28.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Tensiuni între consilierul Dragomir și primarul Pavăl: “în ultimii ani, nu s-a făcut mai nimic în Vaslui”/ “sunteți un pic rupt de realitate”

DISCUȚII… Liberalul Valentin Dragomir le-a spus colegilor săi consilieri că trebuiau să dezbată strategia de dezvoltare a orașului Vaslui în perioada 2021-2027, pentru că din cea veche “nu s-a realizat mai nimic”. “Îmi pare foarte rău că spuneți că trăiți într-un oraș în care nu s-a făcut nimic, dar cred că imaginea orașului vă contrazice”, i-a spus primarul Pavăl.

CONTRE… În Vaslui, liberalii și social-democrațiii n-au bătut încă palma pentru o coaliție liniștită. În timp ce la București parlamentarii celor două partide se felicitau reciproc și pozau în echipa care va scoate România din criză, pe plan local consilierii se certau de zor în timpul unei ședințe ordinare. Culmea, subiectul neînțelegerilor nu a fost niciunul dintre proiectele de pe ordinea de zi, ci inventarierea proiectelor realizate sau mai puțin realizate în ultimii zece ani în Vaslui. Vârful de lance al liberalilor a fost consilierul Valentin Dragomir, care și-a amintit că trebuie să răspundă acuzațiilor făcute în ședința trecută de consilierul PSD, Alexandru Barbu, acuzații potrivit cărora, în legislatura trecută, s-a opus timp de trei ani bugetulului municipiului Vaslui. Acesta a enumerat trei motive, printre care și faptul că “în acea perioadă, bugetul a fost destul de mare în fiecare an și nu s-a văzut mai nimic la nivelul orașului Vaslui. (…) Cea mai mare realizare în Vaslui, de mult timp încoace, e Centrul de Informare Turistică. Dacă în alte localități asemenea obiective au fost făcute cu fonduri europene, la Vaslui, depășindu-se termenul până la care trebuia depus proiectul, dintr-o ambiție, s-a făcut acest centru cu bani din bugetul local”. Vorbele nu au picat deloc bine primarului Vasile Pavăl (PSD), care i-a transmis consilierului că nu știe ce vorbește: “Domnule coleg, cred că sunteți un pic rupt de realitate. Nu facem contradicții doar de dragul contradicțiilor. Cică nu am făcut nimic, dar am investit în școli, n-am făcut nimic, dar am investit în cartierele de locuință”. Nici Alexandru Barbu nu s-a abținut să nu comenteze, explicându că și consilierii PSD s-au aflat în aceeași situație, la începutul anului 2021, însă “noi trebuie să ne supărăm și să ne răzbunăm pe întreaga comunitate, pentru că ni s-au luat <jucărelele>. Aceasta e o gândire puerilă și mă duce cu gândul la colegii dvs. de la București, care se tăvălesc cu fundul pe jos prin Parlamentul României”.

Consilierii locali s-au reunit ieri în ședință ordinară pentru a dezbate și a vota 19 proiecte de hotărâre. Cu mici tachinări și replici precum “mari probleme în paradis” (n.r. în PNL), toate au fost adoptate, astfel că lucrurile au descurs în liniște până în momentul în care consilierul Valentin Dragomir a vrut să facă o serie de clarificări cu privire la ședința anterioară, desfășurată la Centrul de Afaceri, în cadrul căreia a fost adoptată strategia de dezvoltare a orașului Vaslui în perioada 2021-2027: “Eu, cel puțin, am considerat că este un moment mai festiv, cu invitați, și discutăm despre viitorul orașului nostru. Un coleg consilier (n.r. referire la Alexandru Barbu) a simțit nevoia să arate șefului de partid că muncește, adică că vorbește, și a luat cuvântul înfierând în mod revoluționar pe consilierii liberali, care nu ar fi votat trei ani la rând bugetul Vasluiului. Nu am considerat că este momentul să-i răspund, repet, erau invitați, nu avea sens să intrăm în polemici, am avut bunul simț să las întrebarea fără răspuns, dar acum trebuie să-i răspund, pentru că eu, într-adevăr, am fost unul dintre consilierii care nu a votat bugetul timp de trei ani”, a pus liberalul.

Dragomir: “În cei trei ani în care nu am votat bugetul, nicio propunere făcută de consilierii PNL nu a fost prinsă în buget”

Consilierul Valentin Dragomir a explicat apoi motivele pentru care, în legislatura trecută, timp de trei ani de zile, nu a votat bugetul: “în primul rând, în cei trei ani nicio propunere făcută de consilierii PNL nu a fost prinsă în buget (n.r. PSD era majoritar în Consiliu, nu avea nevoie de voturile liberalilor pentru adoptarea vreunui proiect). Am considerat că bugetul pe fiecare an nu a fost corect fundamentat. Din ce cauză? La sfârșitul fiecărui an din cei trei, au rămas sume importante necheltuite, care erau prinse pentru anumite investiții, sume și de peste un milion de euro. În al treilea rând, în acea perioadă, bugetul a fost destul de mare în fiecare an și nu s-a văzut mai nimic la nivelul orașului Vaslui. Puteam să discutăm și strategia atunci (n.r. la ședința trecută), ce s-a realizat din vechea strategie, că nu s-a realizat mai nimic, dar am zis că nu are sens, că nu e momentul să discutăm așa ceva. Cea mai mare realizare în Vaslui, de mult timp încoace, e Centrul de Informare Turistică. Dacă în alte localități asemenea obiective au fost făcute cu fonduri europene, la Vaslui, depășindu-se termenul până la care trebuia depus proiectul, dintr-o ambiție, s-a făcut acest centru cu bani din bugetul local”, a explicat consilierul Dragomir.

Primarul Pavăl: “Îmi pare foarte rău că aveți un asemenea expozeu și spuneți că trăiți într-un oraș în care nu s-a făcut nimic”

Simțindu-se vizat de remarcile liberalului, primarul Pavăl a simțit nevoia să-și apere realizările: “Domnu’ Dragomir, scuzați-mă, vă rog. Nu ați votat bugetul pentru că nu a fost bine întocmit? Aveți argumente? Că ăla cu rămasul banilor la final de an nu e un argument. Bugetul a fost foarte bine întocmit pe cele două secțiuni – dezvoltare și funcționare, toți banii au fost alocați corespunzător celor două capitole, banii pe fondul de dezvoltare au fost repartizați în funcție de contractele de finanțare și de angajamentele luate. Au rămas bani pe obiectivele care, din motive obiective, nu au putut fi realizate graficile de lucrări și graficele de plăți. E normal, e firesc într-o desfășurare de evenimente să se întâmple și acest lucru. Cum putem să spunem că în trei ani nu s-a făcut nimic în Vaslui? Păcat, dacă dumneavoastră considerați că nu s-a făcut nimic decât Punctul de Informare… Ați spus despre Bazar că e un obiectiv megaloman, prea mare pentru municipiul Vaslui, că nu se justifică… Astea au fost așa-zisele argumente pentru care nu ați votat bugetul. Nu ați avut niciun argument pentru a nu vota. Dacă v-ați angajat și populația v-a dat girul, v-a dat girul să participați la vot, să participați la obiectivele ce se realizează în municipiul Vaslui, nu printr-o negație. Îmi pare foarte rău că aveți un asemenea expozeu și spuneți că trăiți într-un oraș în care nu s-a făcut nimic. Cred că imaginea orașului, modul în care e gestionat, vă contrazice. Eu zic să gândiți mai profund când faceți asemenea aprecieri, pentru că nu vă avantajează sub nicio formă acest lucru”, i-a spus primarul.

Dragomir: “Nu s-a făcut nimic. De circa 10 ani vorbim doar de marea realizare a Parcului Copou”

Dragomir a insistat însă pe faptul că “nu s-a făcut, nu se vede nimic. De la realizarea proiectului PIDU, nu se mai vede nimic în Vaslui. Că s-au investit bani în școli, de acord, s-a investit și arată foarte bine, dar de circa 10 ani vorbim doar de marea realizare a Parcului Copou”, a punctat liberalul. “Nu mai vreau să intru în polemică”, a spus primarul, continuând cu “doar atât mai vreau să spun: domnule coleg, cred că sunteți un pic rupt de realitate. Nu facem contradicții doar de dragul contradicțiilor. Cică nu am făcut nimic, dar am investit în școli, n-am făcut nimic, dar am investit în cartierele de locuință. Din contră, în Parcul Copou nu s-a făcut nimic, doar s-a menținut”.

Alexandru Barbu: “noi nu ne-am supărat ca măgarul pe sat”

Alexandru Barbu

Consilierul Alexandru Barbu a avut și el câteva remarci de făcut, dar și câteva săgeți de tras în USR-iști: “în privința bugetului, vă reamintesc că la începutul anului, când s-a votat lista de investiții, și noi am avut o serie de propuneri, care au picat, fiind respinse la vot de către majoritatea celor 12, adică de dvs. de la PNL și colegii mult iubiți de la USR. Cu toate acestea, noi nu ne-am supărat ca măgarul pe sat, așa cum se zice, și nu ne-am răzbunat pe comunitatea vasluiană, am votat inclusiv propunerile dvs, de la lista de investiții și am votat și bugetul per ansamblu, pentru că, nu e așa, în democrație, votul majorității dictează. Dar asta nu înseamnă că noi trebuie să ne supărăm și să ne răzbunăm pe întreaga comunitate, pe că ni s-au luat <jucărelele>. Aceasta e o gândire puerilă și mă duce cu gândul la colegii dvs. de la București, care se tăvălesc cu fundul pe jos prin Parlamentul României”, a spus consilierul Barbu.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Așa este, după primarul CRISTEA care a frecat menta in primărie, a venit marele inginer PAVĂL Vasile, care și-a făcut echipa de slugi in toate birourile primăriei, și a început să frece și el menta, la ordinul șefului BUZATU.
    Pavele pe trotuare, parcul Copou, parcul teatrul de vară, parcul de Jandarmeriei si cam atât ! Câteva străzi asfaltate la mișto (lucrari TRANSMIR) , străzi care nu au ținut mult timp, trebuie asfaltate iar.
    Bai Vasile, când te întreabă cineva după atâția ani, ce realizări ai, nu ești capabil sa răspunzi decât cu 3 propoziții ?? Nu ai făcut nimic folositor pentru cetățeni, îți spun eu sigur ! Te plimb prin oraș sa vezi ce dezastru e ! Domnul Primar este interesat doar de funcție si cam atât ! Îl Votează țiganii, asistații social, si putorile din Primărie !

  2. Da cu troleele cele parcate de câțiva ani care nu au circulatacar 1km , ce faceți cu ele Don primar?! Duceti-le in ograda la munteni de jos sa le parcati sau pe strada dumneavoastră dacă tot ați asfaltat-o. Sperăm că cineva sa plătească din primărie pentru risipa de bani! Sperăm că dumneavoastră la mititica!

  3. Doamne Dumnezeule! Sper cu toata inima sa renunte odata pentru totdeauna: in Vaslui nu s-a facut nimic VIABIL PE TERMEN LUNG. Nu e cazul sa ne mai adresam d-lui primar, ca oricum e inutil SI PERIMAT. Oamenilor care contribuie la luarea deciziilor in plan local: mai oameni buni, macar 5-6 panouri fotovoltaice pe stalpi pentru iluminatul public, hai macar atat !!! Dom’le, aruncati fratilor ochii pe marile orase: Cluj, Oradea, haideti fratilor sa facem si noi ceva, cat de putin, a suta parte !!! INVESTITII pentru Dumnezeu !!!! IIIINVEEEESTIIIITIIII !!!! Vaaaasiiiileeeeeee, au venit frate o gramada de tineri acasa. Lasa ca s-au scolit in strainatate, ca au muncit acolo, ca au ce sa te invete si, chiar cu aceste atuuri, n-au avut loc la angajari prin primarie, hai macar oportunitati sa se dezvolte in privat sa le lasam. Dar nu, NIMENI NU VREA, NIMENI NU SE GANDESTE DECAT LA BUZUNARUL PROPRIU. Daca tot si-a aranjat tot familionul, ca si fostul, hai poate totusi pleaca ca noua ni s-a cam aplecat de acum. AJUUUNGEEEEE !!!! E spart Copoul ca pe dealuri la Ivanesti, de o jumatate de an si garantat sta asa macar pana la primavara, dar bag mana in foc ca si la 1 august va fi in aceeasi stare. Bine ca s-a facut autostrada la Rediu !!! PEEEENIIIIBIIIIIL !!!

  4. Ce multe a făcut, a pus trei pavele și cinci panseluțe în centru, mare investiție… ce scoli ați modernizat???? Ca sunt scoli care au parchetul,ușile și lambriul de acum 40 de ani!!!!

  5. Concret….ce s a facut? Nimic! Suntem același oraș sufocat de mașini pentru ca doar noi avem nevoie de spatii verzi aducătoare de bani băieților deștepți! Atat avem la Vaslui: spatii verzi! Ne distruge capul cu proiecte futuriste. Apropos: pasajul subteran din crucea gării pe când ori în ce mandat se va face ca ne ati sufocat cu el în campaniile electorale ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here