23.2 C
Vaslui
18-aug.-2022

Telenovelă țigănească: fată de 12 ani cumpărată de un clan, lăsată gravidă, răpită cu tot cu copil din spitalul Bârlad!

- Advertisement -
PROMISCUITATE… Fata de 12 ani a fost vândută de propria mamă, pe 4000 de euro, lui Sandu Daniel, de 18 de ani, care a lăsat-o gravidă!

CIRC… Scandal țigănesc fără precedent la Murgeni. Clanul Sandu a poftit la o minoră de 12 ani. Cu banii jos, 4000 de euro, a și luat-o! Fata a fost vândută de propria mamă, a fost făcută femeia lui Sandu Daniel, de 18 ani, care și-a dovedit imediat bărbăția și a lăsat-o gravidă! Ajunsă la spitalul din Bârlad ca să nască, minora a surprins cadrele medicale care au anunțat imediat autoritățile. Proaspăta mămică și copilul ei au fost preluați imediat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Vaslui și instituționalizați într-un centru pentru a fi protejați. Dar, la câteva luni, tânăra mămică a revenit la spital, cu băiețelul de 4 luni care s-a îmbolnăvit. Clanul Sandu nu a ratat ocazia și i-a răpit pe cei doi din spital. Poliția din Murgeni încearcă să o găsească pe mamă și pe copil. Între timp, pe numele lui Daniel Sandu a fost deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad un dosar penal pentru viol.

Un nou caz alarmant atrage atenția asupra problemei mamelor minore din țară, un capitol la care România este campioană în UE. O fetiță de 12 ani, de etnie rromă, din orașul Murgeni, este protagonista unei telenovele țigănești în care găsim de toate: bani, vânzare, răpire, plus un copil născut de minora S.M., la aproape 13 ani! Tânărul “mire” face parte din clanul Sandu, din orașul Murgeni, și se pare că și el era minor (17 ani) când mama fetei a vândut-o pentru 4000 de euro clanului Sandu! Fata a născut în luna august a.c un băiețel, la spitalul din Vaslui, iar medicii au rămas înmărmuriți când au văzut fetița de doar 12 ani venită să nască, ea neavând nici măcar forme legale (certificat de naștere). A fost anunțată Protecția Copilului care a preluat cazul și atât mămica minoră cât și pruncul născut au ajuns la un centru de protecție în Bârlad, unde au fost instituționalizați. Între timp, polițiștii sesizați de Protecția Copilului i-au deschis lui Daniel Sandu un dosar penal, în care se fac cercetări pentru viol. De aici începe circul total. Mama fetei, care a plecat în străinătate cu cei 4000 de euro, a ajuns în arest printr-o țară din UE. Iar fata trebuia “recuperată” cu copil cu tot, că “am dat meleoane pe ea”, după cum spun cei din clanul Sandu. S-au tot gândit ei cum să facă, să ia fata și copilul, ca să-l scape pe tânărul Daniel Sandu de dosarul de viol. Și au găsit cum!

Răpirea din spital…

Mama minoră a ajuns sâmbătă,11 decembrie, cu cel mic de 4 luni, la spitalul din Bârlad, unde a fost internată cu puradelul care avea o viroză respiratorie. “A fost sesizată încă din august poliția și Tribunalul Vaslui de cazul minorei, deoarece tatăl ei este mort, iar mama a vândut copila pe 4000 de euro, ca să plece din țară, unui tip de 17-18 ani. Tribunalul Vaslui a dispus preluarea copiilor, adică atât a mamei de 12 ani cât și a copilului nou născut, de către Protecția Copilului, și au fost duși într-un centru la Bârlad. S-a dispus întocmirea unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, cazul fiind în lucru. Acum, sâmbătă, pe 11 decembrie, rromii din clanul Sandu au aflat că fata este în spital cu cel mic și au pus la cale răpirea! Pentru că ei vor ca ea să nu dea declarație de ceea ce s-a întâmplat, ca să nu fie băgat la închisoare cel care a lăsat-o gravidă la doar 12 ani. Și au găsit o cale, rămâne să vadă anchetatorii cum, de a o lua din spitalul Bârlad, atât pe ea cât și pe copil! Iar cei din spital nu au spus nimic, nu au sesizat nimic!! De marți este dispărută! Abia astăzi (ieri – n.r.), când au venit cei de la Protecția Copilului să o ia de la spital și au văzut că nu este nici mama minoră și nici copilul, au sesizat IPJ Vaslui”, ne-au relatat surse din anchetă din Bârlad.

Conducerea spitalului din Bârlad așteaptă informații

Contactată telefonic, Daniela Rusu, managerul spitalului bârlădean, ne-a precizat că abia astăzi (ieri – n.r.) a primit o adresă de la Protecția Copilului și de la Poliție, prin care se cer informații despre modul în care a fost luată mămica minoră din spital, cu tot cu copil. Nu știa nimic de acest caz, lucru foarte grav, deoarece de marți până joi, la secția Pediatrie unde era internată minora cu pruncul, nu s-a „sesizat” nimeni de dispariția lor!! Sursele noastre spun că cei din clanul Sandu, care au reușit „răpirea din spital” au acționat cu niște „meleoane” cumpărând niște cadre medicale din secția unde erau internați cei doi minori, adică mama și copilul!

„Eu nu știu de așa ceva. Am primit o adresă abia astăzi (ieri – n.r.) după amiază, eu am semnat-o, prin care cei de la Protecția Copilului cer detalii. Eu am solicitat de la medicul Gabriela Vicol, care a fost atunci de gardă la Pediatrie, să îmi dea informații despre cum s-a petrecut. În urma informațiilor ce le voi primi mâine (astăzi – n.r.), voi vedea dacă se impune o anchetă internă sau nu. Voi face mâine o declarație completă, doar să am informațiile necesare. Vom verifica și camerele de supraveghere ca să vedem dacă obținem ceva informații și despre așa zisa <<mită>> de care se spune“, a precizat Daniela Rusu.

Poliția este în alertă!

„Se fac cercetări pentru identificarea minorei și a copilului pentru a fi reinstituționalizați în centrul din Bârlad.”, a precizat Mihaela Manolache, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Această cretina numită mamă trebuie băgată în închisoare pe viață! Si dată exemplu în presă să vadă și altele care doar s-ar gândi să facă așa ceva cu un copil! La ăia din Murgeni te aștepți, să își facă poliția treabă pentru ca tot cer drepturi zilele astea!!!

  2. Singura solutie este legea, care trebuie aplicata fara mila. Pentru ca ei nu se vor shimba NICIODATA. Din cauza asta, toate programele de integrare, ajutor si emancipare au dat gres. Nu se actioneaza cum trebuie, sunt laudate traditiile lor, ori tocmai traditiile ai tin pe loc, in epoca de piatra. Sa-ti vinzi fetele de la varste mici, sa nu-i trimiti la scoala, sa-i inveti cu cersitul….
    Culmea este ca romii sunt CEI MAI RASISTI DIN LUME. In mintea/traditiile/cutumele lor, in afara de ei, restul lumii sunt GAGII (traducere „altii”, „straini”,- adica cei care pot fi desconsiderati,pacaliti, mintiti, jefuiti.
    Din nou…singura solutie este distrugerea asa ziselor traditii rome.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.