0.9 C
Vaslui
04-dec.-2022

Tatãl unei fete dispãrute din Bârlad, acuzatii grave la adresa politistilor si procurorilor!!

- Advertisement -

LEGÃTURA CU CAZUL CARACAL….Un tatã din Bârlad îsi strigã disperat durerea; fiica sa în vârstã de 19 ani a dispãrut de un an si jumãtate de acasã si nu mai stie numic de ea, parcã a intrat în pãmânt. Cu lacrimi în ochi, Ion Tantu face apel prin presã sã fie ajutat si acuzã totodatã politistii cã nu îsi fac treaba si cã îl protejeazã pe principalul suspect în disparitia fetei. Este vorba despre prietenul acesteia, care, desi a cãzut proba cu detectorul de minciuni, desi declaratiile lui se bat cap în cap, nimeni nu i-a clintit un fir de pãr din cap, în timp ce fata lui poate fi ori sclavã sexualã rãpitã de o retea de mafioti, ori moartã, ca în cazul Caracal. Mai mult, Ion Tantu din Bârlad a luat foc când a auzit cã tatãl Alexandrei, fata ucisã de monstrul din Caracal, a fost amenintat de seful politiei Caracal fix asa cum a fost si el amenintat! „Asa mi-a spus si mie politistul de caz de la Bârlad, cã dacã se dovedeste cã fiica mea a plecat de bunã voie voi plãti tot ce s-a consumat pentru cãutarea ei, voi fi bun de platã!”, a spus Ion Tantu. Disperat, acesta vrea sã meargã la cei care sunt responsabili în cazurile de disparitii misterioase si sã explice cum crede el cã tinerele sunt sclave sexuale la mâna „frãtiei” dintre interlopi-politisti si magistrati! Relatãrile tatãlui fetei dispãrute sunt cutremurãtoare: fata a plecat sã se întâlneascã cu un bãiat si nu s-a mai întors, însã bãiatul avea telefonul ei, pe care ulterior l-a vândut! Politia a deschis un dosar penal pentru disparitie suspectã si…atât! De caz s-a ocupat Serviciul de Investigatii Criminale din Bârlad, condus initial de comisarul sef Cãtãlin Bejinaru, precum si o tânãrã procuroare, care între timp a plecat de la Parchetul Bârlad. Acum cazul este în mâna unui alt procuror, dar tot nu s-a întâmplat nimic! Andreea Nadia Tantu parcã a intrat în pãmânt.

În ziua de 12 februarie anul trecut, dupã cum spune tatãl, Ioan Tantu, Andreea Nadia Tantu, în vârstã acum de 20 de ani, din municipiul Bârlad, a plecat în mod voluntar de la domiciliu si nu a mai revenit pânã în prezent. Ultima datã a fost vãzutã la data de 12 februarie orele 12:00, în municipiul Bârlad, deplasându-se pe strada Dimitrie Cantemir spre Podul Pescãriei, având asupra sa o sacosã din plastic de culoare albã. „La momentul disparitiei, tânãra purta o geacã din tercot de culoare bleumarin, cu glugã cu puf de culoare roz, pantaloni bleumarin si ghete pânã la gleznã, din piele de culoare neagrã. Semnalmente: înãltime aproximativã 1,60 m, greutate aproximativ 47 de kilograme, pãr brunet, drept, lung, constitutie atleticã, ochi cãprui, prezintã o cicatrice în urma operatiei de apendicitã. În prezent, politistii desfãsoarã activitãti specifice în vederea depistãrii persoanei dispãrute. Dacã ati vãzut aceastã persoanã sau aveti informatii despre ea, anuntati cea mai apropiatã unitate de politie sau apelati SNUAU 112″, suna comunicatul trimis în martie 2018 de IPJ Vaslui cãtre presa localã. Si tot de atunci, Andreea este datã în urmãrire nationalã si internationalã, însã nici mãcar o veste despre ea nu s-a mai auzit! Pãrintii sunt disperati, iar cazul de la Caracal le-a fript inimile si le-a aprins dorinta de afla adevãrul despre fiica lor!

Tatãl acuzã cã a fost rãpitã, principalul suspect fiind „prietenul” etnobotanist al fetei!

Tatãl fetei dispãrute, Ioan Tantu, spune cã el este convins cã fata sa a fost rãpitã si în acest sens a fãcut si plângerea la politie. „Fata a plecat de acasã pentru cã a sunat-o un prieten de al ei, ca sã se întâlneascã cu el. Si nu am mai dat de ea. N-am mai auzit-o, n-am mai vãzut-o. Nu s-a mai întors. În schimb am gãsit telefonul fetei, un Iphone de 4700 de lei cel putin, la prietenul cu care s-a întâlnit. Pe bãiat îl cheamã Claudiu Gheorghiu, iar mie nu-mi plãcea de loc de el, dupã cum am spus tuturor anchetatorilor. Consuma etnobotanice, era un drogat, nu eram de acord cu el. Initial când am fost la el sã întrebãm de Andreea, acesta mi-a spus cã nu stie nimic de ea, cã nu mai vorbeste cu ea, cã s-au certat. Am cãutat-o la el în casã si nu era, am întrebat de telefon, el mi-a zis cã nu stie de telefon nimic… Dupã care aflu cã se duce apoi sã vândã telefonul, în acceasi zi, deci am aflat cã era la el!! De fapt nu la el, ci la un alt tip din Bârlad, unul Bogdan, care este jandarm si care l-a cumpãrat de la el, cu 550 de lei! Telefonul are aplicatie prin care poate fi gãsit si daca nu stii parola la aplicatia respectivã nu poti folosi telefonul (iCloud) . Omul care a cumpãrat a vãzut numele meu pe telefon si a realizat cã acel telefon este suspect. M-a chemat si mi-a zis de unde l-a cumpãrat: de la prietenul fetei, cel care a chemat-o la el si a vãzut-o ultimul. Când l-am întrebat de unde are telefonul, ne-a zis cã fata i l-a dat lui în contul unei datorii! Dacã nici asta nu este suspect … Nu stiu ce-a declarat la politie, dar este foarte suspect.”, a precizat Ion Tantu. Fata lui a dispãrut pe 12 februarie 2018, iar telefonul ei a fost gãsit pe 14 februarie, când deja toti „dealerii” de telefoane mobile erua alertati de tatãl fetei sã vadã unde se vinde telefonul.

Cu suspectul la detectorul de minciuni! Degeaba!

Politistii bârlãdeni de la Serviciul de Investigatii Criminale, condusi de cunoscutul cms.sef Cãtãlin Bejinaru, au mers cu Claudiu Gheorghiu, tânãrul pe care îl indicã cu tãrie tatãl fetei dispãrute, ca fiind principalul supect, la detectorul de minciuni. „Noi fiind de etnie rromã, s-au gândit domnii politisti cã în etnia noastrã fetele fug de acasã si vin dupã ce se cãsãtoresc înapoi. Ei nu este asa, pentru cã noi nu avem gena totalã de rromi, sotia mea este româncã. Noi am educat copilul asa cum trebuie. Dar din acest dosar nu stiu nimic! Ca sã stiu, ar trebui sã am avocat. Pe principalul suspect, Claudiu Gheorghiu, l-a crezut domnisoara procuror cã este nevinovat! Chiar dacã a picat testul cu detectorul de minciuni! L-a luat drept credibil! A dat declaratii care s-au dovedit false, n-a recunoscut cã s-a întâlnit cu ea initial, apoi a scãldat-o cã s-a gãsit si i-a fãcut cadou telefonul!”, spune disperat tatãl Andreei Tantu. Omul face legãtura cu tot felul de martori, care au vãzut-o ultima oarã pe fiica acestuia … „Sunt consternat de când am aflat de cazul Caracal, cã oricum se stie cã sunt toti mânã în mânã, cu interlopii care fac trafic de carne vie pentru prostitutie! Si la mine la fel, nu au fãcut nimic, au trimis dosarul la DIICOT, pentru ca sã caute droguri, iar copilul meu cine stie pe unde zace, dacã nu cumva o fi murit, ori vândutã! Toate cazurile de disparitie mã cutremurã! Vãd cã legile din tara asta ne fac sã ne facem noi dreptate! Eu nu stiu, dar si mie mi-au spus politistii exact ca la mama Alexandrei de la Caracal, cã dacã se dovedeste cã a plecat fata singurã si nu este rãpitã, sã vedeti voi ce o sã plãtiti cheltuieli. De la Politia Bârlad exact asa mi s-a spus, cã sã vezi ce-o sã plãteascã fata ta! Eu le-am zis cã eu le plãtesc cheltuielile, numai sã caute fata, sã o aducã acasã, cã de un an si jumãtate eu nu am mai auzit vocea copilului meu!”, a spus Ion Tantu, supãrat pe faptul cã politistii si procurorii nu fac nimic sã afle ce s-a întâmplat cu fata lui. „Stai linistit cã nu este moartã, mi se tot spune, dar când vezi ce se întâmplã prin tarã, nu mai stii ce sã crezi! Vã rog, dacã puteti sã faceti apel cãtre toate institutiile ce pot misca lucrurile din loc. Pentru cã nu este normal ca principalul suspect sã aibã 2-3 declaratii la dosar, iar eu cu sotia mea am dat mai multe declaratii decât el! Ba chiar mi-a cerut acum câtva timp sã-i dau 100 de lei, cã îmi va aduce fata! Eu i-am spus imediat domnisoarei procuror cã mi-a cerut asa ceva. A zis cã îi trebuie sã alerge cu taxiul sã caute si a zis cã în 2-3 zile el îmi aduce gantat poze de la Andreea sau o aduce acasã! Ei, de unde stia el asta???”, a spus Ion Tantu. Cine poate oare face luminã în acest caz?

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.