuc a fost condamnat la 8 luni de închisoare pentru conducere fără permis. Judecătorii s-au arătat indulgenți la acea vreme și au decis să amâne aplicarea pedepsei pentru un termen de supraveghere de 2 ani și l-au trimis la Serviciul de Probațiune.

Autorul accidentului de la Gura Bustei în urma căruia o copilă de 5 ani și-a pierdut viața se bucură, în continuare, de libertate. Și asta după ce magistrații au decis prelungirea arestului la domiciliu chiar dacă, inițial, fusese arestat preventiv de Judecătoria Vaslui și eliberat, câteva zile mai târziu, de Tribunal. În plus, judecătorii au impus și o serie de obligații tânărului de 24 de ani. Mai mult, magistrații au decis să-l lase pe Daniel Maximiuc să meargă la muncă dar i-au impus un program strict. Astfel, de luni până vineri, acesta are voie să părăsească domiciliu în intervalul orar 08.00 – 17.00, iar sâmbătă, în intervalul orar 08.00 – 12.00. Accidentul teribil a avut loc în luna iunie, în suburbia Moara Grecilor a municipiului Vaslui. Șoferul nu a adaptat viteza pe un drum în localitate și a lovit, în plin, o copilă de 5 ani care se juca cu o trotinetă, pe marginea drumului. În urma impactului, copila a fost aruncată pe asfalt, la câteva zeci de metri distanță. Speriat de cele întâmplate, șoferul și-a continuat drumul cu trotineta prinsă sub mașină. Jucăria copilului a căzut, la mai bine de un kilometru de locul producerii accidentului, la câțiva pași de o benzinărie. Se pare că acolo ar fi oprit mașina ca apoi să se întoarcă la locul accidentului. A fost luat pe sus de polițiști și condus la Medicina Legală pentru prelevare de probe biologice. Fuga tânărului de la locul accidentului pare justificată de faptul că, în septembrie 2021, Daniel Maximiuc a fost condamnat la 8 luni de închisoare pentru conducere fără permis. Judecătorii s-au arătat indulgenți la acea vreme și au decis să amâne aplicarea pedepsei pentru un termen de supraveghere de 2 ani și l-au trimis la Serviciul de Probațiune. Ar fi trebuit că, în tot acest timp, autorul accidentului să se transforme într-un exemplu de conducere preventivă și să respecte, cu sfințenie, legislația rutieră. Perioada de supraveghere ar fi trebuit să expire la sfârșitul lunii septembrie numai că, tânărul de 24 de ani din comuna Laza a produs accidentul mortal chiar în perioada de supraveghere. Conform legislației în vigoare, judecătorii ar trebui acum să-l trimită după gratii pentru a-și executa pedeapsa de 8 luni, la care s-ar putea adăuga o nouă pedeapsă dacă instanța îl va găsi vinovat și de tragedia de la Gura Bustei în urma cărei copila de 5 ani și-a pierdut viața.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

  1. Solomon e capu, edy vroia sa fie sef la cj, farmazon sa controleze toate investitiile din judet! Ei au pus totul la cale de anul trecut. Acu umla pe la primari sa il exclyda pe Benea sa fie solomon presedinte si maradona sef la cj sa acopete mizeria ce au facut,,! Ordinarii nu au limite!!!!

  2. Edy cel mai mare mincinos posibil umbla cu portbagaju de bani sa mituiasca sa l scoata pe mitica din puscarie ca el vroua doar sa il spetie si sa ii ia locu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.