Teatrul Dramatic Galaţi, în doliu! Marele actor Lucian Pînzaru a murit

A murit Lucian Pînzaru, unul dintre cei mai iubiţi şi emblematici actori ai Teatrului Dramatic Galaţi. La dorinţa marelui actor, cenuşa sa va fi împrăştiată pe Dunăre: „Eu sunt un iubitor de Dunăre”, spunea acesta într-un interviu acordat în mai 2020.   „Teatrul Dramatic „Fani Tardini” a aflat azi, 16 februarie 2021, cutremurătoarea veste a plecării din această lume a unuia dintre cei mai emblematici actori ai săi: Lucian Pînzaru. Teatrul din Galaţi este azi în doliu! Avem cu toţii un puternic gust al amărăciunii, al mâhnirii care ne ştrangulează şi ne amestecă gândurile, stările, sentimentele… Suntem, împreună, strânşi legaţi de o mare şi copleşiAnchortoare TRISTEŢE! Artistul care ne-a inspirat, Omul care ne-a dat cu generozitate din bogăţia lui interioară, el, LUCIAN, ne părăseşte acum, lăsându-ne cu sufletele şchioape!Ne gândim că Lucian a trăit aşa cum a vrut – şi a vrut să ardă pentru meserie, să iubească teatrul şi pe oamenii din el, să respecte şi să onoreze fără cusur publicul care i-a răsplătit munca şi talentul timp de peste 25 de ani. Teatrul din Galaţi a fost onorat că Lucian a ales să-mpartă scândura asta fascinantă cu trupa pe care a găsit-o aici!”, au transmis reprezentanţii Teatrului Dramatic.

Artistul reper, fără jumătăţi de măsură

Lucian Pînzaru a fost un artist-reper, un devotat al teatrului făcut atent, precis şi fără jumătăţi de măsură. A fost preferatul marilor creatori de spectacol care i-au observat repede potenţialul şi îl alegeau pentru partituri mari şi generoase.

„Fie că aceştia se numeau Adrian LUPU, Mircea CORNIŞTEANU, Alexandru DABIJA, Ion SAPDARU, George MOTOI, Dinu CERNESCU, Radu NICHIFOR, Claudiu GOGA sau Felix ALEXA, pentru Lucian Pînzaru lucrurile au fost întotdeauna clare şi precise: aceeaşi implicare, acelaşi profesionalism! Avea forţă pe scenă, se dedica fără rezerve, era disciplinat şi devenea stâlp de susţinere al întregului spectacol. Şi am văzut acest lucru în TANGO, în LIVADA DE VIŞINI, în FALSTAFF, în REVIZORUL, în ESCU, în SALBA DRACULUI, în CREDINŢĂ, DRAGOSTE, SPERANŢĂ, în CERERE ÎN CĂSĂTORIE, în NEBUNA DIN CHAILLOT, în PANA DE AUTOMOBIL, în PEŢITOARELE, în RETRO, în MOARTEA LUI ESKROKOV… şi lista poate continua spectaculos!   Se spune că drumul cel mai scurt e cel pe care îl cunoşti! Lucian Pînzaru a fost înzestrat cu mijloacele necesare pentru a recunoaşte calea sigură, onestă şi, mai ales, veritabilă a personajelor bine făcute, a spectacolului cu mesaj, a TEATRULUI FĂCUT CU SENS. Ce mult înţeles capătă acum, la despărţire, această profesiune de credinţă…Lucian Pînzaru a onorat TEATRUL, iar TEATRUL l-a onorat pe el! Mulţumim, dragă Lucian, pentru tot ceea ce-ai dat teatrului nostru, spectatorilor care te-au iubit, oamenilor care te-au cunoscut şi, nu în ultimul rând, îţi mulţumim pentru URMELE pe care le-ai lăsat adânc în existenţa noastră! Nu există lecţii pentru despărţire… Suntem neputincioşi şi dezarmaţi!De-acum încolo, ne rămân amintirile, care vor adânci şi mai mult efectul dăunător al nostalgiei! DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!”, scrie Mona Sandu, secretar literar al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Citeste mai mult: adev.ro/qomk2z
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ