Taxa pentru permisul auto îmbogăţeşte statul. Câţi bani se strâng de pe urma celor care “pică” examenul auto

Statul câştigă bani frumoşi de pe urma celor care nu trec din prima examenul pentru permisul de conducere. Peste 6.000.000 de lei s-au strâns în buget, doar în primele luni ale anului, în condiţiile în care taxa de reexaminare la primele încercări este de doar 5 lei.

La Gorj, spre exemplu, mii de oameni au stat la cozi ca să dea examenul pentru permisul auto. Pentru cei mai mulţi, proba de foc este cea teoretică, de care nu reuşesc să treacă decât după mai multe încercări.

“De la începutul anului şi până acum, în judeţul Gorj au susţinut examenul 6.527 de candidaţi, iar 51% au fost declaraţi admişi”, a declarat

Ştefan Ţacu, şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări.

Cei care nu trec examenul de legislaţie din primele trei încercări sunt nevoiţi să plătească mai mult la următoarea testare. De la 5 lei, pentru examenul la categoria B, şi 24 de lei – pentru categoriile C şi E, taxa ajunge şi de zece ori mai mare.

“Pentru cei care dau a treia sau a patra, a cincea oară, taxa este 72 de lei”, spune Mariana Budulan, şefa Direcţiei Taxe şi Impozite.

Pentru că nu învaţă legislaţia, mulţi ajung să scoată din buzunar, până obţin permisul, şi 150 de lei.

Până pe 15 mai, în contul Direcţiei de Taxe şi Impozite, au intrat peste 154.000 de lei din susţinerea examenului teoretic pentru obţinerea permisului auto.

www.antena3.ro
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ