24.2 C
Vaslui
30-sept.-2022

Țăranii din Ștefan cel Mare, supărați pe piloții militari care fac manevre în zonă. Spun că alungă ploaia așteptată de trei luni!

- Advertisement -
MANEVRE… Toată vară avioanele de luptă staționate pe teritoriul României au făcut manevre deasupra comunei Ștefan Cel Mare. Țăranii sunt disperați și spun că acestea au alungat ploaia.

PSIHOZĂ… Locuitorii din Ștefan cel Mare s-au săturat de războiul din Ucraina. Toată vară avioanele de luptă staționate pe teritoriul României au făcut manevre deasupra comunei lor. Ei consideră că cineva anume face acest lucru în bătaie de joc, iar prin vocea primarului și-au arătat nemulțumirea. Totul a escaladat acum câteva zile când avioanele au început din nou să facă manevre în comună. La un moment dat unii au dat vina pe manevrele piloților cu avionele lor de luptă spunând că au risipit cei câțiva norișori de ploaie care se aciuaseră deasupra comunei. La Ștefan cel Mare nu a mai plouat de 3 luni și țăranii sunt disperați. Acum dau vina pe piruietele făcute de piloții avioanelor NATO.

Sătenii din comuna Ștefan cel Mare sunt la limita răbdării. De ceva vreme pe cerul comunei, avioanele de luptă fac tot felul de antrenamente la joasă altitudine. „Domnule coboară atât de jos de zici că dau stâlpii de inaltă tensiune jos. Apoi urcă în piruietă până sus. Și vacile pe câmp se sperie, câinii latră întruna”, a spus un cioban din sat. Și primarul este revoltat. Acesta va trimite o adresă Ministerului Apărăii la Secretariutul General o adresă prin care va cere ca avioanele să nu mai survoleze comuna lor. Primarul Mihai Moraru este revoltat: “Ne-am săturat să tot fim chinuiți de avioanele militare care cică efectuează antrenamente deasupra comunei noastre. Noi credem că acești piloți își bat joc de sătenii noștri, făcând piruiete în aer sau apropiindu-se foarte mult de sol, până aproape de vârfurile stâlpilor de înaltă tensiune. Varianta cu antrenamentele pică, fiindcă dacă ar fi așa, nu ar face acrobații în aer sau piruiete, de zici că a venit bâlciul. Zborurile acestora sperie animalele pe câmp, câinii latră în curți non-stop. Ieri se adunaseră câțiva norișori de ploaie deasupra noastră și trăgeam nădejde la o ploaie pe care o așteptam de trei luni. Normal că de la zborul avioanelor norii s-au risipit și nu a mai plouat. Peste tot au căzut precipitații, numai la noi nu! I-aș întreba pe domnii de la MAPN, de unde au atât cherosen la dispoziție acești piloți și de ce părăduiesc banii publici pe zborurile lor în figuri. Ei nu fac antrenamente, ci figurație! Eu vorbesc atât în nume personal, cât și în numele oamenilor din comună, sătui să tot audă de război și de iminența izbucnirii acestuia pe teritoriul nostru. Măcar să ne scutească cu așa zisele lor antrenamente. Poate să le facă și în altă parte. Noi la Ștefan cel Mare ne-am săturat”.

Purtătorul de cuvânt de la MAPN va lămuri în curând misterul acestor zboruri

Reporterii Vremea Nouă au cerut un punct de vedere de la biroul de presă al Ministerului Apărării despre aceste zboruri ale unor aeronave militare în zona comunei Ștefan cel Mare. Purtătorul de cuvânt, Costi Spânu a promis că în cel mai scurt timp va lămuri această situație. Este posibil ca aceste aparate să fie de la o unitate militară din Bacău.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

  1. Toti stim sa aruncam cu pietre,toti ne pricem sa vorbim fara a cunoaste acest om si ce face pentru aceasta comuna.Asa suntem noi………

  2. Usor va este a vorbi cand voi aveti liniste acolo unde stati si va odihniti bine noaptea.Eterna ridichie cu pericolul rusesc frecata pana la epuizare.Pana una alta un pericol si mai mare se naste la granita de nord si est.Dar cine sa priceapa?

  3. Atâta prostie prin gura unei portavoci nu a mai fost demult emanată din judetul nostru! Am văzut știrea preluată și pe canale nationale, nu de alta, dar să vadă toată România ce genii sălășluiesc in proximitatea municipiului reședință. „Don” primar nu e târziu să vă faceți astronaut și să plecați în misiune pe Marte, poate așa va creste IQ-ul la nivelul mondial.

  4. nea primare, de ce te iei doar de avioanele militare de la bacau? eu zic sa te burzuluiesti si la satelitii lui elon musk, la planete, la meteoriti. in general, ce treaba au pe deasupra comunei matale? ia sa ocoleasca pe la bucuresti, ca acolo nu e nevoie de ploaie.

  5. Jupanul din imagine crede, speră ca dacă el cunoaște pe cine cunoaște a rezolvat totul în viața asta. El dă cu flit tuturor instituțiilor, alta nu sunt bune, alea n au treabă cu el, el doar sa dea din gura ca rezolvă, de fapt merge la consiliu și se vaită și hop se rezolvă… Acu, cu MAPNul sigur se vor revolta avioanele și vor avea traseu doar pe unde e plouat… A ajuns nea tractor sa mute și zboruri în România… Asta va fi tema în campania următoare…

  6. E amuzant cum sunt luați în balon de presă când permanent se promovează tot felul de idioțenii cu popi, sfințiri, moaște si icoane făcătoare de minuni ca ceva adevarat și normal.
    Asta învață, asta servesc și ei :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.