Teatrul bârlãdean asteaptã spectatori: douã piese care au avut recent premiera! (FOTO)

POFTITI LA TEATRU… Bârlãdenii sunt asteptati la Teatrul „V.I.Popa”, acolo unde actorii si cei care muncesc alãturi de ei pun în scenã piese care sã atragã pe iubitorii Thaliei. Joi – 8 octombrie si sâmbãtã 10 octombrie, puteti merge sã vizionati ultimele douã piese, care au avut recent premiera: una în februarie, înainte de starea de urgentã care a sistat spectacolele de orice fel, iar cea de a doua a avut foarte recent premiera, pe 3 octombrie. Ambele piese sunt jucate excelent de actorii bârlãdeni care, sperând într-o minimã normalitate, vã invitã la teatru.

Pentru cei care doresc, în conditiile impuse de lupta contra virusului SARS-CoV-2, la Teatrul „V.I.Popa” din Bârlad se joacã joi, 8 octombrie, de la orele 18.30, piesa „Un tramvai numit dorintã”, de Tennessee Williams. Piesa „Un tramvai numit dorintã” a fost scrisã în anul 1947 si premiatã în 1948 cu Premiul Pulitzer pentru teatru. De atunci, a fost montatã aproape fãrã întrerupere pe scenele americane, bucurându-se de interesul constant al oamenilor de teatru din întreaga lume. Distributia piesei, a cãrei premierã a avut loc deja pe 3 octombrie, fiind îndelung aplaudatã de publicul prezent, este : Blanche: Petronela Ene; Stella: Dumitriana Cretu; Stanley: George Sobolevschi; Mitch: Sorin Ghiorghe; Eunice: Irina Cocea; Steve: Alex Savu; Melinoe: Diana Hatmanu; Regia: Stefan Alexiu; Scenografia: Sandu Maftei

„Un cuplu ciudat”, din nou pe scena teatrului bârlãdean

Sâmbãtã, 10 octombrie, de la orele 18.30 pe scena teatrului bârlãdean se va juca piesa „Un cuplu ciudat”, de Neil Simon. Aceastã piesã a avut premiera la Bârlad pe 9 februarie si a fost foarte bine primitã de public, care s-a distrat copios si a apaludat minute în sir. Actiunea aduce în prim-plan un grup de prietene care au o traditie – sã se întâlneascã în fiecare searã de vineri acasã la una dintre ele si sã joace „Stii si cîstigi”. Femeile vorbesc despre ele însele, unele despre altele, despre sotii lor, despre bãrbati, în general, si despre relatii ratate si sanse neexploatate. Întrebãrile din jocul pe care-l joacã sunt un pretext pentru comentarii amuzante, mai mult sau mai putin cinice, si pentru amintiri din anii de liceu. Atunci când una dintre ele trece prin drama destrãmãrii cãsniciei, toate celelalte îi sunt alãturi, iar una chiar o invitã sã locuiascã alãturi de ea, pânã la solutionarea crizei conjugale. Traiul împreunã se va dovedi imposibil, iar cele douã prietene, acum colege de camerã, vor alcãtui un cuplu ciudat care nu va reusi sã functioneze nici mãcar în prezenta a doi bãrbati sarmanti. Distributia, preponderent femininã, asa cum aratã si fotografiile, oferã spectatorilor posibilitatea unei întâlniri explozive cu majoritatea actritelor teatrului. Din distributie fac parte: Diana Hatmanu, Ramona Ananie, Petronela Ene, Dumitrana Cretu, Cella Todicã, Oana Florea, George Sobolevschi si Alex Savu. Regia apartine cunoscutului si apreciatului Dorin Mihãilescu, decorul este asigurat de Sandu Maftei, iar costumele apartin Iulianei Maftei.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ