11.5 C
Vaslui
05-oct.-2022

Tehnica modernã pune bete în roatele CEC-ului vasluian

- Advertisement -

BLOCAJ Ieri, din cauza unor defectiuni tehnice, activitatea sucursalelor CEC Bank Vaslui a fost paralizatã aproape toatã ziua. De la ora 12.00, sistemul informatic cu care lucreazã banca s-a blocat, niciun calculator nu a mai mers, astfel cã la usile bãncii s-a format o coadã de câteva zeci de oameni, majoritatea pensionari care au bãtut zeci de kilometri pentru a-si încasa pensiile.

Zeci de vasluieni au asteptat ore în sir la rând, la usile sucursalelor CEC Bank Vaslui pentru a-si ridica pensiile, pentru a face plãti sau alte operatiuni bancare. Sistemul informatic al institutiei s-a blocat ieri în jurul prânzului, din cauza unei defectiuni instalate la nivel central, fapt care nu a generat decât nervi si asteptare în rândul clientilor bãncii. Depãsit de situatie, personalul bãncii vasluiene nu a putut decât sã astepte si sã încerce sã calmeze agitatia care se instalase la usa institutiei. Pe scaune, înãuntru, pe trotuare, în fata bãncii, zeci de pensionari, majoritatea din afara Vasluiului, asteptau sã-si încaseze pensiile. ” Stau aici de trei ore, am venit sã-mi iau pensia, am înteles cã li s-au stricat calculatoarele, nimeni nu stie exact cât trebuie sã mai asteptãm, dacã sã mai stãm sau sã venim mâine”, ne-a declarat Dumitru Bâtã, un pensionat pe care îl cam pãrãsea rãbdarea. La ora 16.00 defectiunea nu se remediase, dar majoritatea oamenilor a continuat sã astepte. Reprezentantii bãncii au explicat cã defectiunea sistemului informatic s-a produs la nivel central, cã interventiile de remediere nu se pot face de la Vaslui, dar au asigurat cã imediat ce problema va fi remediatã, activitatea bãncii va intra în normal, iar programul de lucru va fi prelungit pentru a se putea onora serviciile tuturor celor care au avut de suferit de pe urma defectiunii.

” Eu am fost mai ghinionistã”

„Stau de la ora 11 aici, când sã ajung sã-mi iau banii, mi-au zis cã s-au stricat calculatoarele, completasem hârtiile eram chiar la caserie. N-am ce face tre’ sã astept, una cã am hârtiile acolo, cã poate altfel as fi plecat, unde mai puiu cã am mai dat si ultimii bani pe cursã, nici nu stiu dacã am bani de dus acasã dacã nu dau banii. Eu am fost mai ghinionistã. Am fost si la Traian, aceeasi treabã” ne-a spus Maria Vasilutã, pensionarã din Târzii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.