-4.4 C
Vaslui
09-feb.-2023

Taximetriștii vasluieni solicită majorarea tarifelor: creșteri între 22% și 42%

- Advertisement -

LA VOT… Taximetriștii vasluieni au solicitat Primăriei Vaslui să aprobe majorarea tarifelor pentru cursele de zi și de noapte, iar solicitarea lor va fi discutată de Consiliul Local în ședința de joi, 28 aprilie. Astfel, potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu Local privind modificarea Regulamentului de transport în regim de taxi, tariful pentru cursele locale pe timp de zi (între orele 06.00 și 22.00) ar urma să crească de la 2,5 lei (valabil de la începutul anului 2019) la 3,2 lei/km (creștere de 22%). Aceasta nu este singura modificare propusă pentru transportul în regim de taxi.

Camera Taximetriștilor din Vaslui a depus, marți, 12 aprilie, la Primărie, un document prin care solicită majorarea tarifelor practicate de taximetriștii vasluieni. Se propune un tarif maximal de 3,2 lei/km, față de 2,50 lei/km, cât este în prezent pentru cursele locale pe timp de zi. Pentru cursele de noapte, se propune majorarea tarifului de la 3 lei la 3,6 lei/km. Pentru autoturismele taxi de marfă se propune un tarif de 4 lei/km pe timp de zi, de la 2,8 lei, și 4,5 lei/km pe timp de noapte. Președintele Camerei Taximetriștilor din Vaslui, Marian Birda, a spus că cererea de majorare a tarifelor practicate de taximetriști este justificată prin faptul că asigurările s-au scumpit, carburanții au depășit prețul de 8 lei pe litru, iar salariile au crescut. „În sprijinul cererii de majorare a prețului aducem următoarele argumente: de la ultima majorare de preț, din februarie 2019, salariul minim pe economie a crescut de la 2080 lei la 2550 lei, prețul mediu la carburant a crescut, de asemenea, de la 5,9 lei/l la 8 lei/l. Tot aici putem menționa creșterea prețurilor la asigurările RCA precum și creșterea costurilor de manoperă ale serviciilor de întreținere a autovehiculelor. Din analiza structurii pe elementele de cheltuieli am ajuns la concluzia că ponderea cea mai mare în valoarea prețului final o au cheltuielile cu salarizarea precum și cheltuielile cu carburanții”, a declarat președintele Camerei Taximeștriștilor din Vaslui. Comisia de modificare a tarifelor taxi din cadrul Direcției de Gospodărire Urbană a avizat favorabil solicitarea taximetriștilor, astfel că pentru a se trece la noile tarife mai este nevoie doar de votul consilierilor locali.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Mai degraba ar invata sa conduca, sa respecte regulile de circulatie, sa invete unde sa stationeze si unde sa opreasca (nu am citit in lege ca poti opri/stationa oriunde daca ai client), sa fie politicosi, sa aiba masini curate si care sa fie sigure dpdv mecanic.

    • Macar ai permis? Sa aibă mașini curate? Dar cati clienti nespălați gen tu se urca în mașinile de taxi de te întrebi oare sunt vii, te ai întrebat? Cu este obligat un taximetrist sa te suporte pe tine bombardierule cu figuri de 2 lei când tu nu ai o fasole în stomac? Doar pentru ca de sărăcie ce ești aștepți si 10 de bani rest? Dar ai figuri de milioane? Ca de nesimtit ce ești lasi copilul tău sa se urce încălțat pe bancheta din spate? Prietene…după tine vin alti clienti! Iar taximetristul nu este sluga ta! Ca de nesimtit ce ești pui sacoșele de pe jos pe bancheta din spate? În ce tara civilizată ai văzut clienti urcând se lângă sofer? Iar când clienții se urca în masina ,urca parca în autobuz pe o singura portiera ( „las bos ca merge”). Merge pe dracu ca tot te ștergi cu picioarele de scaunele din fata…asta de civilizat ce ești! De ce doar voi clienții aveți pretentii la mașini curate, la mașini….limuzine? De ce ? Tu ca și client care critici ce faci bun? Plătești 5 lei pana în crucea gării si vrei manele de parca ai pleca la București? Nu a spus nimeni ca nu sunt uscaturi printre taximetriști dar nu generaliza prietene! Asa cum sunt clienți ce într-adevăr meriata toată stima ,asa sunt și taximetriști dedicați!

    • Sunteți suficient de amabil sa îmi spuneti in care lege nu ați găsit nimic legat de staționarea taxiururilor va rog? Aaaa și încă ceva: știți cumva care este legea care reglementează serviciul taxi?
      PS: este mai ușor sa “arunci cu pietre” decât sa te documentezi.

    • Studiaza legea 38 si dupa discutam. „Pentru îmbarcarea sau debarcarea unui client, taxiurile pot opri și pe drumurile publice cu restricții privind oprirea”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.