Taxele și impozitele locale vor crește cu apoape 4% în 2021, la Vaslui

PROPUNERE… Consilierii locali vor stabili nivelul impozitelor și taxelor locale în Vaslui pentru anul 2021. Dacă propunerea executivului va fi aprobată, acestea vor crește puțin, mai exact cu 3,8%, cât a fost rata inflației. Cei care vor scoate cei mai mulți bani din buzunar vor fi proprietarii de clădiri și terenuri neîngrijite, situate în intravilan. În cazul lor, impozitul urmează să fie majorat chiar și cu 500%. În cazul proprietarilor de mașini hibrid, impozitul se reduce cu 95%, în timp ce proprietarii de mașini electrice nu vor plăti niciun fel de impozit.

Noua și în același timp vechea administrație a municipiului Vaslui majorează impozitele și taxele locale pentru anul 2021 doar cu rata inflației, care este de 3,8%. Ce înseamnă acest lucru? Bani ceva mai mulți la bugetul local, care, așa cum au precizat și reprezentanții Primăriei, vor fi folosiți în finanțarea proiectelor aflate în derulare. “Astfel, în vederea finanțării proiectelor aflate în derulare și pentru ca sursele bugetului local să satisfacă într-o proporție cât mai mare nevoile actuale ale cetățenilor municipiului Vaslui, dar și cerințele Uniunii Europene, este necesară menținerea surselor actuale ale bugetului local, atragerea de noi surse extrabugetare, precum și valorificarea judicioasă și eficientă a patrimoniului municipiului Vaslui”, se arată în referatul proiectului de hotărâre ce va fi supus aprobării în ședința de azi a Consiliului Local Vaslui.

Proprietarii de terenuri și clădiri lăsate în paragină vor fi aspru taxați

În raportul de specialitate întocmit de șeful Serviciului Finanțe Publice Locale, ec. Alina-Cristina Carabaș, se propune ca “pentru anul 2021, impozitul pentru clădiri neîngrijite, situate în intravilan, să se majoreze astfel: cu 300% pentru punctajul procentual între 30,00% și 59,99%; cu 400% pentru punctajul procentual între 60,00% și 79,99% și cu 500% pentru punctajul precentual între 80,00% și 100,00%”. De asemenea, se propune ca impozitul pentru terenurile neîngrijite, altele decât cele agricole, situate în intravilan, să se majoreze astfel: cu 250% pentru punctajul procentual de 50% și cu 500% pentru punctajul procentual de 100%. Clădirile și terenurile neîngrijite se stabilesc prin hotărâre a Consiliului Local conform elementelor de identificare potrivit nomenclaturii stradale.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ