29.3 C
Vaslui
04-iul.-2022

Tatăl care și-a scos copiii din flăcări, transferat în Germania cu o aeronavă SMURD

GRAV… Bărbatul de 26 de ani se află în stare critică, acesta a suferit arsuri de gradul II și III pe 55% din suprafața corporală, după ce a intrat în flăcări pentru a-și scoate copiii.Acesta a fost operat la Iași, iar ulterior a fost transferat în Germania.

ȘANSĂ LA VIAȚĂ… Andrei Rusu, tânărul din comuna Tăcuta care vinerea trecută a intrat în casa incendiată pentru a-și salva copiii, a fost transferat, marți dimineață, la o clinică din Offenbach, Germania. Înainte de a fi urcat în aeronava SMURD, vasluianul a fost supus unei intervenții chirurgicale la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iași.

Acesta se află în stare critică, după ce a suferit arsuri de gradul II și III pe 55% din suprafața corporală. Reamintim că la sfârșitul săptămânii trecute, o locuință din satul Focșeasca a luat foc, după ce jarul din sobă a căzut pe linoleum. În casă se aflau trei copii, o fetiță de trei ani, și doi băieței de 6, respectiv 10 ani. Când au văzut flăcările, părinții micuților au alarmat vecinii, apoi tatăl a intrat înăuntru, reușind să salveze fetița și băiatul de 6 ani. Al treilea copil a fost salvat de un vecin.

Andrei Rusu

După ce a scos copii din flăcări, Andrei Rusu i-a urcat într-o mașină și au pornit spre Centrul de Permanență din Codăești. Aici, pacienții au fost preluați de ambulanțele SAJ și ISU și transportați la Spitalul Județean Vaslui. Starea de sănătate a bărbatului s-a agravat din ce în ce mai tare, medicii vasluieni fiind nevoiți să-l intubeze și să-l conecteze la aparate. De vineri seara și până luni dimineața, acesta a stat internat în secția Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Vaslui. La începutul acestei săptămâni, medicii ieșeni i-au găsit un loc la Spitalul “Sfântul Spiridon”, însă cum acest caz a depășit până și posibilitățile terapeutice ale unității din Iași, s-a decis ca Andrei Rusu să fie transferat, marți dimineața, la o clinică din Germania, specializată pe astfel de cazuri. Din nefericire, fetița acestuia a decedat vineri seara, la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Ceilalți doi băieței sunt internați la Spitalul “Sf. Maria” din Iași, în stare gravă. “Copilul de 6 ani cu arsuri severe la căile aeriene inferioare are o evoluție ușor favorabilă, dar încă nu putem spune că a depășit perioada de risc vital. Sperăm în continuare la o evoluție favorabilă. Copilul de 10 ani, cu arsuri tegumentare importante (46% grad III) a beneficiat deja de două intervenții chirurgicale în care s-a realizat excizia în mare parte a zonelor de arsură și acoperirea acestora cu grefe de piele pe aproximativ jumătate din suprafața denudată. Joi se va efectua o nouă intervenție de grefare. În continuare, copiii sunt internați în secția ATI ARȘI, primesc terapie suportivă maximală, inclusiv epurare extrarenală”, a transmis dr. Sidonia Susanu, șef secție Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă, din cadrul Spitalului pentru Copii “Sf. Maria”, Iași.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here