spot_img
29 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Taxe si impozite mai mici pentru botosaneni

- Advertisement -

Vesti bune pentru botosaneni. Municipalitatea a decis ca pentru anul 2011, taxele si impozitele sa fie mentinute la acelasi nivel ca in acest an. Mai mult decat atat, alte 18 taxe si impozite percepute de la persoane fizice sau juridice vor fi reduse, incepand cu anul 2011, cu aproximativ 10%.

Noile tarife vor fi aprobate in sedinta de Consiliu Local de la finele acestei luni. Masura de mentinere la nivelul anului trecut a taxelor si impozitelor a fost luata ca urmare a greutatilor economice pe care le intampina populatia in aceasta perioada de criza, mai ales ca s-a constatat ca mentinerea la nivelul minim impus de lege a acestor taxe si impozite determina populatia sa isi achite in termen darile catre bugetul local. „Ca si pana anul acesta, populatia a avut cele mai mici taxe si impozite, la limita de jos impusa de lege. Am luat hotararea sa nu modificam aceste taxe in niciun fel. Ba mai mult, am identificat un set de 18 taxe si impozite pe care le vom reduce in cursul anului 2011, tinand cont de greutatile prin care trece populatia, chiar daca in perioada asta, pentru buna functionare a Primariei, probabil ar fi trebuit sa le marim”, a declarat primarul Catalin Flutur. Acesta sustine ca in alte primarii din tara, nivelul taxelor si impozitelor este la limita maxima admisa de lege, iar in unele cazuri s-a adaugat si acel procent de 20% pe care il poate aproba Consiliul Local, prin hotarare.

Impozitul pe cladiri la persoanele juridice intra la diminuare
Printre taxele si impozitele ce vor fi reduse se numara impozitul pe cladiri la persoanele juridice, taxa pentru rezervarea locurilor de parcare atat pentru persoanele fizice cat si juridice sau taxa pentru certificatele de producatori agricole-vegetale si animaliere. Conform statisticilor, pana la aceasta data, nivelul de incasare este depasit cu 2% fata de aceeasi perioada a anului trecut (30 noiembrie 2009). Practic, gradul de incasare pana in prezent este de circa 78% din ceea ce municipalitatea si-a propus sa incaseze si se estimeaza ca pana la finele anului, se va depasi procentul de incasare de 90% din ceea ce s-a estimat.

evenimentuldebotosani.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.