Tentativă de plagiat în masă la o universitate din Suceava. Cum i-a sancționat instituția academică pe cei 113 studenți

Consiliul de Administraţie al Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a decis sancţionarea cu avertisment scris a 113 studenţi pentru tentative de plagiat. Studenții au dreptul de contestaţie în termen de trei zile de la notificare, a informat, miercuri, Biroul de presă al instituţiei academice, citat de Agerpres.

Membrii au constat că în lucrările studenților au existat tentative de însușire a unor texte de pe internet și de prezentare a unor referate și lucrări care conțin un procent mare de similitudini cu lucrări care au fost publicate deja. ”În urma propunerilor venite de la consiliile facultăţilor din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava, în şedinţa Consiliului de Administraţie din 19 ianuarie 2021 a fost analizat modul în care membrii comunităţii academice respectă normele Codului de etică şi deontologie profesională (…) CA al USV a decis sancţionarea cu avertisment scris a unui număr de 113 studenţi, conform prevederilor Regulamentului cadru privind activitatea profesională a studenţilor”, arată sursa citată. De peste 10 ani, USV foloseşte un program informatic de depistare a similitudinilor în lucrările elaborate în cadrul universităţii sau în afara acesteia. Softul este folosit de cadrele didactice pentru verificarea tuturor lucrărilor de licenţă, disertaţie şi doctorat, precum şi a unor referate sau diverse lucrări scrise de studenţi pe parcursul anului universitar, pentru a vedea dacă textele sunt conforme cu etica academică. De altfel, studenții de la USV învață în cadrul universității despre etica și integritatea academică. ”Suntem convinşi că, pe lângă numeroasele măsuri adoptate de conducerea USV în vederea stimulării şi premierii performanţei didactice şi ştiinţifice, propunerile facultăţilor şi hotărârea Consiliului de Administraţie vor contribui la creşterea responsabilităţii în rândul studenţilor şi la sporirea calităţii actului educaţional”, se mai afirmă în comunicatul universităţii sucevene.
Citeşte întreaga ştire: Tentativă de plagiat în masă la o universitate din Suceava. Cum i-a sancționat instituția academică pe cei 113 studenți
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ