23.7 C
Vaslui
28-iun.-2022

Teatrul vine la Muzeu!

POFTIM LA TEATRU!… Ziua Mondialã a Teatrului va fi sãrbãtoritã cu o activitate ineditã organizatã în colaborare cu Cercul de Teatru al Clubului Copiilor „Spiru Haret”, Bârlad.

Copiii cercului de teatru au pregãtit douã piese cunoscute, și anume povestea popularã „Fata din dafin”, în care o domnitã, care îsi dorea un copil pe care nu îl putea avea, primeste în dar o…foaie de dafin, care se transformã în frumoasa Dafina. Aceasta este descoperitã de un print, care se îndrãgosteste de ea, dar o abandoneazã fiindcã acasã îl asteaptã propria nuntã. Cum Dafina locuia în dafin, acesta îi refuzã accesul din cauza sãrutului primit de la print. Un pustnic o ia cu el, pe un drum lung si acestia ajung la nunta printului. Dafina îngânã un cântec stiut doar de ea si print si acesta o recunoaste, rãmânând împreunã, ca în basme!

Lenea a ajuns …de poveste!

A doua piesã este „Povestea unui om lenes”, de Ion Creangã, binecunoscutã tuturor. Un sat întreg luptã împotriva lenei unui om care este condamnat la moarte prin spânzurãtoare, ca sã nu mai pofteascã si altii la comoditate. În încercarea de a-l salva, cucoana satului este uimitã de lenea acestuia si decide sã-i lase pe tãrani sã procedeze asa cum fusese planul initial. În cadrul evenimentului va fi prezentat mesajul transmis la nivel național de o personalitate din lumea teatrului românesc. Prezintã actrița Ramona Ananie. Coordonatorul activitãtii este prof. Eliza Artene. Evenimentul va avea loc la sediul central al muzeului, în sala Vasile Palade, din str. Vasile Pârvan nr.1, Bârlad. Accesul publicului la eveniment este gratuit, cu respectarea normelor aflate în vigoare la momentul respectiv. Organizatorul activitãtii este muzeograful Gabriela Albu.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here