23.6 C
Vaslui
02-iul.-2022

Tânărul din Huși salvat de militarii curajoși, a decedat la spital!

Pompierul Eusebiu Gociu și jandarmul Marian Tanase sunt cei doi salvatori ai tânărului de 27 de ani, surprins în locuința de un incendiu violent

TRIST… Tânărul de 27 de ani, rănit într-un incendiu violent, izbucnit pe 14 noiembrie într-o locuință din municipiul Huși, zona Dric, a decedat. El a fost scos în ultima clipă din fum și flăcări de către doi militari, un jandarm și un pompieri, care au văzut nenorocirea și nu au ezitat să intervină. Primul care s-a băgat în casa cuprinsă de fum înecăcios a fost jandarmul Marian Tănase. I-a sărit în ajutor pompierul Eusebiu Gociu, pentru a-l putea scoate împreună afară pe tânărul găsit într-una din camere. Deși era într-o stare gravă, faptul că a fost resuscitat de un echipaj medical la fața locului și a dat cumva semne că și-ar putea reveni, a fost o speranță, însă cantitatea imensă de fum, care i-a afectat grav căile respiratorii, i-a fost fatală.

Reprezentații Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui au confirmat decesul tânărului de 27 de ani, victimă a incendiului petrecut duminică, 14 noiembrie. Victima se afla înttr-o locuință din cartierul Dric și, nu se știe încă din ce cauze, nu a observat din timp faptul că imobilul a luat foc din interior. Probabil, dormea, spun vecinii. Când fumul și flăcările s-au întețit, tânărul, probabil, a încercat să iasă afară, însă, întrucât inhalase o cantitate mult prea mare de fum, s-a prăbușit și a rămas acolo inconștient. Între timp, afară se dăduse alarma, iar jandarmul care trecea întâmplător prin zonă , însoțit de soție și copil, a oprit imediat vehiculul în care se afla și, cu mult curaj, a intrat în casa plină de fum și vâlvătaie, pentru a găsi eventuale victime. Nu s-a oprit în hol, ci a ajuns până în camera unde era tânărul de 27 de ani, riscându-și, practic, propria viață. A văzut victima și a vrut să o scoată afară cât mai repede. , dar a strigat după ajutor, când a văzut că singur nu îl poate, totuși, duce afară. Atunci i-a venit în ajutor pompierul Eusebiu Gociu, care nici acesta nu a ezitat să intre în casa cuprinsă de flăcări. Au reușit împreună să îl scoată afară, a fost preluat de echipajul medical și licărul de speranță a venit atunci când cadrele medicale au spus că victima dă semne de viață. S-a trecut la resuscitare, s-a făcut tot ceea ce era necesar și a fost transportat la spital. Oricât au încercat medicii să îl salveze însă, nu s-a mai putut face nimic pentru victimă.

“Ei au făcut tot ceea ce a fost omenește posibil”

Chiar dacă tânărul de 27 de ani a decedat în cele din urmă la spital, actul de curaj și spirit civic al celor doi militari rămâne demn de apreciere. Formați ca oameni care trebuie să îi ajute pe ceilalți în momente grele și conștienți că sacrificiul de sine este, în esență, virtutea lor profesională, jandarmul Marian Tănase și pompierul Eusebiu Gociu și-au făcut, practic, pe deplin datoria. “Ei au făcut tot ceea ce a fost omenește posibil. Au acționat imediat, i-a văzut toată lumea. Dar dacă nu a mai avut zile, asta a fost, băiatul a murit. Păcat mare de tinerețea lui”, au spus vecinii. Pompierii au precizat că incendiul a avut drept cauză scânteile sau jarul provenit de la o sursă de încălzire a locuinței.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Tânărul de 27 de ani, decedat într-un incendiu violent, izbucnit pe 14 noiembrie într-o locuință din municipiul Huși, zona Dric, a decedat.De doua ori a decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here