10 C
Vaslui
02-apr.-2023

Tensiuni între conservatorii vasluieni

- Advertisement -

REPROS Primarului comunei Suletea, Ciprian Tamas, i-au fost reprosate rezultatele slabe obtinute de alianta PSD-UNPR-PC la cel de-al doilea tur al scrutinului pentru alegerea presedintelui, în respectiva comunã fiind înregistrat cel mai mare procent din judet în favoarea lui Klaus Iohannis. Conducerea organizatiei PC Vaslui infirmã faptul cã Tamas ar fi fost exclus din partid, aceastã decizie putând fi luatã doar de Biroul Judetean al partidului, care, încã, nu a fost întrunit.

Alegerile pentru desemnarea presedintelui României, în care Klaus Iohannis a iesit câstigãtor, în ciuda marii diferente, de peste zece procente înregistrate la nivel national dupã primul tur, suscitã în continuare patimi politici si analize fãcute de cei care, practic, au fost marii perdanti, alianta PSD-UNPR-PC. Luni seara, primarului conservator al comunei Suletea, Ciprian Tamas, i-au fost aduse grave reprosuri din partea consilierului judetean Andrei Bãrãgan, presedintele organizatiei de tineret a PC Vaslui. Acesta i-a reprosat scorul foarte slab înregistrat de Victor Ponta, candidatul aliantei din care Partidul Conservator face parte, în turul doi al alegerilor prezidentiale în comuna Suletea. În comuna respectivã, Iohannis a înregistrat cel mai mare procent de pe teritoriul judetului Vaslui, în conditiile în care, în ultimii 24 ani, acesta era considerat un rezervor de voturi pentru PSD. “Andrei Bãrãgan mi-a reprosat faptul cã nu m-am ocupat îndeajuns de campania electoralã, ba, mai mult, as fi fãcut campanie pentru ACL. Mi s-a spus chiar cã nu mai am ce cãuta la sediul partidului, cã as fi fost exclus din PC, pierzând sprijinul partidului. Eu nu am primit nici o decizie în acest sens, pânã la proba contrarie, mã consider în continuare membru al PC!”, povestea Ciprian Tamas, dupã vizita fãcutã la sediul PC Vaslui.

Nu a fost nimeni dat afarã din partid!

Chiar dacã primarul din Suletea a fost anuntat cã a fost dat afarã din partid, conducerea organizatiei judetene PC Vaslui neagã acest lucru, discutia avutã de primar cu consilierul local Bãrãgan fiind consideratã doar una “amicalã”. “Nu stim de unde a înteles primarul Tamas cã ar fi fost exclus din partid, aceastã decizie se ia doar în urma unei sedinte a biroului executiv a organizatiei judetene, întrunire care încã nu a avut loc. În plus, noi încercãm sã atragem noi membri în partid, nu sã-i dãm afarã pe cei pe care-i avem!”, a declarat Alin Trifu, presedintele organizatiei judetene PC Vaslui. La rândul sãu, secretarul organizatiei judetene PC Vaslui, Emil Dorin, a declarat cã “am fost de fatã la discutia respectivã, nu a fost în nici un moment ridicatã problema excluderii din partid a primarului Tamas. A fost o simplã discutie între colegi, membri ai aceluiasi partid, în care s-a ridicat problema rezultatelor slabe obtinute de candidatul sustinut de noi în respectiva comunã. Nu s-a pus în nici un moment problema excluderii din partid a vreunui membru, indiferent de ceea ce zic unii sau altii”.

A fost vointa cetãtenilor!

Rezultatele slabe la alegerile prezidentiale din 16 noiembrie înregistrate în comuna Suletea de Victor Ponta, candidatul aliantei PSD-UNPR-PC, au o explicatie. “Comuna Suletea, cu toate cã are multe probleme, nu a primit nici cel mai mic ajutor financiar, nici din partea guvernantilor, nici din partea Consiliului Judetean Vaslui. Suntem într-o situatie disperatã, pe lângã problemele din comunã, în ceea ce priveste drumul judetean în stare proastã, ori ravena din Jigãlia, pentru care avem neapãratã neavoie de implicarea autoritãtilor pentru stabilizarea acesteia, avem sechestru asigurator pe bunurile primãriei, si, în plus, trebuie sã achitãm 50.000 euro pentru un program cu finantare europeanã implementat de fostul primar pentru reabilitarea cãminului cultural din comunã. Dat fiind aceste datorii, noi nu putem implementa nici un proiect cu finantare nerambursabilã cu bani europeni, ba, mai mult, nu putem accesa nici mãcar linii de credit în vederea cofinantãrii proiectelor pe care am dori sã le implementãm. De mai bine de doi ani am ridicat aceste probleme la toate forurile, de la cele de la nivel de judet, pânã la ministere, fãrã vreun rezultat. Cum mi se pot cere mie rezultate bune la alegeri în favoarea celor de la guvernare, când alegãtorii din comunã cunosc prea bine situatia în care ne aflãm, si stiu, la fel de bine, ce <<ajutor>> am primit de la actualii guvernanti!?! De aceea, nu mi se pare corect sã mi se imputã mie rezultatele de la alegeri, si sã fiu amenintat cu excluderea din partid, în conditiile în care partidul, chiar dacã a încercat, nu a reusit nimic pentru a ajuta aceastã comunã”, era supãrat Ciprian Tamas, primarul comunei Suletea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.