spot_img
22.2 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Tensiune la Albița: maestrul Nicolae Botgros, acuzații grave și scandal cu polițistii de frontieră

- Advertisement -

SPECTACOL GRATIS… Vociferări și acuze voalate de corupție în vama Albița, acolo unde, în urmă cu câteva seri, nimeni altul decât maestrul Nicolae Botgros și orchestra „Lăutarii” s-au supărat foc pe polițiștii de frontieră și pe vameși. Lăsați să aștepte cu autocarul la rând cu toate celelalte vehicule care voiau să iasă din România, artiștii moldoveni s-au arătat nemulțumiți de faptul că nu sunt tratați diferit. Însuși maestrul Botgros, povestesc angajații din vamă, s-ar fi răstit la polițiști, pe motiv că a fost lăsat să aștepte vreo două ore și ceva, cu orchestră cu tot. Mai mult decât atât, celebrul dirijor face insinuări destul de vădite, referitoare la faptul că, prin anumite „intervenții” sau rugăminți, unii pot trece de control mai repede, în timp ce alții nu. „Cum să mai crezi că suntem cineva în lumea asta, dacă nu ne ia în seamă nimeni? Și asta nu e prima oară. Noi ne rugăm de cineva să ne ajute, dar așa nu se mai poate. Nu se mai poate de răbdat . Eu trebuie de fiecare dată să mă rog pentru a trece frontiera de la Albița, la diferiți vameși, polițiști de frontieră”, a afirmat, cu destul subînțeles, Nicolae Botgros, în momentul în care a recunosc public incidentul recent din vama Albița.

Aglomerația din vama Albița, fie pe sensul de intrare (6 artere), cât și pe cel de ieșire (5 artere) reprezintă o problemă greu de rezolvat, mai ales de când s-a declanșat conflictul din Ucraina. Nu o dată cei care tranzitează vama și-au exprimat nemulțumirea față de orele pe care le petrec, așteptând să treacă de controlul vamal. În urmă cu câteva seri însă, revolta a venit din partea unei celebrități, și anume maestrul Nicolae Botgros. Acesta, venind cu orchestra „Lăutarii” de la București, unde avusese un spectacol mare la Sala Palatului, și-a trimis șoferii să anunțe vameșii și polițiștii de frontieră de prezența lor la coadă, însă răspunsul autorităților a fost că artiștii pot sta la rând la fel ca toți ceilalți oameni obișnuiți. Neavând încotro, artiștii au stat cât au stat, dar după vreo două ore, Nicolae Botgros însuși s-a dus și s-a răstit la polițiști, după cum povestesc cei care au văzut tărășenia. Celebrul dirijor nu a negat situația, însă a spus, subtil, că polițiștii de frontieră așteaptă mereu diverse „rugăminți” ca să faciliteze trecerea mai rapidă, iar el nu mai vrea să rabde așa ceva.

Orchestra „Lăutarii” lui Botgros spune că s-a simțit umilită în vama Albița, nefiind băgată în seamă de nimeni

„Am ajuns unde am ajuns .. Orchestra Națională “Lăutarii”, lăudată de toți cetățenii, de toți diplomații, demnitari de la noi, cât și din partea cealaltă a Prutului. Recent, venind de la un mare concert de la București, unde am avut succes de nu mai încape în noi, dar stăm la vamă de 2 ore și ceva, fără să ne întrebe cineva măcar un cuvânt.. Cum să mai crezi că suntem cineva în lumea asta, dacă nu ne ia în seamă nimeni. Și asta nu e prima oară, de multe ori suntem ajutați, mai bine spus, noi ne rugăm de cineva să ne ajute, dar așa nu se mai poate.. Noi avem de lucrat foarte mult peste Prut și avem deja probleme mari, că nu se mai poate de răbdat. Eu trebuie de fiecare dată să mă rog pentru a trece frontiera, la diferiți vameși, polițiști de frontieră. Spuneți-mi, vă rog, ce-ar mai trebui să facem noi, ca să ajungem și noi Diplomați, că nu cred că vreun diplomat poate face ce facem noi la ora actuală. Îmi cer scuze dacă am jignit pe cineva”, a fost reacția nervoasă a maestrului Botgros, avută chiar în vama Albița, în timp ce încerca să treacă mai repede de controlul vamal.

Maestrul Botgros a acuzat că, în timp ce autocarul lor era lăsat la rând, alte autocare ar fi fost favorizate și trecute în fața celorlalți

Numai că, pe principiul „unde dai și unde crapă”, cei care au văzut mesajul public al artistului, tot pe el l-au criticat, că vrea „în față” și nu stă la rând ca toată lumea, dar și că ar vrea pașaport diplomatic. Așa că maestrul a revenit cu precizări. „Aș vrea să fac o mica rectificare… Totul a avut loc la Albița. Când am intrat cu autocarul în vamă la Albița, erau 5, 6 autocare. Am tras și noi autocarul la rând și șoferii noștri s-au dus și le-a comunicat vameșilor și polițiștilor de frontieră. Ni s-a răspuns ca nu pot face nimic și să stăm la rând . Așa și am făcut… Nu e prima oară când stăm la rând, mai ales la ieșire din țară. Între timp, au trecut câteva autocare fără rând ( autocare de cursă), a mai trecut și un alt autocar cu muzicanți (orchestră) de la noi din țară și au trecut repede, ca pușca, fără probleme. Noi mai aveam încă 2 autocare în față.. Atunci m-am adresat eu personal polițiștilor într-un ton mai ridicat, fiind obosit complet (10 ore am stat în picioare la concertul de la Buftea și Sala Palatului). Daaa.. Până la urmă s-a gasit o doamnă care ne-a dat drumul, după 2 ore și ceva. Dragi “prieteni”!!! Eu nu am de gând să mă cert cu voi (…). Eu nu vreau să fiu diplomat cum îmi spun unii, ca dacă voiam, în timp de 46 de ani eram și eu ca toți, dar am muncit și nu mi-e rușine să spun că munca m-a făcut așa cum sunt, dar voi, cei care scrieți „chichuri”, cu asta veți rămâne toată viața voastră trăită de prisos. Dumnezeu cu voi”, le-a replicat artistul sutelor de internauți care l-au criticat pentru reacția sa. Polițiștii de frontieră însă au precizat: „Noi ne facem datoria și încercăm să efectuăm toate verificările cu celeritate, pentru a reduce timpii de așteptare. Este, totuși, cel mai mare punct de trecere a frontierei de pe granița de est a Uniunii Europene și rigorile sunt foarte clare. Nu se poate face niciun fel de favorizare a unor persoane în fața altora, ci noi putem doar asigura pe toți cei care tranzitează vama Albița că se lucrează cu celeritate și cu profesionalism. Regretăm situațiile în care unii pot fi nemulțumiți de timpii de așteptare, pe care noi încercăm în permanență să îi reducem, pentru fluidizarea tranzitului”, au explicat polițiștii de frontieră.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

16 COMENTARII

  1. Ca fiecare,am și eu dreptul la o opinie personală încercând să nu jignesc “ofensez”.1) Nu este normal să jigniți folosind diverse invective la adresa D-lui Botgros.2) Nu este cazul să invocați nume de persoane care nu mai lucrează în Vamă,aspect care poate crea “scenarii” în mintea neavenitilor. 3) A fost un incident care,putea fi evitat relativ simplu ,prin abordarea situației in așa mod încât să convingă “reclamantul” ca,se face tot ceea ce este necesar pentru urgentarea trecerii. Doar trebuia mers”la inanintare”. Numai ca,modul in care s-a gestionat situația este urmare directă,fără drept de apel, a instructajelor făcute de șefii incompetenți,ajunși în poziții doar urmare a unor “pile și intervenții” politice sau nu. Comandanți incompetenți,,subordonați la fel. Numai ca,agentul din prima linie,execută activitățile în urma celor ce le bagă în cap la instructaje așa zisii șefi de puncte,teritorii,inspectorate, sau cum s-or mai denumi ele. Aici trebuie căutată soluția pentru evitarea și repetarea situațiilor de acest gen.

  2. Auzi nenea nu uita ca de fiecare data cand ai trecut cu S klasul tau ai ocupat abuziv benzile de CD cam peste tot nu numai la Albita … si niciodata nu ai fost intors la rand ca toti ceilalti si acelasi tupeu fantastic l ai transmis si lui Paladi si lui Frate su …. Stati la locul vostru si nu latrati ca suntem satui de reprosuri …. Una peste alta dupa ce v ati facut treaba de atatea ori ne arati voi noua … Va multumim maestrilor…..

  3. Și dacă ești cântăcios nu trebuie să mai stai la rând sau ce??? Ai alte drepturi față de cei care stau cu orele la rând? Nu cred. Fără mofturi. Dacă treci vama atunci aiun interes: vii să faci bani. Doar nu cânți pe nasturi. Rușine!!!

  4. Și dacă este maestrul lăutar, nu are voie să stea la rând. Toți suntem egali cu aceleași drepturi, ce atâta aroganță, pretenții?

  5. ce e drept in VAMA ALBITA lucreaza toti curvarii,toti nenorocitii si needucatii ,trebuiesc facute controale si dati afara multi .

  6. Nu tot voi aglomerați vama în goana după buletine românești? Stați la coadă! Care este problema? Puteți lua un avion sau trenul și ați rezolvat și așteptarea și,,vorbitul cu altcineva “.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.