0.5 C
Vaslui
06-dec.-2022

Teatrul bârlãdean asteaptã spectatori! (FOTO)

- Advertisement -

POFTITI LA TEATRU…Dupã trei luni grele, de când s-au întrerupt spectacolele de teatru, bârlãdenii sunt asteptati la Teatrul „V.I.Popa”, acolo unde actorii si cei care muncesc alãturi de ei pun în scenã piese care sã-i atragã pe iubitorii Thaliei. „Sâmbãtã, 23 ianuarie, de la 18.30, ne îmbarcãm, plini de sperantã, într-un tramvai iluzoriu – UN TRAMVAI NUMIT DORINTÃ, de Tennessee Williams”, spune secretarul literar al teatrului. Regia apartine lui Stefan Alexiu, fiul actritei Lili Popa Alexiu, care este actor si regizor la teatrul din Bacãu, iar de un an de zile regizeazã si la Teatrul „V.I.,Popa”, în culisele cãruia a crescut si s-a ales cu o pasiune pe viatã: teatrul!

Pentru cei care doresc, în conditiile impuse de lupta contra virusului SARS-CoV-2, la Teatrul „V.I.Popa” din Bârlad se joacã sâmbãtã, 23 ianuarie, de la orele 18.30, piesa „Un tramvai numit dorintã”, de Tennessee Williams. Piesa a fost scrisã în anul 1947 si premiatã în 1948 cu Premiul Pulitzer pentru teatru. De atunci, a fost montatã  aproape fãrã întrerupere pe scenele americane, bucurându-se de interesul constant al oamenilor de teatru din întreaga lume. Distributia piesei, a cãrei premierã a avut loc anul trecut, pe 3 octombrie, fiind îndelung aplaudatã de publicul prezent, este : Blanche: Petronela Ene; Stella: Dumitriana Cretu; Stanley: George Sobolevschi; Mitch: Sorin Ghiorghe; Eunice: Irina Cocea; Steve: Alex Savu; Melinoe: Diana Hatmanu; Regia: Stefan Alexiu; Scenografia: Sandu Maftei

Actorilor le este dor de publicul bârlãdean!

Pe pagina de socializare a Teatrului „V.I.Popa” din Bârlad, atrage atentia un mesaj, postat de reprezentantii institutiei, prin care anuntã, în stilul actoricesc, reluarea spectacolelor, în conditiile în care imediat dupã premiera din 3 octombrie de anul trecut, s-au interzis spectacolele, din cauza pandemiei si a îmbolnãvirilor în numãr mare de Covid-19.

„De-atâtea luni nu ne-am vãzut, încât îmi pare cã DOR-ul e un cuvânt prea mic sã-ncapã în el tot ceea ce a însemnat aceastã absentã… A fost greu, frustrant, stim cu totii, asa cum stim cã, totusi, într-o zi, vor trece toate astea ca si când n-ar fi fost… (desi nu avem voie sã uitãm niciodatã!). Sâmbãtã, 23 ianuarie, de la 18.30, ne îmbarcãm (plini de sperantã) într-un tramvai iluzoriu – UN TRAMVAI NUMIT DORINTÃ, de Tennessee Williams. Cât tine cãlãtoria, vom fi martorii unui dialog ratat dintre douã lumi: lumea cu vise (pe jumãtate livresti, pe jumãtate mic-burgheze) a lui Blanche DuBois si lumea realã (construitã cu bunã stiintã si cruzime) a lui Stanley Kowalski. ILUZIE vs REALITATE… Însã, iluziei lui Blanche nu i se opune realitatea <<realã>> (întelegeti ce zic, desigur!), ci realitatea vulgarizatã intentionat de cãtre dramaturg. Între iluzia pentru care Blanche DuBois este acuzatã si realitatea meschinã a celor care îi oferã lectii de integritate, credem cã iluzia lui Blanche DuBois va contine întotdeauna ceva mai mult adevãr… Vã asteptãm cu mare dor, respectând conditiile pe care le cunoasteti!”, a scris pentru publicul iubitor al Thaliei, Teodora Spânu, secretarul literar al Teatrului „V.I.Popa” din Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.