8.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Tatã si fiu mãcelãriti cu furcile si topoarele!

- Advertisement -

MÃCEL LA ZORLENI

VIOLENTÃ…Un bãrbat se zbate între viatã si moarte, iar fiul sãu este în stare gravã la spital, dupã ce au fost bãtuti cu sãlbãticie de trei agresori cu mintea întunecatã de bãuturã.

DE NECREZUT…Scene sângeroase în localitatea Zorleni. Un bãrbat de 50 de ani si fiul sãu de 20 de ani au fost bãtuti crunt cu furcile si topoarele, de cãtre doi frati si un nepot. Bãrbatul a primit o bãtaie sorã cu moartea, acesta a ajuns în stare criticã la Spitalul de Neurochirurgie Iasi cu traumatism cranian sever. Medicii sunt rezervati în privinta sanselor de supravietuire. Fiul sãu este internat la spitalul din Bârlad, cu craniul înfundat si plãgi contuze serioase. Agresorii sunt doi frati si un nepot al acestora, minor. Scandalul a pornit pe fondul unui conflict izbucnit între agresori si ginerele bãrbatului de 50 de ani. Criminalistii coordonati de un procuror au preluat cazul, fiind vorba despre tentativã la infractiunea de omor calificat. Doi dintre agresori, Lucian Balan si Stefan Petrut Balan, au primit mandate de arestare preventivã pentru 30 de zile. Nepotul minor este cercetat în stare de libertate.

Caz socant în comuna Zorleni, petrecut sâmbãtã, 17 februarie. Un bãrbat de 50 de ani, Gheorghitã Dârzu si fiul lui, Marian Dârzu, de 20 de ani, au ajuns în stare gravã la spitalul din Bârlad, în jurul orelor 17. 30, dupã ce au fost agresati cu furci si topoare de trei indivizi. Bãrbatul de 50 de ani, Gheorghitã Dârzu a fost transferat la Clinica de Neurochirurgie din Iasi, având „traumatism cranian, cu fracturã deschisã de craniu si hemoragie subarahnoidianã”, starea acestuia fiind foarte gravã. Fiul lui, Marian Dîrzu, de 20 de ani a fost diagnosticat si el cu „traumatism cranio cerebral închis, plãgi contuze parietale drepta, plagã retroauricularã stânga, contuzie antebrat stâng”. Este internat la sectia Chirurgie la spitalul bârlãdean. Cele douã victime, tatã si fiu au fost bãtuti cu simt de rãspundere de trei indivizi foarte agresivi din Zorleni, unul dintre ei fiind abia eliberat din închisoare dupã ce a executat sase ani de puscãrie pentru tâlhãrie si furt.

IATÃ FILMUL AGRESIUNII

Fratii Lucian Balan de 28 ani si Stefan Petrut Balan, de 20 de ani s-au certat în cursul zilei de sâmbãtã cu ginerele lui Gheorghitã Dârzu. Dupã ce s-au îmbãtat bine, cei doi frati Balan au vãzut cã Gheorghitã Dârzu si fiul acestuia Marian Dârzu intrã cu o cãrutã de lemne în curtea unui vecin de-al fratilor Balan. Cu mintea întunecatã de alcool au pus mâna pe furcile si topoarele din curtile lor si, luându-l cu ei si pe un nepot minor, au nãvãlit în curtea vecinului, agresându-i pe cei doi pânã i-au lãsat lati. Agresorii au plecat si au luat cu ei si drujba familiei Dârzu, din cãruta cu lemne.

Arestati pentru tentativã la omor calificat

Politistii au fost sesizati la 112, de vecinul în curtea cãruia a avut loc agresiunea. Când au sosit la fata locului, politistii au realizat cã este cazul sã cheme un procuror criminalist, pentru cã bãrbatul de 50 de ani, Gheorghitã Dârzu a fost dus la spital în stare foarte gravã. Dupã ce au fost consultati, fisele medicale au fost luate de politisti si duse procurorului de caz, de la Parchetul de pe lângã de la Tribunalul (PJT) Vaslui. Doi agresori, fratii Lucian si Petrut Stefan Balan au fost retinuti pentru 24 de ore, si prezentati ieri la instanta vasluianã, cu propunere pentru emiterea mandatului de arestare preventivã. „Din cercetãri a reiesit cã cei doi sunt suspecti pentru comiterea infractiunilor de tentativã la omor calificat, ambele victime având puse vietile în pericol, plus violare de domiciliu si furt calificat.”, ne-a precizat procurorul criminalist Elena Bejinariu, de la PJT Vaslui. Judecãtorii de drepturi si libertãti de la Tribunalul Vaslui au admis solicitarea procurorului criminalist, iar cei doi frati Balan, Lucian si Stefan Petrut au primit mandate de arestare preventivã pentru 30 de zile. Nepotul minor este cercetat în acest dosar în libertate, nefiind încã stabilit care a fost participarea acestuia la agresiune.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.