spot_img
31.6 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Tatăl vrea înapoi de la fiu banii de pensie alimentară: „S-a lăsat de facultate”. Fiul: „Sunt la alta”

- Advertisement -

Tată și fiu, s-au încăierat pe holurile instanței pentru pensia alimentară. Tatăl a fost obligat de o sentință judecătorească să plătească pensia. Ulterior, și-a cerut banii înapoi, invocând faptul că fiul său nu își mai continua studiile. Curtea de Apel urmează să decidă de partea cui se află dreptatea.

Conform legii, părinții sunt obligați să contribuie în mod egal la creșterea și educarea copiilor. În cazul divorțului, părintele care nu preia în grijă copilul este obligat la plata unei pensii de întreținere cel puțin până când minorul împlinește 18 ani. Dacă tânărul își continuă însă studiile după împlinirea vârstei de 18 ani, părintele este obligat să plătească în continuare pensia de întreținere până la finalizarea studiilor, dar fără a depăși vârsta de 26 de ani.

Printr-o sentință din 2018 a Judecătoriei, rămasă definitivă în septembrie 2020, Dan P. fusese obligat la plata unei pensii de întreținere în favoarea fiului său, Cristian. Se ajunsese chiar la executarea silită, tatălui fiindu-i reținută suma de 27.000 lei…https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/tatal-vrea-inapoi-de-la-fiu-banii-de-pensie-alimentara-s-a-lasat-de-facultate-fiul-sunt-la-alta–1640290.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.