spot_img
spot_imgspot_img
24.9 C
Vaslui
25-mai-2024

Teapa la telefon încã prinde la vasluieni

- Advertisement -

Atentie… Chiar dacã de mult stim cã hotului nu-i este suficient sã fure la drumul mare sau sã umble la buzunare, chiar dacã în ultimul timp s-au fãcut publice sute de tentative de fraude telefonice, figura cu norocul care a cãzut în capul celui mai “fidel client” încã tine. În ultimul timp, a reînceput prostirea poporului cu telefonul, de data aceasta printr-o teapã în numele Romtelecom.

Desi practica este veche de câtiva ani, entuziasmul pe care îl stârneste vestea cã poti câstiga câteva sute de lei, sau premii închipuite, încã face victime în rândul vasluienilor. De la începutul anului, mai multi vasluieni au fost contactati telefonic de un individ care îi anunta cã pot câstiga un premiu în valoare de 8.600 de lei din partea companiei de telefonie mobilã Cosmote. Un astfel de apel telefonic a pus pe jar timp de câte zile un bãtrân din comuna Albesti care era gata-gata sã-și dea toatã pensia pe apa Sâmbetei, fiind aproape sigur cã a dat norocul peste el si compania care-i oferã servicii de telefonie mobilã îl premiazã pentru fidelitate. Mecanismul folosit de escroci a fost cel clasic: pentru a intra în posesia banilor, “norocosul” trebuia sã cumpere 4 cartele reîncarcabile Cosmote, dupã care sã vireze 500 de lei într-un cont WesterUnion. “ Vineri, în jurul orei 14.00, am primit un telefon de la un domn care s-a recomandat Vlad Ciprian, director Romtelecom, care m-a anuntat cã am câstigat un premiu de 8.600 lei. Mi-a cerut sã cumpãr patru cartele de câte 7 euro si sã-i dau telefonic seria si codul PIN. Sincer m-am bucurat, am crezut cã a dat norocul peste mine si cum nevoie de bani este, m-am conformat si am cumpãrat cartelele”, ne-a povestit Gheorghe Ranghiuc, un bãtrân de peste 70 de ani, din comuna Albesti. Naivitatea era sã-l coste pe bãtrân toatã pensia pe o lunã. A doua zi, asa-zisul director l-a contactat si i-a cerut seriile si codurile cartelelor si, uite asa, Gheorghe Ranghiuc a rãmas fãrã 130 de lei! Escrocul nu s-a oprit aici, el i-a explicat bãrbatului cã, pentru a intra în posesia banilor câstigati, trebuie plãtit un fel de “comision” pentru ca banii sã ajungã în posesia câstigãtorului. “ Mi-a explicat cã banii ajung la mine printr-un curierat special care trebuie plãtit înainte asa cã, pentru a încheia operatiunea de platã a câștigului, trebuie sã trimit la Bucuresti, pe numele Lungu Mariana, suma de 500 de lei; ba mai mult, mi-a dat si un numãr de telefon, sã sun pentru mai multe informatii, dar în final nu am mai apucat sã sun. Chiar si asa nu am zis nu, desi nevasta mea m-a avertizat sã stau cuminte, cã gluma asta nu-i de noi, m-am ciondãnit cu ea toatã seara, dar eu m-am încãpãtânat, nu am crezut-o si era sã o fac latã” , a adãugat Gheorghe Ranghiuc.

Salvat de casierite

Pensia micã, entuziasmul câstigului, l-au adus pe bãtrân la ghiseele care practicã transferuri de bani on-line, pregãtit sã trimitã în buzunarele escrocilor 500 de lei. Norocul lui a stat în vigilenta si responsabilitatea operatoarelor de la ghiseu.” Am mers la primul WestenUnion care l-am gãsit sã trimit banii si am zis cã vreau sã trimit banii la Bucuresti, am dat numele si, slavã Domnului!, am pomenit ceva de un premiu, de concurs, atunci doamna a zis cã ea nu-mi face transferul, cã asta e o înselãtorie. Mi-a zis cã ea nu se bagã din astea si mi-a zis sã-mi iau banii sã mã duc acasã. Mi s-a pãrut o nesimtire din partea femeii si am plecat enervat la o bancã, si ce sã vad aici?!, femeia de la ghiseu mi-a zis acelasi lucru, mi-a explicat ea cum stã treaba, si parcã mi s-a luminat mintea” adaugã bãrbatul. Dupã ce s-a convins cã a fost înselat, bucuros totusi cã nu a gafat pânã la capãt bãtrânul a depus o plângere la politie în speranta cã persoanele respective sã fie identificate si pedepsite corespunzãtor. În ciuda faptului cã autoritãtile au atras atentia de nenumãrate ori asupra acestui tip de înselãtorie se pare cã teapa telefonicã încã functioneazã, asa cã vasluienilor nu le rãmâne altceva decât sã se gândeascã de douã ori când primesc un astfel de telefon.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.