spot_img
29 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Tentativă de fraudă electorală la numărarea voturilor din comuna Banca. Candidatul PNL, Cristinel Stamatin, furat ca în codru de 184 de voturi (DOCUMENT)

- Advertisement -
FURT PE FAȚĂ… La Banca, lupta electorală a fost strânsă între primarul PSD Vasile Vânătoru și candidatul PNL, Cristinel Stamatin, dar o greșeală de scriere pe procesele verbale cu numărul voturilor poate răsturna totul.

INCREDIBIL… Furt pe față în comuna Banca, iar rezultatele alegerilor pot fi grav viciate. Nici până la această oră nu este pus pe site procesul verbal cu situația voturilor centralizate din comună, pe site-ul AEP. Mai sunt două comune din tot județul, unde, la fel, nu sunt publice aceste date, la Pogana și Ciocani. Sunată de reporterii Vremea Nouă, președinta secției, judecătoarea Silviana Bianca Anastasia Colușneanu, a spus că situația este sub control, că acum au ajuns la BEJ cu datele, că a fost o încurcătură la un proces verbal, unde, atenție, s-au inversat cifrele cu rezultatele la vot. Dar unde credeți că a fost eroarea? La voturile candidatului PNL, Cristinel Stamatin, care a fost furat de 184 (187-3) de voturi, în condițiile în care acolo lupta a fost foarte strânsă între acesta și primarul comunei, Vasile Vânătoru. Haideți să vedem cum s-a votat în comună: PNL a câștigat lupta cu Vasile Vânătoru în patru secții: Gara Banca, Stoișești, Strâmtura-Mitoc și la Mitoc, în alte două au fost la egalitate aproape (Ghermănești și 1 Decembrie), diferența fiind de două voturi și cinci voturi în favoarea PSD, iar restul de patru la PSD (Banca – unde este problema, Miclești, Țifu și Sârbi). PNL câștigă în secția cea mai mare din comună la Gara Banca cu 367 de voturi, iar PSD ia doar 303.

Cum se fură cu procesul verbal, când ai locțiitor și reprezentant PSD, tată-fiică, oameni de-ai primarului

În secția de votare de la sat. Banca, pe procesul verbal pus pe site-ul AEP (facsimil) apare distribuția voturilor la secțiunea “Primar”: PSD-283 voturi, PNL – 3 și AUR -187, iar la secțiunea “Consiliul Local” voturile sunt următoarele: 233 – PSD, USR – 60, AUR – 5 și PNL – 156. Și atunci, firește că te întrebi cum de se poate ca PNL la CL să ia 156 de voturi și la primar doar 3. Dar nimeni nu vede și operatorul IT de la BEC încarcă în sistem repede procesele verbale, așa cum vi le-am prezentat, fără să facă o minimă verificare. Interesant este că acest operator IT este chiar ginerele primarului de la Banca. Petria Bogdan este căsătorit cu fata lui Vasile Vânătoru. Și la secția din sat Banca, unde s-a greșit intenționat, este o situație incredibilă. Locțiitoarea președintei de secție, Marina Diaconu, este fiica consilierului primarului, Claudiu Diaconu. Tatăl, firește că este și el membru în Secția de votare din satul Banca, din partea PSD. Acum înțelegeți de ce s-au încurcat căsuțele cu voturi între ele? AUR primește 184 de voturi nesperate, în condițiile în care, fără să ținem cont de eroare, acesta are 80 de voturi. 

Președinta BEC Banca spune că s-a corectat eroarea, dar procesul corectat nu se mai găsește

Președinta BEC, judecătoarea Silviana Bianca Anastasia Colușneanu, foarte sigură pe ea, ne-a declarat următoarele: “A fost o încurcătură în hârtii, dar s-a remediat. Pe site-ul AEP apare vechiul proces verbal, dar suntem acum la BEJ și remediem situația. Noi am trimis e-mail de dimineață cu corectura respectivă, nu înțeleg de ce mai apare pe site procesul verbal greșit. Nu vă faceți griji că situația este sub control și o să fie remediată”. După această declarație, ce să vezi? Procesul verbal modificat nu prea mai este. Suntem foarte curioși ce se va întâmpla în seara aceasta la BEJ și dacă pe site AEP, autoritatea care gestionează alegerile se vor face corecturile de rigoare. Ca și comentariu final al acestei povești cusută cu ață albă, se poate spune că așa se întâmplă când unii candidați umblă cu cioara vopsită. Corect ar fi ca în comuna Banca să se reia numărarea voturilor. Am încercat să aflăm și opinia președintei BEC Vaslui, însă purtătorul de cuvânt al instituției nu răspunde la telefon.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

 1. De asta îl urăște lumea pe Vasile, nu ca nu ar fi un primar bun,ci pt ca și a băgat toate neamurile în funcții publice. Probabil că toți ar face la fel,și ar baga rudele,dar dacă vezi ca nu le duce capul,la munca vin doar cand vor,cumpără-le cumetre o vaca și lasă i pe pășune.

 2. Vai, vai, pupincuriștii turnătorului Tataru nu știu cum să.si mai justifice dezastrul,la fel,la indigo,ca și USR.istii,se smiorcaie, bocesc, inventează, scornesc și.n Kkt, numai sa.l salveze pe turnător, turnătorul securist Tătaru, care le mai asigura, încă, sinecurile de zeci mii lei..
  Demisia, demisia vă mai salvează groparilor PNL, demisia de onoarea, dar de unde onoare la niște caractere infecte, capabile să calce și pe cadavre să rămână în funcții..
  Și, totuși, concluzia finala este că e foarte bine că nu dispar, atât Tătaru cat și lingăul său preferat, Onofrei, stați neclintiți,cu voi, nulități absolute în frunte, PNL rămâne o simpla și umila marionetă..

 3. V-a trimis Cristi servita? :))
  De președintele secției de votare din Banca (cea care a scris procesul verbal) de ce nu spuneți ca este fina de botez a lui Stamatin? Dar de cea care a transcris datele din pv pe tableta (operatorul de calculator) de ce nu spuneți ca este soția candidatului PNL la Consiliul local, Daniel Alexandru?

  • nu spun cei de la Vremea Noua, pt ca sug bani de la PNL. sa nu deranjeze, mai sunt cateva alegeri..si-o, mai sug un pic din bani publici si ei..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.