Tensiuni între Chișinău și Tiraspol după moartea unui moldovean. S-a înecat în Nistru în timp ce era urmărit de grăniceri transnistreni

Un cetățean moldovean de 47 de ani s-a înecat în apele Nistrului, în timp ce era urmărit de o patrulă de grăniceri transnistreni. Bărbatul, din raionul sudic Ștefan Vodă, ieșise la pescuit împreună cu o altă persoană și au ajuns cu barca improvizată în apropierea malului stâng al Nistrului care este controlat de forțele regimului separatist din regiunea transnistreană.

Cei doi bărbați au fost somați de grănicerii transnistreni să tragă la mal, însă s-au speriat și au sărit din barcă încercând să înoate până la malul drept. Potrivit cotidianul.md, bărbatul de 47 de ani s-ar fi încâlcit într-o plasă, nu a mai reușit să ajungă la mal și s-a înecat.

Decesul a fost anunțat de miliția transnistreană, iar Biroul politici de reintegrare din cadrul Guvernului Republicii Moldova a anunțat că s-a autosesizat și a cerut informații detaliate despre acest caz de la reprezentanții Tiraspolului.

„În contextul în care corpul neînsuflețit al persoanei date a fost transportat pe malul stâng al Nistrului de către colaboratori ai așa-numitelor structuri de forță din regiune, instituția a solicitat de a fi transmis neîntârziat organelor de drept abilitate și rudelor apropiate”, se arată în comunicatul Biroului politici de reintegrare. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/tensiuni-intre-chisinau-si-tiraspol-dupa-moartea-unui-moldovean-s-a-inecat-in-nistru-in-timp-ce-era-urmarit-de-graniceri-transnistreni-1526505
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ