19.2 C
Vaslui
25-sept.-2022

Teatrul bârlãdean deschide stagiunea cu o premierã încântãtoare: „A 12-a noapte” de William Shakespeare!

- Advertisement -

DEOSEBIT… William Shakespeare a zis cândva cã „Lumea-ntreagã e o scenã si toți oamenii-s actori”. Asa a zis si asa a rãmas. Bârlãdenii sunt invitati pe 1 octombrie, de la ora 18.30, la premiera spectacolului „A DOUÃSPREZECEA NOAPTE”, de WILLIAM SHAKESPEARE, un spectacol cu o distribuție amplã, în regia tânãrului Stefan Alexiu! Nu ratati primul gong al stagiunii 2022 – 2023!  „Dacã muzica e hrana dragostei, cântați-mi…” spune Orsino, la debutul piesei lui Shakespeare.

Ce se întâmplã atunci când te îndrãgostești de persoana nepotrivitã? Naufragiatã în Iliria împreunã cu fratele ei, de care este separatã, Viola, travestitã în bãiat, îl iubește în tainã pe Orsino, cel înamorat fãrã speranțã de Olivia, care se îndrãgostește instant de Viola-bãiat. Timpul din A douãsprezecea noapte devine aproape lichid într-un balansoar al cãrui poli sunt cei doi O: Orsino și Olivia. Un timp în care se amestecã identitãți, se nãscocesc farse care genereazã comedia și în egalã mãsurã melancolia unei povești despre iubire, seducție, ambiguitate și confuzia creatã de amestecul dintre sexe. O poveste jucatã cu mult umor de actori versatili ai teatrului bârlãdean: Marcel Anghel, George Sobolevschi, Diana Hatmanu, Bogdan Manolache, Lucian Arhire, Cristi Todicã, Alex Savu, Teona Perju, Simon Salcã jr., Sorin Ghiorghe, Ramona Ananie, Irina Cocea, Cella Todicã, Vlad Goranda, Bianca Pascaru, Cãtãlin Scutaru. Regia este asigurata de Stefan Alexiu.

Nemuritorul Shakespeare si dragostea …

Comedie shakespearianã bazatã pe ambiguitatea identitãtii unor personaje, rezultând un text la granita dintre comedie si dramã, în care amestecul de veselie si melancolie se întrepãtrunde cu quiproquo-uri si travestiuri. Viola si Sebastian, fratele sãu geamãn, supravietuiesc unui naufragiu, dar niciunul nu stie ce s-a întâmplat cu soarta celuilalt. Viola se deghizeazã în bãrbat si, sub pseudonimul Cesario, intrã ca paj în serviciul ducelui Orsino. Ducele este iremediabil îndrãgostit de o contesã bogatã, Olivia, iar Viola ajunge sã se îndragosteascã de acesta. Sub infãtisarea fratelui ei si la rugãmintea ducelui, Viola merge sã o peteascã pe contesã, aceasta sfârsind prin a-l îndrãgi pe tânãrul numit Cesario. Între timp, îsi face aparitia si Sebastian care, prin asemãnarea cu înfãtisarea actualã a surorii sale, creeazã confuzie si ajunge sã se cãsãtoreascã cu Olivia. La final, toate încurcãturile se rezolvã, iar spectacolul, o adaptare în cheie modernã a piesei lui William Shakespeare, se încheie într-o notã optimistã, a iubirii împlinite.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.