23.4 C
Vaslui
06-iul.-2022

Taxiurile din Bârlad, prinse în off-side! Amenzi și licențe suspendate!

VERIFICĂRI… S-au dat 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 27.000 de lei, 80 pentru încălcări privind circulația pe drumurile publice și 11 sancțiuni contravenționale pentru abateri prevăzute privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

PLÂNGERI ȘI SOLUȚII… După ce la poliție și primăriile din Bârlad și Vaslui s-au adunat teancuri de plângeri ale cetățenilor, prin care reclamă modul arogant și defectuos de lucru al taximetriștilor cu clienții, polițiștii au trecut, în sfârșit, la treabă! În perioada 12-13 mai a.c., polițiștii rutieri din cadrul IPJ Vaslui, împreună cu reprezentanți ai RAR Vaslui și specialiști ai Serviciului Județean de Metrologie Legală Vaslui, au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în vederea verificării operatorilor de transport în regim taxi și transport alternativ cu autoturism și conducător auto (în regim de închiriere). S-au dat 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 27.000 de lei, 80 pentru încălcări privind circulația pe drumurile publice și 11 sancțiuni contravenționale pentru abateri prevăzute privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Activitățile au vizat reducerea riscului rutier, prin sancționarea nerespectării normelor rutiere și a defecțiunilor tehnice, constatate în cazul autovehiculelor destinate transportului de persoane, în regim taxi și în regim de închiriere. În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate peste 110 vehicule ce asigurau transport în regim taxi și 5 auto destinate transportului alternativ cu autoturism și conducător auto, legitimate peste 130 de persoane și testați alcoolscopic 72 de conducători de vehicule. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 27.000 de lei, 80 pentru încălcări privind circulația pe drumurile publice și 11 sancțiuni contravenționale privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere. De asemenea, au fost reținute 8 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

„În data de 12 mai 2022, în municipiul Bârlad, au fost depistate, în trafic, două autovehicule care circulau, în regim taxi, având insemne, dotări și accesorii taxi, fără ca acestea să dețină autorizație TAXI valabilă. Față de cei doi conducatori auto identificați au fost luate măsuri de sancționare, iar față de cele două autovehicule a fost luată măsura suspendării înmatriculării, pentru o perioada de 6 luni, fiindu-le reținute certificatele și plăcuțele de înmatriculare”, a precizat inspectorul de poliție Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Totodată, au mai fost identifcate un număr de trei autovehicule taxi care efectuau transport de persoane, în regim taxi, fără a avea în funcțiune lampa taxi și aparatul de taxat pe poziția de operare respectivă. Cei trei conducători auto au fost sancționați în conformitate cu prevederile Legii 38/2003 – actualizată, iar reprezentanții autorității competente de autorizare, respectiv Primăria mun. Bârlad a luat măsura suspendării autorizațiilor taxi pentru o perioadă de o lună.

La Vaslui, un șofer de taxi era băut la volan și avea client!

Și în municipiul Vaslui s-au dat sancțiuni la taximetriști. Pe 13 mai a.c., ora 10:40, polițiști Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați pe strada Decebal din municipiul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, care circula în regim taxi, condus de către un bărbat de 45 de ani.

„Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice) cu amendă în cuantum de 1450 lei și, complementar, i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here