spot_img
17 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Tatã si fiu, atacati de albine agresive în municipiul Vaslui: ambii au ajuns în stare gravã la spital

- Advertisement -
PERICOL… Daniel si fiul sãu au fost de mai multe ori internati în spital din cauza întepãturilor albinelor vecinului, ambii find alergici la veninul insectelor.

ATAC…Un bãietel de opt ani fost atacat de un roi de albine, în timp ce se juca în curtea casei, în municipiul Vaslui. Copilul a fost dus de urgentã la spital, unde medicii au extras mai multe ace, inclusiv din zona fetei. Bãietelul se juca în curtea casei, la o distantã de câtiva zeci de metri de stupii vecinului si nimeni nu a luat în calcul cã ar putea fi în pericol. Adultii au fost alertati de tipetele copilului si l-au vãzut cã era înconjurat de mai multe albine. L-au dus la spital, la Urgente, iar medicii au fost uimiti de acest caz, un miracol cã starea de sãnãtate nu s-a agravat, mai ales cã bãietelul e alergic la veninul de albine. Alergic este si tatãl sãu, Daniel, care, de asemenea, sâmbãta si duminica trecutã a fost întepat de mai multe albine. Prima datã s-a dus cu masina personalã la spital, însã pe drum a fãcut soc anafilactic, fiind salvat si transportat la spital de un taximetrist care circula prin zonã. A doua oarã, medicii de la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui l-au sfãtuit ca atunci când va mai fi întepat de aceste insecte cu ac sã apeleze la ambulantã pentru cã în lipsa îngrijirilor medicale de specialitate riscã sã-si piardã viata. Sãtul de pericolul pe care trebuie sã-l înfrunte în fiecare zi, bãrbatul a fãcut mai multe plângeri, însã pânã acum institutiile statului nu au luat nicio mãsurã.

S-a ajuns în aceastã situatie si pentru cã în prezent legea permite apicultorilor sã-si punã stupii cam unde doresc ei. Conform legii 383/2013, art 13, al (1) „Amplasarea familiilor de albine pe terenurile detinute de apicultori, cu orice titlu, se face la o distantã de cel putin 10 m fatã de drumurile publice sau hotarele proprietãtilor din domeniul public aflate în intravilan ori în extravilan si la o distantã de cel putin 5 m fatã de hotarele proprietãtilor din domeniul privat aflate în intravilan ori în extravilan”. Potrivit aliniatului(2) „Dacã distanta fatã de obiectivele prevãzute la alin. (1) este mai micã de 5 m, familiile de albine trebuie sã fie despãrtite de acestea printr-un gard, zid, plasã ori alt obstacol prin care albinele sã nu poatã pãtrunde în zbor, cu o înãltime minimã de 2 m, mãsuratã de la nivelul solului, si care sã continue pe aceeasi linie încã 2 m dincolo de stupii amplasati la extremitãtile stupinei.”

De 12 ani, terorizat de albinele vecinului

Duminica trecutã, un bãrbat care locuieste pe strada Delea din municipiul Vaslui, a fost transportat cu ambulanta la Spitalul Judetean de Urgentã dupã ce a fost întepat de albinele vecinului. Acesta încearcã de 12 ani sã-si convinã vecinul sã mute stupii în altã parte, mai ales cã atât el cât si fiul lui de 8 ani sunt alergici la veninul de albine.”Sfârsitul sãptãmânii trecute mi l-am petrecut în spital dupã ce am fost întepat de douã ori de albinele vecinului. Prima datã sâmbãtã, a doua oarã duminicã. Am ajuns direct la Urgente. Sâmbãtã nu am mai sunat la ambulantã, m-am dus eu cu masina personalã, duminicã mi-a spus doamna doctor sã nu mai fac greseala asta pentru cã e posibil sã nu mai ajung la spital. Din cauza acestor întepãturi am intrat în soc anafilactic, eram foarte aproape sã fac accident în timp ce mã deplasam spre spital. Am avut noroc cu un coleg taximetrist care m-a transportat pânã la Urgente. Eu stiam cã am alergie la albine, însã situatia s-a agravat foarte mult în perioada asta. Si bãietelul de opt ani este alergic, si el a fost întepat. De o lunã de zile nu a mai iesit din casã din cauza albinelor vecinului. Îi este fricã, pur si simplu. Ultima datã când am ajuns cu el la spital, l-au întepat de fatã. De 12 ani trãiesc cu acesti stupi lângã casa mea. Nu as avea nicio problemã cu ei, cum nu am nimic nici cu vecinul. Fiecare e liber sã desfãsoare ce activitate doreste. Însã as fi dorit sã gãsesc mai multã întelegere din partea lui, având în vedere alergia asta la veninul de albine. Am discutat de mai multe ori cu el, mi-a promis cã le mutã, cã le ia de aici. Acum mi-a spus cã nu le mai mutã, cã trebuie sã-i demonstrez cã sunt ale lui”, a declarat Daniel. Nemultumit cã nu se întelege deloc cu vecinul sãu, bãrbatul a depus mai multe plângeri, inclusiv la Politie, APM Vaslui si Primãria Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Are mare dreptate cetateanul in cauza, situatii de genul asta sunt foarte foarte multe si foarte periculoase !
    Detinatorii de albine trebuie sa bage la cap ca albinele pot fi letale si sa isi tina departe de vecini stupii cu albine !
    Pot muri oameni nevinovati …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.